שתף קטע נבחר
 

מה נשתנה הבוקר הזה? הכל, ועדיין הוא יכול להיות טוב יותר

כמעט בבת אחת, המציאות והשגרה של כולנו השתנתה. דברים ברורים מאליהם כמעט כמו חופש תנועה, אוכל או אוויר הפכו יקרי המציאות. אבל כמו שאומרים: תעשו מהלימונים לימונדה, וזה בדיוק מה שנעשה בפרויקט "בוקר טוב יותר" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ותלמה, בגרסתו המעודכנת למצב. אז בואו נלמד איך ליצור שגרה חדשה (זמנית) ונעימה ככל האפשר

בשיתוף תלמה

 

המציאות הנוכחית של כולנו, בעולם כולו, הפכה שונה לחלוטין במהלך של כמה שבועות. אנחנו מקבלים כמעט מדי יום הנחיות שמשנות את הסדר והשגרה להם התרגלנו במרוצת חיינו. אז מה השתנה? הכל. זוכרים את הימים ששעמם לכם, שכל יום דמה ליום שקדם לו, שהיו לכם תכניות לעתיד, שהייתה לכם פרנסה קבועה, שלילדים היה סדר יום, חוגים וחברים להתארח אצלם, שחגגתם ימי הולדת במסעדה, שחיכיתם ליום חמישי כי הנה, סוף השבוע עוד מעט כאן, שידעתם שבסוף השבוע תבקרו את ההורים, שהסבים באו לשמור על הילדים כשיצאתם לבלות, שעשיתם כושר, שהסופרמרקט היה מקום בטוח והייתה לכם רק חבילה אחת של נייר טואלט בבית וכל מה שהדאיג אתכם זה אצל מי עושים את הסדר? ובכן, זה היה בעבר.

משפחה גדולה (צילום: shutterstock)
בשגרה הקודמת נפגשנו עם כל המשפחה בסופי שבוע בעיקר(צילום: shutterstock)
 

עכשיו החיים שלכם חדשים; אתם נמצאים עם הילדים כל היום, יש מי שעובד מהבית ויש מי משתרגל למציאות חדשה של חל"ת. הילדים מסיימים את כל המשימות תוך שלוש שעות וההגבלה על שעות מסך הפכה הרבה יותר גמישה, גם עבורכם. אתם נדרשים לתכנן כל יציאה לסופר, מאובטחים ומאובזרים, כדי לדאוג שיהיה מספיק מזון בבית. אין לכם רגע לעצמכם אבל יש לכם הרבה דאגה להורים שלכם, שהפכו לקבוצת סיכון מבודדת ומסוגרת לגמרי.

 

במשך שלוש שנותיו של פרויקט "בוקר טוב יותר", המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ותלמה, הבאנו לכם תכנים שעסקו בשגרת הבוקר של כולנו, סיפרנו על משפחות שמתקשות עם הרגלי הבוקר, פתרונות אפשריים לשאלות כמו "איך נמנעים ממריבות בבוקר?" "מה כדאי לאכול בבוקר?" "איך מעירים את הילדים בנחת?" וגם כיצד שגרת הבוקר יכולה להשפיע על היום של כולנו. במציאות הנוכחית ברור שהבוקר שונה לחלוטין מזה שהכרנו עד לפני מספר שבועות. אבל כמו שאומרים, יש לכם לימונים, תכינו לימונדה, גם אנחנו מתגייסים כדי לעזור לכם להפוך את השגרה הזמנית למשהו שיש בו סדר וגם ימים נפלאים.

 

בוקר (צילום: shutterstock)
גם במציאות לא פשוטה אפשר להתחיל את היום טוב יותר(צילום: shutterstock)
 

"אם בזמנים רגילים אנחנו בתלמה מאמינים שיש לנו תפקיד ואחריות לסייע לציבור לשמור על תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא, הרי שבתקופה כזו על אחת כמה וכמה", מסביר ארנון שפירא, סמנכ"ל שיווק יוניליוור ישראל, "פעילויות החוץ שלנו במתנ"סים ברחבי הארץ אמנם בהקפאה בשבועות האחרונים, אך אנו מקווים כי התכנים הייחודיים ב'ידיעות אחרונות' וב־ynet יסייעו לכולנו להתמודד עם אתגרי התקופה הנוכחית ואף לנסות ולהפיק ממנה את המיטב".

 

אז איך ניצור שגרה נכונה גם בסגר? הנה כמה עצות:

 

1. צאו מהטרנינג – השהייה בבית גורמת לנו להיות פחות מסודרים, פחות מוקפדים, משתדלים פחות. מבט אחד למראה יבהיר לכם את גודל הקטסטרופה וגם אתם יודעים, שהתחושה מרושלת במיוחד.

 

הגיע הזמן לצאת מהמצב ולדאוג שכל הבית יחזור למצב סביר לפחות. מקלחת יומית ובגדים שאפשר לצאת איתם מהבית – גם אם לא יוצאים מפתח הבית – הם חובה לעצמכם ולבני המשפחה.

 

מובטח לכם שהתחושה והאווירה תהפוך לעניינית ונורמלית יותר. הבית יראה וירגיש כמו מקום חי יותר.

 

2. הניעו את הגוף – זו לא רק המלצה של כוהני בריאות הגוף, זה מוכח. פעילות של הגוף (ישיבה מול מסכים או שכיבה על הספה לא נחשבות פעילות) תעזור לכם לשמור על שפיות, לא פחות.

 

אנדרופינים משתחררים במוח ומשפרים את מצב הרוח, המפרקים נעים, השרירים מופעלים והגוף הופך חיוני יותר.

הורים ילדים רוקדים בסלון (צילום: shutterstock)
גם לרקוד כולם יחד בסלון זה כושר, וכיף(צילום: shutterstock)
 

יש לכם טווח של 100 מטר? צאו החוצה ועשו סיבוב סביב הבלוק בהליכה מהירה, תפתחו את יוטיוב או אינסטגרם וחפשו סרטונים. מדריכי כושר, יוגה ופילאטיס מעלים עכשיו שיעורים לרשת או ממליצים על תרגילים. זה כיף.

 

כושר הוא לא הדבר שלכם? תפתחו מוזיקה, צרפו את בני הבית ותרקדו כאילו אף אחד לא רואה אתכם. אל דאגה, אף אחד באמת לא רואה אתכם.

 

3. דאגו שכל בני הבית יאכלו ארוחת בוקר, בבוקר – זה ישמור על מסגרת יום שפויה ומסודרת, כזו שתשפיע על היום של כל בני הבית והשפעתה תגיע עד לשנת השינה.

 

העירו את כל בני הבית בשעות הבוקר. כמובן שלא חייבים לעשות את זה בשעת הקימה המוקדמת הרגילה. אחרי הכל, אלה אינם ימים רגילים.

 

ארוחת בוקר משפחתית זה כיף - כמו בבית מלון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ארוחת בוקר משפחתית זה כיף - כמו בבית מלון(צילום: shutterstock)

 

כולם התעוררו? יופי. הכינו על שולחן האוכל מוצרים שונים, שכולם אוהבים ותנו להם לשבת ולאכול. זו הזדמנות מצוינת לכולם לאכול בנחת מכל מה שיש בבית ולהתחיל את הבוקר עם ארוחה מזינה שתתחיל את היום, עבור כולם, שבעים. זה מבטיח שהמשך היום יהיה עם פחות פתיחות וסגירות של דלת המקרר ואפילו פחות ממתקים.

 

4. הכינו אוכל פעם בכמה ימים – נדמה לכם שהפכתם לשירותי הסעדה של 3 ארוחות ביום? זה הזמן להתחיל לתכנן. החליטו מראש מה תכינו למשפחה שיאפשר גיוון.

 

פעם ב-3-4 ימים הכינו מנה ראשונה, מנה עיקרית, סלט או שניים ותוספות. כן, תעמידו סירים. זה לא חייב להיות מסובך או מעודן במיוחד. בצוק העיתים יוותרו לכם על כישורי השף שלא סיגלתם עד עתה אבל תמיד ימצאו משהו לאכול. שעתיים עבודה וסגרתם את הפינה של האוכל לכמה ימים. לפחות תדעו שכולם אכלו אוכל ביתי וכנראה גם בריא יותר מהרגיל.

 

לא צריך לבלות כל היום במטבח (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא צריך לבלות כל היום במטבח(צילום: shutterstock)
 

5. התקשרו להורים, לסבים, לדודות ועשו זאת הרבה – אל תשכחו לצלצל הרבה בטלפון, עודדו את הילדים להתקשר, עשו שיחת וידאו אחת ביום של כל המשפחה, שלחו בקבוצת הווטסאפ המשפחתית את כל

הממים, הסרטונים והבדיחות ששולחים לכם. צלמו הרבה את הילדים ושלחו להם.

 

אל תשכחו לשאול אותם אם יש להם כל מה שהם צריכים, הקפידו לבדוק מה מצב הרוח שלהם, עודדו אותם ותגידו בכל היום – כולנו בבית כדי לשמור עליכם. חבקו אותם מרחוק.

 

דרשו גם בשלום השכן או השכנה המבוגרת ואם אתם יוצאים לקניות, תשאלו אם הם צריכים משהו. זה ישמח גם אותם, שלא רואים את משפחתם בימים אלה.

סבא וסבתא מסתכלים על מסך הטלפון (צילום: Shutterstock)
תהיוה בקשר יומיומי עם סבא וסבתא (צילום: Shutterstock)
 

ברוח החג הקרוב, תדאגו שיהיו מחוברים אליכם בחג המשונה הממשמש ובא.

 

תזכרו, אנחנו בעת חרום, אבל זו תקופה זמנית, שבסופו של דבר תחלוף. אחריה נחזור לשגרה כזו או אחרת ובינתיים, אנחנו כאן אתכם, מלווים אתכם, מעודדים ומנסים לעשות הכל כדי לעבור את המצב הנוכחי בצורה המיטבית עם שגרה שיכולה להיות גם נעימה, בצורה מוזרה משלה.

  

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף תלמה


פורסם לראשונה 07/04/2020 20:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לעשות לימונדה מהמצב הנוכחי
צילום: shutterstock
מומלצים