האישה שתורמת חלב אם כל יום
בנק חלב האם הלאומי הראשון שיוקם בקרוב בישראל אמור לפתור את מצוקתם של תינוקות ושל אימהות שלא יכולות להיניק, ולקשר בין נשים שרוצות לתרום עודפי חלב למי שצריך אותם, בפיקוח רפואי ובאופן מוסדר. "אני מקווה שהתרומה הראשונה בבנק החלב תהיה שלי", אומרת טלי מדינה
בינואר 2009, באמצע היריון מורכב, נולדה ליה שחורי, תינוקת ביכורים זערורית במשקל 768 גרם. הרופאים לא האמינו שתשרוד, אבל הפגה ששקלה פחות מחבילת סוכר נשמה ונאבקה על חייה ונזקקה לחלב אם. "הסבירו לנו שהנקה תפחית את הסיכון של ליה למחלת נמק המעי (NEC) ושבמקרה שלה מדובר בטיפול מציל חיים", מספרת האם רומי, "אבל לי לא היה חלב. כל כמה שעות ניסיתי לשאוב טיפות בודדות בדם וביזע, וזה לא הספיק. זו הייתה הרגשה איומה של חוסר אונים, כי אחרי לידה רגילה אימא יכולה לחבק ולהלביש ולהיניק, אבל בפגיות התינוקות נחטפים מאיתנו לידי הרופאים המדהימים שצריכים להציל אותם, והנקה היא הדבר היחיד שאנחנו יכולות לעשות למענם".
לטלי מדינה, אם לארבעה פגים ("פעם פג, תמיד פג"), דווקא היו עודפי חלב בשפע, שנשפכו לפח. "כשבני הבכור השתחרר מהפגייה קיבלנו שקית גדולה ובתוכה עשרות בקבוקים עם עודף חלב אם ששאבתי והקפאתי", היא מספרת. "צירפתי אותם לסטוק שהיה במקפיא משאיבות הלילה ומהר מאוד זה הצטבר. לא ידעתי מה לעשות עם העודפים הקפואים.
"אני כל כך שמחה על מיסוד תרומות החלב. הקשר בין מי שלא יכולה להיניק למישהי שמעניקה מזון לתינוק שהיא אפילו לא מכירה, זה בעיניי דבר שאין גדול ממנו. אני אוכל לתרום למרחקים ארוכים ואני ממש מקווה שהתרומה הראשונה בבנק החלב תהיה שלי".
הכתבה המלאה התפרסמה במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות"