שתף קטע נבחר
 

5 טעויות שהורים עושים כשמזמינים בייביסיטר

שוכחים לתת את כל המידע הנדרש על הילד, עושים היכרות קצרה מדי ועוד שלוש טעויות שישפיעו על הזמן שלה עם הילדים שלכם. רוצים לצאת לבלות בראש שקט? שימו לב להכנה שאתם עושים בבית

בשלב מסוים כמעט כל הורה מבין שהוא צריך בייביסיטר כדי שיהיה לו זמן מדי פעם להשלים פערים בעבודה, לצאת לבלות או לקבל עזרה כדי להתפנות לדברים אחרים. אז איך בוחרים את הבייביסיטר שתתאים לילדים שלכם?

 

הבחירה הנכונה

מה הילד צריך - נער/ה, מטפלת מבוגרת או קרובת משפחה? תלוי. בחירת הבייביסיטר תלויה במספר דברים - החל מגיל התינוק או הילד שלכם, שעות הבייביסיטר או אפילו אם יש למשל נוכחות הורית בבית והבייביסיטר אמור לשמור על הילדים בזמן שאחד ההורים עובד או נח.

 

אם מדובר בתינוק קטן שעדיין דורש האכלה, החלפה וניסיון בהרדמה חשוב למצוא מישהי שמנוסה בדברים האלו. אם הילד קצת יותר גדול והבייביסיטר שומרת עליו למשל רק בזמן שהוא ישן אז מדובר במשהו אחר, לכן כשבוחרים בייביסיטר חשוב להתייחס לשלב בו נמצא התינוק או הילד, לצרכים שלו, המענה שהוא צריך ולשעות בהן תצטרכו עזרה.

שעה ואנחנו חוזרים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שעה ואנחנו חוזרים(צילום: shutterstock)
 

בשלב הראשוני, כשהתינוק עוד קטן, הרבה יותר נוח להשאיר איתו קרוב משפחה שאתם סומכים עליו ומרגישים בטוחים ורגועים כשהוא איתו, במידה ויש אפשרות כזו, וגם יכול להיות שהוא כבר מכיר אותו אם מדובר בסבתא או סבא שלו למשל. כך הוא ירגיש הרבה יותר ביטחון.

 

במידה ובוחרים באישה ולא בבני נוער, עדיף לבחור מישהי שאתם מחוברים לגישה שלה לילדים, לגישה ההורית או החינוכית שלה, ולוודא שהגישה שלה תואמת את הגישה שלכם כהורים מכל ההיבטים. היעזרו בסביבה שלכם למצוא מישהי שכבר מוכרת בקרב חוג המכרים שלכם וכמובן אין יותר טוב מתחושת הבטן שלכם כהורים. אתם יודעים מה טוב לילד שלכם כי אתם מכירים אותו הכי טוב.

 

חמש טעויות שכדאי להימנע מהן

1. לא עושים היכרות מוקדמת עם הילד: הטעות הכי גדולה היא להביא בייביסיטר ומיד להשאיר אותה עם התינוק או הילד בלי שום הכנה או היכרות מוקדמת, וזה לא משנה אם מדובר בתינוק בן חודש או ילד בן שלוש. התינוק או הילד שלכם מכיר רק אתכם ולהשאיר אותו ככה פתאום אם מישהי זרה יכול לגרום לו להמון חששות וחוסר ביטחון ומצב רגשי לא קל. כאמור, גם אם מדובר בגיל צעיר מאוד.

 

2. החיפזון מהשטן - אל תקצרו תהליכים: חשוב לייצר הכנה והדרגתיות בהיכרות הבייביסיטר, במיוחד אם מדובר במישהי שהילד לא מכירה כלל. בשלב הראשון יש להכין אותו מראש, שתגיע בייביסיטר - איך קוראים לה, לספר עליה קצת אם יש מידע ראשוני, מתי היא תגיע, מה הם יעשו ביחד, וכן, בכל גיל! מומלץ לעשות זאת יום לפני וגם באותו היום.

 

בשלב השני, בפעם הראשונה שהם נפגשים - כדאי לעשות את הפגישה כשאתם בבית במשך שעה או יותר, חשוב שהיא מגיעה שהיא תכיר את עצמה לילד ותשתף אותו במה שהם הולכים לעשות יחד ושלא תתעלם מהילד גם אם הוא קטן. אפשר בהתחלה להמשיך להתנהל כרגיל, לטפל בו ושהיא תהיה נוכחת לידכם ובהמשך לאפשר לה להיות עם הילד ואנו בעצם מהצד יכולים לתפוס מרחק בהדרגה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

בגילים קטנים מומלץ לתת לה להרים את הילד ובגילים יותר גדולים לתת לה לשחק איתו או להיות לידו. חשוב לא להכריח אותו בפעמים הראשונות אלא לתת לו את הזמן שלו לייצר איתה אמון ורצוי שההורים יהיו נינוחים סביב זה ויאפשרו להם את המרחב הזה. אם אתם מרגישים שבעצם יש שם אמון ואתם בוטחים בה אפשר לעבור לשלב הבא שזה זמן קצר לבד.

 

בשלב השלישי הגיע הזמן להשאיר אותם לזמן קצר לבד, בערך חצי שעה עד שעה וכמובן ובהתאם לשלב ההתפתחותי של הילד. חשוב גם כאן להכין את הילד ולשתף אותו שאתם הולכים למקום מסוים וחוזרים הביתה אחר כך, וכשלא תהיו הוא יישאר עם הבייביסיטר. ספרו להם מה הם יעשו, הפגינו ביטחון בבייביסיטר ובילד שיידע שאתם סומכים עליה וגם עליו.

 

במידה ולילד קשה מאוד עם פרידות ההכנה המוקדמת היא חשובה מאוד. יש להנחות את הבייביסיטר איך להתנהל איתו במצבים כאלה מהניסיון שלכם. גם אם הילד בוכה, אל תלחצו. צאו אפילו לעשר דקות בכדי לתת לבייביסיטר וגם לו להתמודד עם הסיטואציה הזו ולבדוק עם הבייביסיטר כשאתם חוזרים מה היה בזמן שלא הייתם.

 

קראו עוד בערוץ הורים:

"למה בני בן ה-5 צריך לגדול בלי אימא?"

השיר שמסעיר את ההורים הגרושים

משפטים שהורים לא העזו לומר לגננת

 

3. שוכחים לתת לה את כל המידע: חשוב לתת לבייביסיטר מידע על ההרגלים של הילד, על שפת הגוף שלו (מהי שפת הגוף שלו לכל צורך ואיזה מענה הוא צריך), מה מרגיע אותו, אם יש מאכלים מסוימים או משחקים מסוימים שהוא אוהב, איך הוא רגיל להירדם. אם היא צריכה להרדים את הילד אז לא לוותר על הגעתה פעם או פעמיים בזמן טקס השינה ושהיא תראה איך אתם עושים את הטקס ואילו שלבים יש בו.

 

צריך לקחת בחשבון שבהתחלה יכול להיות קושי: או שהם יתעוררו יותר במהלך הלילה או יתעוררו שאנו נחזור מהבילוי או מהעבודה וירצו את הזמן איתנו בשביל להשלים את הנוכחות, אז חשוב לקבל את זה ולדעת שזה חלק מהתהליך ושזה יסתדר.

 

4. לא מכירים מספיק את הבייביסיטר: בפגישה הראשונה חשוב להכיר גם אותה קצת, להבין מה הגישה שלה לילדים, מה הניסיון שלה. כשהיא נמצאת עם הילד ואתם צופים מהצד זה זמן מעולה לשים לב לשפה ולטון הדיבור שלה, לביטויים או דברים שהיא אומרת, לשפת הגוף שלה, לראות איך היא ניגשת לילד ולבחון את המוכנות שלה ללמוד ולהתאים את עצמה למשפחה, לכן חשוב בזמן הזה פחות להתערב ולתת לה את המרחב הזה.

 

5. מתעלמים מאינטואיציות: אם יש ספק אז אין ספק! בכל מצב שיש ספק, אם אנו מרגישים חוסר ביטחון או שמשהו לא הולך או עובד טוב והכימיה לא נכונה או שפשוט משהו לא מרגיש נכון בבטן אז אין ספק, זה הזמן לחפש מישהי יותר מתאימה לילד ולכם כהורים.

 

לריסה גינת היא בעלת תואר שני ממכון ויצמן למדע והבעלים והמייסדת של SmallTalk - המרכז להנחיית הורים

 

יוצאים לחופשה עם התינוק או משאירים אותו עם בייביסיטר או סבא וסבתא? "בייבי טוק" בניסיון למצוא את הפתרון:

 

צילום: ירון שרון, ליאור פז, יוגב אטיאס וחגי דקל

צילום: ירון שרון, ליאור פז, יוגב אטיאס וחגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בדקו מה הניסיון של הבייביסיטר עם ילדים
צילום: shutterstock
מומלצים