מבשלים באהבה: קינוח
הגיעה תורה של המנה החשובה ביותר בכל הארוחה - האחרונה, זו שתלווה את המשך הערב הרומנטי, ולכן היא צריכה להיות נפלאה. לירון אוהבת מוס שוקולד וזה בדיוק מה שדימיטרי והשף יוגב ירוס מכינים. שיהיה לכולם יום אהבה שמח
הכנת ארוחה רומנטית שקולה להשקעה לטווח ארוך - מתחילים מסיעור מוחות שמוביל לרשימה של מנות אפשרויות, שחשוב ששני בני הזוג ייהנו מהן. אחרי שמחליטים מה להכין, בודקים איזה חומרי גלם הכי מומלצים, יוצאים אל השוק,
חוזרים למטבח ומכינים מנה ראשונה,
שנייה,
עיקרית
ואז את הקינוח.
הגענו לפרק האחרון בסדרת הכתבות שבהן השף יוגב ירוס עזר לדימיטרי להכין ארוחת וולנטיינ'ס מפתיעה - הגיע תור הקינוח וכמובן הארוחה עצמה, איך אתם חושבים שלירון הגיבה?
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
מוס שוקולד ותותים
המרכיבים:
150 גרם שוקולד כהה מריר (מומלץ 70% קקאו)
50 גרם חמאה
5 כפות ברנדי (ניתן גם וויסקי או רום)
2 כפות סוכר
קורט מלח
3 ביצים, מחולקות לחלבונים וחלמונים (חשוב שהכלי עם החלבונים יהיה יבש לחלוטין)
תותים טריים, חתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
- השוקולד המומס: שמים את השוקולד, האלכוהול, הקקאו והחמאה בקערת נירוסטה רחבה, מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) וממיסים יחד. ניתן להמיס את השוקולד גם במיקרוגל באופן הבא: שמים את החומרים בקערה שמתאימה למיקרוגל ומכסים, ממיסים במיקרוגל במשך דקה עם עצירה באמצע על מנת לוודא שהתערובת לא מתחילה להישרף.
- המוס: מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר או בעזרת מטרפה חשמלית. מוסיפים את כף הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שנוצר קצב אוורירי ויציב אך לא קשה.
- טורפים את החלמונים בעזרת מטרפה ידנית ומוסיפים כף סוכר.
- מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס לחלמונים, תוך המשך הקצפה, עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך מסת השוקולד בהדרגה, תוך ערבוב עדין בעזרת מרית.
- מעבירים לכלי הגשה אישיים, מכסים ומעבירים לצינון במקרר במשך 4 שעות לפחות.
- מעטרים בתותים טריים ומגישים.
רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו
- יוגב ירוס הוא השף של "מל ומישל" (בן יהודה 155, תל אביב)
צילום: צילום: יהונתן צור ואלעד רובינשטיין
מומלצים