שתף קטע נבחר
 

הנערה שהביאה את הסליים לישראל

מיתר קרני נחשפה לסרטוני יוטיוב של סליימריות לפני שלוש שנים והחליטה שכדאי שגם ישראלים יכירו את החומר הדביק. שיר הלפמן החלה ללמוד כימיה באוניברסיטה בעקבות העיסוק בסליים, ושתיהן מרוויחות מהתחביב כסף ומנהלות דפי אינסטגרם מצליחים. ריפוי בעיסוק - גרסת גיל ההתבגרות


צילום: אלי סגל

צילום: אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


אם לפני כמה חודשים ההתעסקות בסליים נראתה כמו טרנד שיחלוף במהרה, עושה רושם שהנערות (ואולי גם כמה נערים) לא מתכוונות לוותר על התענוג שנראה לחלק מההורים די מפוקפק. לחלקן כבר לא מדובר בתחביב נחמד אלא בעבודה - הסליימריות המובילות מחזיקות חשבונות אינסטגרם עם עשרות עוקבים ולפעמים אף יותר, יוצרות סליים עם חומרים מיוחדים ומוכרות אותם במפגשי מעריצות, אירועים ודרך פרסומים שהן עושות באופן עצמאי ובחנוכה הקרוב הן ישתתפו בפסטיבל שכולו על טהרת הסליים.    

 

הסליימריות שיר הלפמן (14) ומיתר קרני (16) הגיעו לאולפן ynet כדי להסביר מה כל כך מושך בגוש הדביק. "סליים זה משהו שמגיע בכל כך הרבה צורות, מרקמים וריחות", אומרת הלפמן. "יש בריח של מאפים וכל דבר בערך, אז כל אחד יכול להתחבר לזה בדרך שלו, זאת פעילות מחוץ למסכים ואני חושבת שזה מדהים".

 

מיתר, את הבאת את זה לארץ לפני שלוש שנים. חשבת שזה יתפתח ככה?

"ממש לא. כמו ילדה קטנה ראיתי סרטונים מחו"ל ביוטיוב וזה משך אותי. חשבתי להביא את זה לארץ, לא כדי לעשות שינוי, אלא כדי שאנשים גם יהנו מזה ומלא אנשים שאלו מה זה ואיך מכינים סליים, ואני אפילו לא ידעתי אז חקרתי".

 

סליימריות ( )
"עובדות קשה כדי להמציא חידושים"

זה יותר מנצנצים. אתן עושות כסף מזה, נכון?

הלפמן: "נכון, זאת הכנסה מכובדת אבל אנחנו עובדות קשה. אני עושה את זה רק כי אני מאד נהנית".

 

איך עושים מזה כסף?

הלפמן: "עושים שיתופי פעולה עם קניונים ומגיעים למכור סליימים שאנחנו מכינות. הילדים מחכים שם ואנחנו מגיעות למכור אבל כל אחד יכול להכין סליים וכדי שהם ירצו דווקא את הסליים שלי או של מיתר אנחנו צריכות לעבוד מאוד קשה בשביל כל החידושים שאנחנו עושות".

 

אתן גם פעילות מאד באינסטרם.

קרני: "יש לנו חשבון אינסטגרם, בו אנחנו מעלות את הסליימים שאנחנו מכינות. כותבות לאיזה קניון נגיע ומתי ואז נגיעים ילדים לקנות. אני למשל עושה גם סדנאות באותה מכירה, כך שזה לא רק קניית סליים. אפשר להכין בבית ביותר זול. אנשים שנגיד סתם עוברים ורוצים לדעת מה זה ואיך להכין או אנשים שלא מכירים יכולים להתנסות".

 

קראו עוד:

5 דרכים לעזור למתבגרים עם הפרעות אכילה

הוציאו את הילדה מהכיתה כי חשבו שהיא לא מחוסנת

ההורים שהתפטרו מהעבודה כדי להציל את בנם

 

כמה עוקבים יש לכן?

הלפמן: "לי יש מעל 70 אלף. בגלל שאני עובדת קשה כדי ליצור תוכן מקורי שהם לא יכולים לראות במקומות אחרים ואני גם מביאה דברים מארה"ב".

 

קרני: "לי יש 168 אלף עוקבים. העמוד שלי הוא העמוד הכי גדול לסליים בארץ".

 

יש לך גם שיתופי פעולה דרך האינסטגרם?

קרני: "כן, ברור. יש לי גם סוכנת, גם אמא שלי באה איתי לכל מקום, נגיד אם ילדים רוצים שאני אבוא ליום הולדת לסדנאות אז יש את המספר של אמא שלי".

 

יש פה גם ממד חינוכי. שיר, התחלת ללמוד תואר בכימיה בזכות הסליים.

"נחשפתי לעולם הכימיה עקב הסליים וזה מאד עניין אותי ורציתי להרחיב את הידע שלי בנושא הזה, אז התחלתי ללמוד לימודים אקדמאיים של כימיה באוניברסיטה הפתוחה שבסופו של דבר יביאו אותי לתואר ראשון בכימיה".

 

מיתר, כמה כסף עשית עד עכשיו?

"אני לא כל כך יודעת כי אני לא קשורה לכסף. אני באה נטו ליהנות".

 

כתוב לי מעל 100 אלף שקלים.

"לא בדיוק, יש גם הוצאות, אבל כרגע אני בכלל לא בכסף, אני באה ליהנות, למכור ולפגוש את האנשים שרוצים לראות אותי לא דרך המסך".

 

הלפמן: "זה הכי מדהים לראות את כל מי שאוהב את התוכן שלנו, להיפגש במכירות ובאירועים, ובאמת הילדים מדהימים".

 

בחנוכה הקרוב יתקיים לראשונה בארץ "פסטי-סליים" - פסטיבל עם כל החידושים, הטיפים וההמצאות, בהשתתפות כוכבות הרשת הצעירות. "יהיו הופעות וסליים שזוהר בחושך", אומרת קרני. "בנוסף, יהיו הרבה סליימריות ואני הולכת להיות שופטת בתחרות הסליים הכי טוב. בנוסף, תהיה סדנה על הבמה ומלא מפורסמים יגיעו. אני ממש מתרגשת וממליצה לכולם לבוא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיטל אזולאי
"אמא שלי מגיעה איתי לכל אירוע"
צילום: מיטל אזולאי
מומלצים