שתף קטע נבחר
 

אבות לתאומים: "החוויה הכי מאתגרת בחיים"

לידת תאומים היא אחד האירועים המכוננים בחיי משפחה, גם אם התאומים מגיעים לבית שכבר יש בו ילדים. דיברנו עם שלושה אבות, כדי לשמוע על הצורך לג'נגל בין משימות אינסופיות, הקשיים והדילמות, וגם על האהבה, בעיקר כשהיא מגיעה במנות כפולות

לידת תאומים נעה בין פנטזיה (איזה כיף זה), לבין פחד מהצורך להסתדר (מה נעשה אם שניהם יבכו בבת אחת?), ואכן, כשאנחנו שומעים על הורים שנולדים להם שניים בבת אחת, אנחנו מתרגשים, מברכים ובאותה נשימה חושבים על כמות העבודה הכפולה הכרוכה בזה.

  

אז עם מי אבות מדברים כשקשה להם, מה קורה כשלא ישנים במשך חודשים, למה אנשים ברחוב מרשים לעצמם לשאול שאלות פרטיות מדי, ומתי הילדים מרגשים אותם? אבות לתאומים נתנו לנו הצצה לחייהם ולנקודת מבטם, ששונה קצת מקולן של הנשים.

 

   ( )
"גברים פחות מדברים על הקשיים". נמרוד ובני המשפחה

  

  ( )
 

נמרוד בלוג (40) עובד סוציאלי ומנחה מעגלי גברים, נשוי לנעמה (36) ואב לנוגה בת שלוש ולתאומים - נטע (בן) ונווה (בת) בני תשעה חודשים מקרית טבעון, מספר שגם לגברים קשה, למרות שכמעט כולם מדברים על האימהות.

 

"אשתי ואני עברנו תלאות רבות ועדיין עוברים. רק עכשיו כשהם נכנסים למסגרת, זה נהיה קצת יותר קל. זו החוויה הכי מאתגרת שהייתה לי בחיים, עם אלף סימני קריאה. המצב מביא אתו מתחים, ריבים ושפיות נפשית שעומדת במבחן המון פעמים.

 

"אני מבין למה זוגות רבים, לא עומדים בזה ונפרדים. מה שאני לא מבין, מדוע הגברים מדברים פחות, ורק בקבוצה סגורה כמו קבוצות וואטסאפ ומעגלי שיח. מה עם הפייסבוק או פלטפורמות אחרות? איפה הגברים? איפה האבות? כולם רק בעבודה כל היום?

 

"הלוואי שיותר יכתבו, יספרו על החוויה מהצד שלהם, על השותפות, על הקשיים ועל האתגרים. הגברים בדרך כלל מתמודדים עם הקושי לבד. חס וחלילה שאף אחד לא יידע שקשה להם או שהם חסרי אונים".

 

קראו עוד:

קשה פי שניים: כמה עזרה צריכים הורים לתאומים?

המצעד: המשפטים הכי מעצבנים שאומרים על תאומים

אמא לתאומים: "כל מי שהציע עזרה, קיבל ילד"

 

עידן טלבי, עובד עירייה ממודיעין, נשוי לרחלי, ואב לתאומות אלין ואגם, שחוגגות בימים אלו יום הולדת ששלוש, חושב שאם לוקחים את זה בקלות מדובר באושר עילאי. "אנחנו ישנים לילה שלם מגיל שלושה חודשים", הוא אומר ברוגע יחסי.

 

מאור בור (32), לעומת זאת, אומר - "לפני דקה התיישבתי". בוק, מהנדס, נשוי לדנה (32) ואב לנועה (4) ולתאומים גולן ועומר (1.5) מקרית אתא. לדבריו, "ישנו ויכוח נצחי שקשור למיקום התאומים בין כלל האחים: האם עדיף שהתאומים יגיעו ראשונים ולהיכנס ישר לענייניים או שעדיף נחיתה רכה עם ילד/ה בכור/ה ושהתאומים יגיעו בהמשך? אין לי תשובה חד משמעית. אני רק יודע שכאשר נולדו התאומים, כבר סיגלתי לעצמי פילטר לבכי".

 

   ( )
"סיגלתי פילטר לבכי". מאור בוק עם כל הילדים

 

  ( )

מה הכי קשה או מאתגר?

"הכי קשה שהכל כפול שניים", מודה טלבי. "פעמיים לקלח ופעמיים להלביש. הבנות שלנו עדיין לא מדברות ולכן קשה להבין אותן. צריך הרבה סבלנות, וחשוב גם לתת יחס דומה לשתיהן. אתה כל הזמן רוצה לוודא שכל אחת מהן מקבלת תשומת לב".

 

ובלוג מוסיף: "תאומות דורשת ממך להיות במצב של שירות מתמיד והכול מועצם. מדובר באתגר שמציב אותי יום יום בפני קשיים ומהלומות, שמחייבים אותי להיות נוכח, למצוא פתרונות יצירתיים, ואפילו לשלוט בעצמי, כשהדרמה הרגשית נוצרת אצלי בפנים.

 

"אני חושב שהאתגר הכי גדול הוא עבור בני הזוג - להיות צוות טוב ולפרגן האחד לשני. אנחנו שני מבוגרים על שלושה ילדים קטנים. הכוחות אינם שווים.

 

"עד כה, היינו מתפרקים כל יום מחדש. זה לא פשוט לתפקד במצב של מעט שינה ובאינטנסיביות כה רבה. ישנם לילות בהם אני נכנס למיטה, ורק מהחרדה והמחשבות שיכול להיות שבכי יעיר אותי באמצע הלילה או שיש לרשותי פחות משעה לישון, אני מתקשה להירדם. עכשיו אנחנו כבר מרגישים הקלה".

 

בוק מסביר שהאתגר הכי גדול בא לידי ביטוי בתשומת לב הנדרשת לכל אחד מבלי לקפח את התאום האחר, וגם במתן תשומת לב לשני פעוטות, שאחד רוצה לשחק בזה והשני רץ לכיוון השני. לדבריו, "גם נושא השינה היה מאתגר. בהתחלה התעוררנו שנינו, ומהר מאוד סיגלנו לעצמנו שיטות כדי שנוכל גם לישון. כששניהם מתעוררים יחד, אנחנו עושים מאמץ משותף ואז האירוע מסתיים בזמן קצר: האכלה, החלפה ונומי נומי, עד לפעם הבאה.

 

"אני משתדל להתייחס לאירועים האלה כאל משהו טכני, ולא לעשות מכל דבר עניין: צריך להחליף, לתת אוכל ולעשות ניסיון נוסף לתזמן את השינה שלהם. כשהם נרדמים בעגלה אני עושה הערכת מצב: האם שווה למשוך עוד קצת בעגלה או להעלות אותם במדרגות בסלקלים או על הידיים, ולקחת את הסיכון שאחד מהם או שניהם יתעוררו יחד".

 

   ( )
"אושר לראות אותן גדלות יחד". עידן טלבי עם המשפחה

 

  ( )

למי יותר מאתגר, לך או לאשתך?

"באופן כללי האתגר בהורות לנשים, זה לדעת איך לשחרר ולגברים, לדעת איך להתחבר. צריך להבין שהתאומים גדלו בתוך האישה, היא ילדה אותם ויש לה קשר של אמא. לי קשה מהמקום של ההתמסרות, האחריות שנפלה עליי, שאני חייב לפרנס והחופש שנלקח. אשתי לא מרגישה שהיא מוותרת.

 

"נעמה ואני מגיעים מנקודת מוצא שונות. אני טוען שקודם כל חשוב שלנו יהיה טוב, כי רק כך נוכל להעניק יותר לילדים. היא אומרת קודם כל עלינו לוודא שלהם טוב, ועל בסיס הנחת שלהם היא יכולה לחיות", אומר נמרוד.  

 

הוא מוסיף, כי "כשאני קם בבוקר, אני חייב לצחצח שיניים, לגשת לשירותים, לשתות משהו קטן ולמלא את הצרכים שלי. גם אם אחד מהם יבכה, אני לא ארוץ אחוז טירוף כדי להפסיק את הבכי. אם אגש אל אחד הילדים שאני לא בטוב, אני לא אטפל בו כמו שצריך, וזה קשה הרבה יותר עם תאומים. לפעמים אני מוצא את עצמי ניגש לחדר שלהם עם אטמי אוזניים. הבכי חודר לכל פינה בגוף".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

בוק מצטרף ואומר: "אני חושב שלאשתי יותר קשה ביום-יום, במיוחד בפן האמוציונלי ובכל הקשור לרגשות אשם. היא שמה לב לדברים שאני פחות רגיש אליהם, כמו מי קיבל יותר תשומת לב, מי בכה יותר. אני יותר אדיש לנושאים הללו והרבה יותר משימתי: צריך לקלח, להכין אוכל ולעשות כך וכך.

 

"אני משתדל לקום יותר מוקדם ולטפל בענייני האוכל והכלב, ואשתי אחראית על הפיזורים והאיסוף. יש גם הבדל בהתנהגות שלהם עם כל אחד מאיתנו. כשהתאומים רק רואים את אשתי, הם רוצים שתחזיק את שניהם על הידיים.

 

"אני יכול להיות לבד בבית יום שלם, והם לא יבכו ולא יהיו כל היום עליי. כשהיא מגיעה הם רצים אליה ובוכים מכל דבר. הם יכולים לשחק שעה יחד עד שיראו אותה, דבר שיוביל לבכי ולרצון להיות על הידיים".

 

 כפול אהבה. מאור עם התאומים עומר וגולן ( )
כפול אהבה. מאור עם התאומים עומר וגולן

 

  ( )

מה הרווח בגידול תאומים?

בוק: "תאומים מחזירים אהבה כפליים או אפילו יותר, וזה מעצים, משמח ומחמם את הלב. בשלב הזה הם גם משחקים בנחת האחד עם השני, ויכולים גם לשעשע זה את זה זמן ממושך. הם ממש חיים האחד את השני. אצל תאומים, הברדק גם מסתיים מהר יותר בכל הקשור להחלפת חיתולים למשל".

 

טלבי אומר כי "הרווחנו שתיים במחיר אחד, זה הרווח. זה גם אושר גדול לראות אותן גדלות יחד, כשהן משחקות וגם כשהן רבות".

 

נמרוד: "ההנאה מהם היא במגע, בחיבוק ובנשיקה. כיף לי לראות את הקשר עם האחות הגדולה ואת מערכת היחסים שלהם. הרווח הכי גדול של ההורים הוא כאשר האחים מסתדרים ואוהבים האחד את השני.

 

"זה מה שמאפשר לי להתמודד עם דברים שחשבתי, שאני לא מסוגל להתמודד איתם. אני גם מפנטז לקום בבוקר ולצאת לטיול משפחתי, לקטוף פרחים, לרכוב על אופניים ולחוות אתם מחדש את כל מה שאני חוויתי בילדותי".  

 

  ( )

אתם זוכים לתגובות ברחוב?

טלבי: "אשתי מקבלת יותר תגובות, וגם מתרגשת כששואלים אותה שאלות. אולי חושבים שאנחנו הגברים מרגישים פחות נוח כששואלים אותנו. יש כאלה ששואלים אותי איך זה שהן תאומות והאחת יותר גדולה מהשנייה. אולי בגלל שהן נולדו פגות בשבוע 33: אחת נולדה 940 ק"ג ואחת 1.800".

 

בלוג צוחק ואומר: "לא נתקלתי יותר מדי בשאלות שחודרות לפרטיות, אבל אני מקטר הרבה ואז יש מצב שאנשים מצטערים ששאלו אותי בכלל. אני אוהב לדבר, זה משחרר את הלחץ".

 

בוק מוסיף כי: "אני לא מזהה הבדל משמעותי בתגובות, אבל אולי לנו האבות יותר קל, כי אנחנו פחות אמוציונליים. אני לא הייתי שואל ככה מישהו ברחוב או בכלל, מדובר על רמת אינטימיות מסוימת שלא מתאימה לשני זרים".

 

  ( )

על מה אתם מדברים עם אבות אחרים לתאומים?

טלבי: "אנחנו עוסקים בעניינים לוגיסטיים: איזו עגלה מתאימה לאיזה אוטו, על העגלות, סלקלים, מה לקנות ולאיפה לקחת את המשפחה לטיול".

 

בוק: "אני מרגיש שאני קצת יותר מנוסה גם במסגרת השיח עם אבות אחרים לתאומים. אחרי הכול, כל ערב אנחנו מרדימים שלושה ילדים. יחד עם זאת, אני רואה שגברים מדברים פחות מנשים. למה? שאלה טובה. זה נכון בעולם ההורות בכל תחום ובכלל".

 

גלי לויטה ליבוביץ, נשואה ואם לשלושה (בן 12 ותאומים בני שמונה), מנהלת תוכן ומייסדת האתר הקהילתי wins2 מזל תאומים  עבור הורים לתאומים ושלישיות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהבה כפול שניים. נמרוד והתאומים
מומלצים