מאפייה ביתית: לחמניות שיפון
לחם שיפון הוא דחוס ומשביע ומתאים מאד לכריכים עמוסים בממרחים בשלל טעמים. רוצים שהילדים יאכלו בריא או אולי להפתיע את האורחים שלכם בלחמניות שיפון ביתיות? הנה כל השלבים בדרך ללחם
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
לחמניות שיפון מצופות
באדיבות האופה ארטיזן רמי קרדי מרצה ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים"
עוד בערוץ האוכל:
- אמא הייתה גאה: מרק העוף המשפחתי בלי עוף
הכל חוץ מסלט וחביתה: ארוחת ערב זריזה
שמן וטוב לו: סלט ירקות ושמן זית מקומי
המרכיבים:
1/2 2 כוסות קמח שטיבל 2
1/4 1 כוסות קמח שיפון
1 כפית מלח
1/4 חבילה שמרים טריים (חבילה שוקלת כ-50 גרם)
1/4 1 כוסות מים פושרים
גרעינים שונים לציפוי
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים והמים במהירות איטית כ-7 דקות באופן הבא: לאחר כ-3 דקות מוסיפים את השמרים, ומגבירים את המהירות לבינונית, דקה לאחר מכן מוסיפים את המלח. מעבירים למהירות גבוהה וממשיכים לערבב למשך 3 דקות נוספות.
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ולשים אתו מעט בידיים כדי לוודא שהוא אחיד.
- מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, למשך כשעתיים.
- כאשר הבצק הכפיל את נפחו מחלקים לחתיכות לפי גודל הלחמניה הרצוי לכם, ויוצרים כדור מכל חלק.
- מרטיבים קלות את כדור הבצק ומצפים בתערובת הגרעינים.
- מתפיחים שוב למשך כשעתיים-שעתים וחצי בטמפ' החדר.
- אופים בתנור בחום של 220 מעלות כ-35 דקות.
- מצננים היטב ובתיאבון.
צילום: חגי דקל
צילום: חגי דקל
מומלצים