שתף קטע נבחר
 

התינוק פולט? כך תקלו עליו

פליטות של תינוקות מדאיגות הרבה הורים. בדרך כלל מדובר בתופעה שחולפת מעצמה אך היא מאוד לא נעימה. למה זה קורה ומה אפשר לעשות כדי לעזור לילד?

בשיתוף מטרנה

 

צילום: חגי דקל

צילום: חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כמעט כל הורה לתינוק בן כמה חודשים מכיר את זה. הילד אוכל ואחר כך מתחיל לפלוט. למה זה קורה, מה כדאי לעשות והאם בכלל יש סיבה לדאגה? "הסיבה שתינוקות פולטים לכך קשורה במערכת העיכול שלהם שעדיין לא בשלה", מסבירה רננה מזרחי, דיאטנית קלינית ומנהלת מדעית של מטרנה. "אנחנו יודעים שהם נולדים בשלים אבל הגוף שלהם צריך להסתגל לחיים חדשים, ואצל חלק מהתינוקות קיימת אי בשלות של הסוגר שנמצא בין הוושט לבין הקיבה. מצב זה מאפשר למזון שהם אכלו (בעיקר כשהם אוכלים רק חלב או תמ"ל שזה בעצם מזון נוזלי) לעלות מהקיבה חזרה במעלה הוושט והרבה פעמים גם החוצה".

 

- כמה התופעה הזו שכיחה?

"כשמדברים על תופעה של פליטות אז בדרך כלל אומרים שמשהו כמו כל תינוק חמישי פולט בתדירות שהיא גבוהה יותר, בין שתיים לארבע פעמים ביום וזו תופעה שנמשכת אפילו שלושה שבועות ויותר. אז כבר אפשר להגיד בעצם שזה תינוק שפולט ושצריך לבדוק שהכל בסדר איתו. בדרך כלל גם ההורים מאוד מוטרים מהדבר הזה.

 

"צריך להבין שזו תופעה פיזיולוגית טבעית ונורמלית שקורית גם אצל תינוקות יונקים, גם אצל תינוקות שניזונים מתמ"ל, כך שזה משהו אופייני לחודשים הראשונים לחיים".

 

פתרונות אפשריים

קרן דוקאן, אמא לתאומים בני שנתיים שסבלו מאוד מפליטות ותינוקת בת שבעה חודשים שסובלת קצת פחות, מספרת: "התאומים שלי נולדו במשקל מאוד נמוך, פחות משני קילו, ואחד מהתאומים פלט כמעט כל ארוחה, ודי כמות גם שאת רוב האוכל הוא היה פשוט מוציא החוצה. זה הלחיץ אותי וכל אחד עם העצות סבתא שלו. אמא כזאת או אמא אחרת נותנות לך טיפים כאלה ואחרים שמאוד מבלבלים. לכל אחד יש מה להגיד. בסוף הלכנו לרופא ילדים ועברנו לתמ"ל של איי.אר וזה עזר, והפליטות באמת פחתו".

 

לכתבות נוספות בנושא - לחצו כאן

 

רננה, מהם הפתרונות?

"מה שקרן מתארת זה באמת מקור לדאגה הורית מאוד מובנת, זה גם אחת הפניות הכי שכיחות לרופאי הילדים בכל מה שקשור לתזונה. אי אפשר לחכות ולהגיד רק שזה יעבור כי נכון שזה עובר אבל מה עושים עד אז? אז יש כמה טיפים שבדרך כלל גם הרופא ימליץ. הוא יבדוק את הילד, יראה כמובן שזה לא מעיד על בעיה אחרת, אבל בהנחה שהכל בסדר, הרבה פעמים התינוקות האלה פולטים הרבה, כמו שקרן אמרה כמעט כל ארוחה.

 

"יש כמה עצות שהן יותר כללי התנהגות שיכולים להקל על התינוקות: להאכיל אותם במנח קצת יותר מאונך, לא ממש בשכיבה, כשהראש של התינוק מורם. להמשיך להחזיק את התינוק גם בתום הארוחה, אפילו עוד חצי שעה אחרי הארוחה, להקפיד שהוא עושה גרפס. גם באמצע הארוחה וגם לאחריה.

 

"לא לטלטל אותו אחר כך. בנוסף, לא למהר לשים אותו בסל קל אחרי ארוחה. צריך לזכור, הוא אוכל משהו נוזלי, חלב שמאוד מאוד בקלות עולה למעלה ולכן אנחנו ננסה בעזרת הגרביטציה שהדברים יישארו בתוך הבטן שלו ולא יעלו חזרה למעלה".

 

ואם מנסים את כל זה ועדיין מרגישים שהמצב לא משתפר?

"כדאי להתייעץ עם רופא הילדים כדי שיראה שהכל בסדר עם התינוק, שהוא עולה במשקל ומתפתח והכל תקין איתו. יש גם אופציה למי שלא מניקה ומזינה בתמ"ל, לעבור לאחד מסוגי התמ"ל AR שהוא בעצם תמ"ל שמכיל גורם מסמיך כמו עמילן שמסייע למזון להיות קצת יותר סמיך ולהישאר יותר בקיבה. זה בדרך כלל מאוד מפחית את התדירות של הפליטות ומקל על התינוק".

  

בשיתוף מטרנה




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כדאי להחזיק את התינוק אחרי הארוחה
צילום: shutterstock
מומלצים