מחכים לבית הדין: "רופאים בכירים יעשו לילות"
כ-700 רופאים לא יגיעו בבוקר לעבודה, אם ערעור המדינה על התפטרותם לא יתקבל. המתמחים שנשארו יעבדו יותר, גם המומחים שובצו למספר שעות רב יותר. שיבא יאבד 137 רופאים, במאיר התפטרו מעל חצי מהמתמחים ולהדסה תוכנית חירום
המתמחים פושטים את החלוקים אחד אחרי השני, ובבתי החולים מתכוננים לעבודה בלי כוח אדם חיוני ואיכותי. בבית הדין הארצי לעבודה יוכרע הערב (שבת) האם התפטרות המתמחים חוקית, אבל בבתי החולים כבר נערכים לפתוח את השבוע ללא מאות רופאים, שהגישו מכתבי התפטרות - ולא חזרו בהם. כמעט בכל בית חולים חלק מהרופאים הבכירים שובצו ליותר שעות עבודה, וגם המתמחים שנשארו יעבדו יותר כדי למלא את חסרונם של המתפטרים.
מאבק המתמחים, כותרות אחרונות:
עוד בערוץ החדשות:
אם ערעור המדינה לא יתקבל, יסיימו מחר ב-8 בבוקר את עבודתם כ-700 רופאים שהגישו את מכתבי ההתפטרות לפני חודש בדיוק, ועל-פי החוק לא יוכלו לטפל בחולים. "הרוב הגדול של המתפטרים אצלנו צפויים לסיים את תפקידם מחר. לבודדים שהגישו את המכתבים שלהם בהמשך נותרו עוד מספר ימים של עבודה", אמר סגן מנהל בית החולים שיבא, פרופ' ארנון אפק, שמחר ייאבד 137 רופאים במחלקות השונות.
סגן המנהל בתל השומר אמר כי בינתיים לא בוטלו ניתוחים וטיפולים מתוכננים, ופירט מהיכן מגיעים המתמחים שהגישו מכתבי התפטרות: "יש יותר מתפטרים במחלקות הפנימיות, במחלקות הכירורגיות ובמחלקות הילדים, מאשר במחלקות אחרות. התכוננו למקרה הגרוע ביותר ולכל מחלקה לוח תורנויות בלי שמות המתפטרים, אבל כרגע אף שירות לא בוטל. הכי קל זה לבטל הכל, ואנחנו עדיין לא רוצים להגיד אי אפשר".
פרופ' אפק אמר כי בשיבא תתקיים בבוקר הערכת מצב נוספת, ועדיין קיווה שמתמחים נוספים יחזרו בהם: "אני שוב קורא לכל הרופאים הללו לא להתפטר, אני מלא תקווה שהם יחזרו בהם. בלי להיכנס למהות הדרישות והבעיות שהם מציגים, אני מאמין שאת המאבק צריך לנהל מבפנים". פרט לאותם 137 מתפטרים, 19 רופאים נוספים שהגישו את מכתבי ההתפטרות צפויים לעזוב את שיבא במהלך החודש.
גם בבית החולים איכילוב צפוי להיות שינוי גדול בסידור העבודה. מתוך 152 הרופאים שהגישו את מכתבי ההתפטרות 108 רופאים לא יעבדו החל ממחר - כשליש ממספר המתמחים בבית החולים כולו. בבית החולים מאיר בכפר-סבא, שרופאיו הובילו לא פעם את המאבק, יעזבו ביום ראשון 116 מ-170 המתמחים שעובדים בבית החולים. 16 נוספים צפויים לנטוש בהמשך השבוע.
מתוך 80 הרופאים שהגישו את מכתבי ההתפטרות שלהם באסף הרופא, כ-60 מהם לא צפויים להגיע לעבודתם מהבוקר, רבים מהם מהמחלקות הפנימיות של בית החולים. מבית החולים נמסר שלא יורגש שינוי בפעילות בית החולם, ואמרו ששמונה רופאים חזרו בהם מהתפטרותם.
מצד שני, בבתי החולים הדסה שבירושלים ורמב"ם שבחיפה לא יורגש כלל חסרונם של רופאים, בגלל שראשוני המתפטרים בבתי החולים הללו הגישו את מכתביהם כמה ימים מאוחר יותר. מתוך 156 המתפטרים מהדסה ו-132 המתפטרים מרמב"ם יעזבו את בתי החולים ביום רביעי 113 ו-118, בהתאמה.
"השירותים לקופות החולים - הראשונים שייפסקו"
מנהל הדסה עין כרם, ד"ר יובל וייס, אמר כי הוכנו כמה תוכניות מגירה, למקרה שהפיטורים ייכנסו לתוקף: "בשעות הלילה בית החולים מאויש למעשה במתמחים שמבצעים בו תורניות. ההשפעה היא שונה ממחלקה למחלקה. מחלקות כמו כירורגיה, ניתוחים, יולדות ומיון לא ייפגעו, אולם שירותים שאנו נותנים לקופות החולים למשל יהיו הראשונים שייפסקו במקרה כזה. נקצץ מהיכן שנוכל והרופאים המומחים ייאלצו להשלים את העבודה ולבצע תורניות לילה גם כן".
בבית החולים שערי צדק בירושלים הגישו המתמחים את מכתבי ההתפטרות מאוחר יותר, ולכן לבית החולים ארכה של עוד 20 יום להיערך למצב. מתמחי בית החולים סורוקה בבאר-שבע לא הגישו מכתבי התפטרות, והמוסד הרפואי הגדול בנגב יתפקד כרגיל.
בבית החולים הפסיכיאטרי שלוותא הגישו 11 רופאים מכתבי התפטרות, אך לאחר שתשעה חזרו בהם במהלך השבוע האחרון, המליצה נציגות הרופאים הצעירה גם לשניים האחרים למשוך את מכתביהם - כדי לא להשאיר אותם לבד מול המערכת. לכן, מצבת העובדים בבית החולים תהיה מלאה.