שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

בריא ומיוחד: מרק תרד, דלעת וסלרי

אם אתם אוהבים את טעמו הייחודי של הסלרי ומעריכים מרקים טבעיים ובריאים, תאהבו את המרק הזה. יעל גרטי מזמינה אתכם להתחמם עם מרק תרד, דלעת וסלרי

טעמו המיוחד של מרק זה מושג הודות לסלרי, כך שלא מומלץ לוותר עליו. ניתן להוסיף למרק קטניות מבושלות (עדשים, שעועית) לפני שלב הריסוק, וכך לקבל מרק עשיר בחלבון.

 

רוצים מרקים נוספים? בבקשה:

 


(צילום: ירון ברנר)

 

מרק תרד, דלעת וסלרי אמריקאי

יש לשטוף ולבדוק היטב כל עלה תרד, גם אם קניתם תרד שטוף, שכן למרבה הצער המגדלים/משווקים אינם מקפידים דיים.

 

המרכיבים (ל-8-9 מנות):

שמן זית

1 חב' בייבי כרישה או 2 כרישות רגילות, החלק הבהיר בלבד, שטופות, פרוסות

1 שורש פטרוזיליה, קלוף, שטוף וחתוך גס

11/2 ק"ג דלעת, קלופה, שטופה וחתוכה וקוביות קטנות

1 חב' סלרי אמריקאי (גבעולי סלרי, כולל עלים מגבעול אחד בלבד), שטוף, חתוך גס

2 שיני שום, קלופות, שלמות

2 אריזות תרד או בייבי תרד טרי, שטוף היטב

2-21/2 ליטר ציר ירקות או מים רותחים

מיץ מ-1 לימון

מלח

פלפל שחור גרוס גס

 

כלים: בלנדר-מוט או מעבד מזון


לא כדאי לוותר. סלרי (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים כרישה ושורש פטרוזיליה ומטגנים-מערבבים במשך 2 דקות.
  2. מוסיפים דלעת, סלרי ושום, ומטגנים-מערבבים על אש בינונית במשך 4 דקות.
  3. מוסיפים תרד ומערבבים במשך 1-2 דקות, או עד להתכווצותו.
  4. מוסיפים ציר ירקות או מים רותחים ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש ומרסקים בעזרת בלנדר-מוט (או במעבד מזון, בשתי "נאגלות").
  5. מחזירים לאש, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים ציר ירקות או מים רותחים לפי הסמיכות הרצויה, מוסיפים מיץ לימון, כף שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או לימון, במידת הצורך. מגישים חם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים