שתף קטע נבחר
 

איך לבחור נכון בית ספר לילדים

אם גם אתם עכשיו בשלב בו צריך לקבל החלטות לגבי בית הספר של הילדים לשנה הבאה, חשוב לבחון טוב את כל הפרמטרים שישפיעו על המשך הדרך. אילו דברים כדאי לבדוק ומה לעשות כשהילדים חושבים אחרת מכם?

בתי נועה עומדת להירשם לחטיבה בימים אלה והורים רבים כמוני מוצאים את עצמם עסוקים בחיפוש אחר בית הספר הטוב ביותר לילדיהם. חלקם נרשמים לכיתה א' וחלקם לחטיבה או לתיכון. המסגרת החינוכית שתבחרו היא חשובה כמעצבת חלק משמעותי בהתפתחות הילד, ולכן כאשר אנו יכולים לבחור אנחנו רוצים להיות בטוחים שעשינו את הבחירה הטובה ביותר.

 

בתי ספר רבים לא פוסחים גם על מלאכת השיווק העצמי וכל אחד מפרסם מהו תחום ההתמחות שלו, ולאור זאת תהליך החיפוש הופך למבלבל יותר ויותר.

 

לעשות את הבחירה הנכונה (צילום: shutterstock) (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
לעשות את הבחירה הנכונה (צילום: shutterstock)

איך נבחר בית ספר עבור ילדינו?

 

1. חברים

חשוב מאוד שלילדים יהיו חברים מוכרים מהמסגרת הקודמת. נכון שיש פרמטרים נוספים ואתייחס אליהם בהמשך, אך לחברים יש השפעה על התפתחות ילדינו ובעיקר בגיל ההתבגרות זה הופך משמעותי יותר ויותר, לכן חשוב שהילד יתחיל מסגרת חדשה כאשר הוא מכיר לפחות ילד אחד. זה יקל עליו בהסתגלות ובהמשך החוויה החברתית הנעימה.

 

2. קרבה למקום המגורים

ישנה חשיבות למיקום בית הספר. נכון ששווה לנסוע לבית ספר טוב אך עליכם לחשוב האם אתם מוכנים לקחת על עצמכם את תפקיד "נהג המונית". מרחק רב מהבית עלול לעיתים לעלות במחיר חברתי מכיון שרוב הילדים גרים בקרבת בית הספר ונפגשים עם חבריהם אחר הצהריים. כאשר הילד צריך להיות תלוי בהוריו על מנת להתנייד ממקום למקום לעיתים זה עלול להשפיע ולפגוע במערכת היחסים החברתית או הלימודית במידה וניתנות מטלות בית משותפות.

 

קראו עוד:

לא רק הגננת: 7 דברים חשובים לבחירת גן

5 עצות שיעזרו לילדים להיות אמיצים יותר

הסוף לבדידות: ה"טינדר" של האימהות

 

3. יום פתוח

בתי הספר עורכים ימים פתוחים בהם הם מציגים לראווה את בית הספר. הם מבליטים את תחומי ההצטיינות ומדגישים את הערכים החשובים להם. מדובר באירוע שהוא גם שיווקי ולכן חשוב שתלכו ליותר מבית ספר אחד על מנת שתוכלו להתרשם. שימו לב לפינות השונות שיש, הביטו על המבנה החיצוני ובדקו האם הוא מטופח ונקי.

 

קחו בחשבון שלקראת היום הפתוח בית הספר טורח ומארגן את הסביבה לעיתים גם באופן מלאכותי ולכן חשוב לערוך סיור בבית הספר גם ביום שגרתי. הסתכלו על הילדים בהפסקה, נסו לראות איך רמת ההשגחה על התלמידים, ההתנהלות והאווירה בבית הספר.

 

4. חפשו הורים נוספים

דברו עם הורים שילדיהם לומדים כבר בבית הספר. חשוב לשמוע מה דעתם על המסגרת החינוכית. האם הם מרוצים ומאילו דברים. במידה ואינם מרוצים חשוב לדעת מדוע. לעיתים מדובר בחוויה ספציפית שאינה מעידה על הכלל, ולכן חשוב לשוחח עם יותר מהורה אחד שהילד שלו לומד בבית הספר. אם אינכם מכירים הורים כאלה אפשר לנסות לאתר אותם דרך הקבוצות ברשתות החברתיות.

 

דברו עם עוד הורים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דברו עם עוד הורים(צילום: shutterstock)

5. נתוני בית הספר

ברשת מפורסמים ציוני המיצ"ב המעידים על הרמה הלימודית בבית הספר בהשוואה לבתי ספר אחרים, וניתן לראות מה מדווחים התלמידים על החוויה בבית הספר - האם הם מרגישים מוגנים או בסביבה קשה? חשוב שבית הספר יספק מענה רגשי ערכי ולא רק לימודי. השקיעו זמן בקריאת הנתונים. יש להם משמעות רבה והם יכולים לסייע לכם לקבל החלטה שקולה.

 

חילוקי דעות בין הילד וההורה

בחטיבות וגם בתיכונים ניתן לבחור מגמה או תחום התמחות. גם למגמה יש השפעה על בחירת החטיבה, ויש דילמה בין בחירת מגמה מדעית או דוקא הומנית או מקצועית. ההנחה הרווחה היא שמקצועות ריאלים יקדמו את הילד ויסייעו לו להצליח בחיים כי נתפסים כ"יוקרתיים יותר". חשוב יותר לבחון האם הילד מתחבר למקצועות האלה. אם זה דורש מכם "לשבת לו על הווריד", להתעקש שילמד ולדאוג לצוות של מורים פרטיים אין טעם בבחירה מגמה כזאת.

 

במידה והילד מעדיף ללמוד במגמה אחרת הקשיבו לו ולשיקולים אותם הוא מעלה. אם לא יהיה לו רצון הוא לא ילמד ולא יעזרו השכנועים שלכם, לכן כדאי שתהיה לו מוטיבציה ללמידה ושיגשים את עצמו .

חשוב שיתבצע שיח משותף ביניכם ואל תציבו לו עובדה.

 

הילדים מבולבלים בתקופת ההתבגרות. לעיתים השיקולים שלהם בבחירת בית ספר יכולים להישמע לכם לא רלונטים וחשוב שתשוחחו בפתיחות ותציגו יתרונות וחסרונות בבחירת המסגרת. אם תתעקשו ולא תקשיבו להם הם עלולים למרוד ולהתנגד להחלטתכם לכן אין בכך טעם כלל.

 

זוהי אכן החלטה חשובה ביותר אך יחד עם זאת אינה גורלית וניתן לשנות אותה בסיום השנה. כך שניתן לסכם עם הילד שעושים ניסיון ובמידה ולא מרוצים נרשמים לבית ספר אחר. כמובן שזה לא צעד מומלץ לעבור בית ספר במהלך או בסיום שנה ובמידה ועושים זאת יש לעשות זאת לאחר בדיקת כל האפשרויות האחרות באותה המסגרת אך אם לאחר בחינת האפשרויות הילד עדיין לא מרוצה ניתן תמיד לשנות את ההחלטה.

 

חשוב שתשתפו את הילד בבחירה, אספו נתונים על בית הספר וקבלו חוות דעת, ויחד תחליטו מהו בית הספר הטוב ביותר עבור ילדיכם.

 

הכותבת היא מנתחת התנהגות ומדריכת הורים וצוותי חינוך 

 

חושבים להצטרף לוועד כיתה? הנה כמה דברים שצריך לקחת בחשבון:

 

צילום: אורי דוידוביץ' || עריכה: עידן כהן

צילום: אורי דוידוביץ' || עריכה: עידן כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קרבה למקום המגורים היא פרמטר חשוב
צילום: shutterstock
מומלצים