שתף קטע נבחר

מנכ"ל יונייטד: "איש מעובדי החברה לא יפוטר"

מנכ"ל חברת התעופה יונייטד, שהסתבכה בתקרית גרירת הנוסע האלימה אל מחוץ למטוס, הכריז כי לא יבצע פיטורים בעקבות המקרה: "מדובר בכשל מערכתי". אוסקר מונוז צפוי להגיע לסין כדי להרגיע את הרוחות הסוערות בעניין. וגם: הפרשה מגיעה לקונגרס

"איש מעובדי יונייטד לא יפוטר, העניין כלל לא על הפרק". כך הכריז אמש (ג') אוסקר מונוז, מנכ"ל חברת יונייטד, מעט יותר משבוע לאחר התקרית שהסעירה את עולם התעופה. על פי הודעת המנכ"ל שמגיעה לאחר לחץ ציבורי אדיר בארה"ב לחרם ולפיטורים - בראש ובראשונה שלו עצמו, "יונייטד פועלת להסקת כל המסקנות הדרושות מהתקרית". כזכור, בשבוע שעבר נגרר באלימות הנוסע ד"ר דיוויד דאו אל מחוץ למטוס החברה, לאחר שסירב לדרישת הצוות להתפנות ממנה בשל רישום יתר (אוברבוקינג).

מנכ"ל החברה אוסקר מונוז (מימין) והנוסע ד"ר דיוויד דאו (צילום: AP, AFP) (צילום: AP, AFP)
מנכ"ל החברה אוסקר מונוז (מימין) והנוסע ד"ר דיוויד דאו(צילום: AP, AFP)

"זו הזדמנות פז עבורנו ללמידה ולהוכיח שעבור החברה היה זה קו פרשת המים, שממנו נעבוד קשה יותר כדי להציב את לקוחותינו במרכז של כל עשייתנו", אמר המנכ"ל והדגיש: "פיטורי עובדים לא היו משהו שעלה על הפרק בעקבות התקרית".

 

פרשת יונייטד - הסיקור המלא ב-ynet

עדכונים נוספים גם בפייסבוק של ynet חופש

 

על פי כלי התקשורת בארה"ב, בחברת התעופה הוקמו צוותי למידה לאיתור הכשלים שקרו בדרך לתקרית הקשה. בין היתר נבחנת מדיניות רישום היתר לטיסות. לדברי המנכ"ל "נבחנות אפשרויות להתמודדות עם מצבי קיצון באופן הפועל יותר על פי השכל הישר".

 

 

סערה מסין ועד הקונגרס

מחוץ לארה"ב, התקרית עוררה עניין רב בסין. הנוסע ד"ר דאו הוא יליד וייטנאם, ובסין האשימו את יונייטד בגזענות וטענו שמקרה כגון זה שקרה, לא היה מתרחש אם הנוסע "היה אפילו אפרו-אמריקני". מנכ"ל החברה הודיע כי הוא מתכנן בקרוב נסיעה לסין, שם ייפגש עם בכירים במדינה כדי להסביר את מדיניות החברה ולנסות ולמנוע פגיעה עתידית בשוק הגדול ביותר של יונייטד מחוץ לארצות הברית.

 

תקרית יונייטד

תקרית יונייטד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ובינתיים התקרית מגיעה גם לקונגרס האמריקני. חבר הקונגרס הרפובליקני ניל דאן הציג תוכנית בשם "Secure Equity in Airline Transportation" ("הגינות מובטחת בתחבורה אווירית", או בקיצור SEAT), לפיה הנוסעים יידעו בוודאות שאינם עומדים בפני מצב בו יידרשו לרדת מטיסה לאחר שהתיישבו במקומם במטוס. "אמריקנים בכל מקום היו בהלם מהיחס לו זכה הנוסע בשיקגו. תוכנית SEAT תדרוש מחברות התעופה להסדיר את רישום היתר לפני שהנוסעים עולים למטוס".

 

דאן מצטרף לחברי הקונגרס הדמוקרטיים כריס ואן הולן וריצ'רד בלומנטל, המובילים מהלכים דומים בוושינגטון, ובראשם ניסוח "מגילת זכויות הנוסע" שמטרתה להסדיר מחדש את היחסים שבין הנוסעים לחברות התעופה ועשויה להגיע בעתיד הקרוב לחקיקה ממשית בארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP, AFP
מנכ"ל החברה והנוסע שנגרר אל מחוץ למטוס
צילום: AP, AFP
מומלצים