עשירים - עשרת המרוויחים הגדולים של השנה
שווה להיות ספורטאי בימינו: הנאה, פירסום, כבוד ובעיקר הרבה הרבה כסף. ברשימה תוכלו למצוא את כריסטיאנו רונאלדו, לברון ג'יימס ורוג'ר פדרר. ומי במקום הראשון? כנסו ותראו
אירופה מלאה במחאות חברתיות נגד יוקר המחיה. בארה"ב יש מקומות שמתקשים לצאת מהמשבר הכלכלי. העולם ממסוחר ומלא בפרסומות. יותר מתמיד הכל הוא פונקציה של כסף. וכך גם בספורט - יש לי קאש משמע אני קיים.
עוד ב-ynet ספורט
- יש מאמן חדש לנבחרת. מה, לא שמעתם?
- 0:9 לברצלונה בגביע המלך. כן, 0:9!
- המרוץ סגור: רק 1:1 בין טוטנהאם לצ'לסי
- קאחה וככה: קאחה לבוראל מחוץ ליורוליג
וכך, בבואנו לסכם עוד שנה, אין ברירה אלא לראות מי עשה את זה השנה בגדול. מי הגדיל משמעותית את ההכנסות שלו, מי הפך למפרסם המבוקש ביותר. אז הנה הם לפניכם - עשרת המרוויחים הגדולים ביותר בספורט לשנת 2011.
מקום 10: אלכס רודריגס
ענף: בייסבול גיל: 36 לאום: אמריקני הכניס השנה לכיס: 36 מיליון דולר לעומת 2010: ירידה במיליון אחד. רודריגס, איי-רוד בשבילכם, שחקן בסיס שלישי, חתם לפני שלוש שנים על חוזה חדש לעשור בניו-יורק יאנקיס, שהבטיח לו 27.5 מיליון דולר בממוצע לעונה. בזכות חוזה העתק עומד איי-רוד בראש טבלת השכר של הספורט הקבוצתי בעולם. גם הארבעה הממוקמים אחריו ברשימה הם שחקני בייסבול.
איי-רוד סבל מהמון בעיות בשנה החולפת. הוא עבר את הבצורת הארוכה ביותר שלו ללא הום-ראן מאז הגיע לליגה לפני 17 שנים. הוא הואשם בארגון משחקי פוקר לא חוקיים. גם סמים היו מעורבים בעניין. השלים הכנסה בעזרת פרסומות לפפסי וגיטאר-הירו.
מקום 9: פייטון מאנינג
ענף: פוטבול גיל: 35 לאום: אמריקני הכניס השנה לכיס: 38 מיליון דולר לעומת 2010: עלייה של 8 מיליון. לפני כשנה נבחר מאנינג לשחקן השמיני בטיבו
בהיסטוריה של הפוטבול. הוא נחשב במשך שנים ל"פנים של אמריקה". אבל עכשיו יותר מתמיד נראה שהקריירה המזהירה של קוורטבק האינדיאנפוליס קולטס הולכת להסתיים, זאת אחרי שמאנינג הפסיד את כל העונה הנוכחית בגלל פציעת צוואר.
למרות הפציעה, ועוד נראה זאת בהמשך, בעיות בקריירה לא אומרות שאתה לא יכול להישאר מיליונר. מאנינג מקבל מהקולטס שכר של כ-23 מיליון דולר לעונה והוא אולי הספורטאי הקבוצתי הבולט ביותר בתרבות הפופוליזם האמריקאית. הרפרטואר שלו כולל השתתפות בפרסומות והופעות אורח בתכניות טלוויזיה. בעיקר ב-"דיירקט טי.וי", חברת שידורי הלוויון האמריקאית.
מקום 8: כריסטיאנו רונאלדו
ענף: כדורגל גיל: 26 לאום: פורטוגלי הכניס השנה לכיס: 39 מיליון דולר לעומת 2010: ללא שינוי. רונאלדו הפך למפרסם המושלם של הכדורגל, כשבעצם החליף את דייויד בקהאם בתפקיד.
הוא נראה טוב, משחק בריאל מדריד - אחת הקבוצות האהודות בעולם, ויש לו מבט שחצני שבשיווק רק יכול לעזור. למעלה ממחצית מהכנסותיו עשה השנה רונאלדו מחסויות וההצעות לא מפסיקות לזרום.
קוקה קולה, פוג'י ובעיקר נייק שימנו השנה את חשבון הבנק של רונאלדו, שרק העצים את הביקוש אליו בזכות שנת שיא בהבקעת שערים. התופעה הזו תחזיק עוד כמה שנים ובינתיים רונאלדו יכול להתבאס רק מדבר אחד. שבדיוק כמו על המגרש הוא רק הכדורגלן מספר 2 בעולם, מיד אחרי...
מקום 7: ליונל מסי
ענף: כדורגל גיל: 24 לאום: ארגנטיני הכניס השנה לכיס: 40 מיליון דולר לעומת 2010: עלייה של מיליון בודד. הנה, מצאנו תחרות בה מסי לא מגיע למקום הראשון.
נכון, הוא עדיין מוביל בקרב הכדורגלנים לאחר קרב צמוד עם רונאלדו, אבל לפחות יש לו לאן לשאוף מול ספורטאים מענפים אחרים. בינתיים על המגרש, זאת הייתה עוד שנה בדרך של מסי להכתרתו כגדול בכל הזמנים. עוד אליפות בספרד, עוד תואר בליגת האלופות, ובקרוב שוב שחקן השנה בעולם.
מבחינת השכר השנתי מסי מרוויח כמיליון דולר לעונה יותר מרונאלדו, וכאן גם ההבדל ביניהם בסכום הכללי, כשמבחינת חסויות הם די שווים. שתי החברות המעניינות ביותר הן אדידס וקונאמי, יצרנית המשחק פרו אבולושן, שמסי הוא ה"פנים" שלהן. לאחרונה חתם על הסכם גדול גם חברה סינית לייצור מכוניות, והכנסותיו צפויות לעלות משמעותית בשנה הבאה.
מקום 6: פרננדו אלונסו
ענף: פורמולה 1 גיל: 30 לאום: ספרדי הכניס השנה לכיס: 45 מיליון דולר לעומת 2010: כמעט והכפיל את הכנסותיו. זו לא הייתה שנה מיוחדת עבור אלונסו, אבל הנהג הספרדי עשה בה קפיצת מדרגה בכל הנוגע להכנסות. בשנה הקודמת הוא עבר מקבוצת רנו לפרארי וכעת רואים את התוצאות. אלונסו הוא הנהג שמקבל מקבוצתו את סכום הכסף הגדול ביותר, מעל 30 מיליון דולר לשנה, ובערך כפול מהנהג הבא אחריו ברשימה - לואיס המילטון.
עוד כתבות פרי עטו של אורי קופר
- רצח, איומים ו-וידאו טייפ: על האלימות ברוסיה
- הכדורגל המצרי בצל ההפיכה / "מסביב לכדור"
הגודל כן קובע: הליגות הביזאריות בכדורגל העולמי
מסביב לאלונסו יש קבוצות אהדה אדירות וחובקות עולם. יש שקוראים לו הטייגר וודס של עולם המירוצים. אחרים נותנים לתופעה את השם "אלונסומאניה". בכל מקרה, הפנים של אלונסו שוות הרבה כסף, ויש מספיק חברות המוכנות לשלם עליהן.
מקום 5: לברון ג'יימס
ענף: כדורסל גיל: 26 לאום: אמריקני הכניס השנה לכיס: 46 מיליון דולר לעומת 2010: ללא שינוי. לראשונה אחרי שנים רבות קובי בראיינט נעדר מרשימת עשרת הגדולים, מה שמשאיר את לברון ככדורסלן היחיד בצמרת אוספי הירוקים.
אבל כמו שנוהגים להזכיר לו בארה"ב, כסף, ולא משנה באיזה סכום מדובר, לא יכול לקנות אליפות.
זאת הייתה השנה הראשונה של קינג ג'יימס במיאמי. אליפות הוא לא לקח, אבל חוזה של 14.5 מיליון דולר לשנה דווקא כן. תוסיפו לזה את נייק, מקדונלד'ס, ספרייט ועוד מפרסמים רבים אחרים, ותגיעו ליותר מ-30 מיליון דולר מחסויות בלבד. אז בקליבלנד כבר לא אוהדים את לברון, ופוסטרים שלו הורדו מקירות העיר, אבל בשאר העולם הוא עדיין מוכר.
מקום 4: מני פקיאו
ענף: אגרוף גיל: 33 לאום: פיליפיני הכניס השנה לכיס: 52 מיליון דולר לעומת 2010: עלייה של 14 מיליון דולר. פקיאו הוא לוטנט קולונל בצבא הפיליפיני, מקביל לסגן אלוף אצלנו, אבל אין לו משכורת חייל. כשאתה מקבל קרוב ל-20 מיליון דולר לקרב אחד אין צורך להילחם כל הזמן. מספיקים שני קרבות בשנה - וזה מה שהיה לפקיאו ב-2011 - כדי להיות עשיר מאוד.
פקיאו זכה שש פעמים בתואר אלוף עולם. הוא נבחר לקונגרס הפיליפיני ונחשב למתאגרף הטוב ביותר בשנות האלפיים. הוא הופיע בסרטים, נכתבו עליו שירים ובגדול, מדובר אולי בדמות הפופולרית ביותר בענף מלא בכסף. בשנים האחרונות פקיאו היה אחת מדמויות הספורט המבוקשות ביותר על ידי מפרסמים והיה חלק מקבוצת הכוכבים של נייק שכללה בין השאר את מריה שראפובה, קובי בראיינט וגם את הבא ברשימה.
מקום 3: רוג'ר פדרר
ענף: טניס גיל: 30 לאום: שווייצרי הכניס השנה לכיס: 53 מיליון דולר לעומת 2010: ירידה של 9 מיליון. פדרר הרוויח השנה פחות משנים קודמות, אבל הוא עדיין הספורטאי המכניס ביותר בעולם שמחוץ לארה"ב.
זו היתה השנה הראשונה מאז 2002 שפדרר מסיים ללא תואר גראנד סלאם. הוא הגיע לגמר בצרפת ולחצי הגמר באוסטרליה ובארה"ב.
ועדיין, פדרר הוא אחת הדמויות האהובות ביותר בספורט העולמי והתדמית הטהורה שלו עוזרת לכך. חברות יודעות שהן אינן יכולות להיכשל בפרסום איתו, וכך פעל פדרר השנה המון, גם מחוץ למגרש, עם עבודות לחברת מוצרי הספורט ווילסון (שמייצרת מחבט מותאם עבורו), נייק, ג'ילט, רולקס ומרצדס.
מקום 2: פיל מיקלסון
ענף: גולף גיל: 41 לאום: אמריקני הכניס השנה לכיס: 61 מיליון דולר לעומת 2010: בערך שווה. גולף הוא הספורט הכדאי ביותר למי שרוצה להרוויח הרבה, אבל ממש הרבה כסף. זאת למדנו לפני שנים מטייגר וודס. רוצים לדעת למה? פשוט. גולף הוא ספורט שמשחקים אנשים עשירים. גולפאי נערץ מפרסם מוצרים יקרים המותאמים לקהל היעד, וכן את החברות שמייצרות את הכדורים והמחבטים. משם מגיע רוב הכסף.
וכך זה גם אצל מיקלסון, הספורטאי המבוגר ברשימה, שזכה השנה בתחרות מייג'ור אחת, הרוויח קצת יותר מ-4 מיליון דולר מפרסים והשלים עוד 57 מחסויות, בין השאר לרולקס ולפורד. לא רע להיות גולפאי מצליח ואת זה מוכיח אפילו יותר המקום הראשון.
ובמקום הראשון: טייגר וודס
ענף: גולף גיל: 35 לאום: אמריקני הכניס השנה לכיס: 62 מיליון דולר לעומת 2010: ירידה של קצת יותר מ-30 מיליון. אפשר לקרוא שוב את השורה הקודמת ולהפנים את גודלו של טייגר וודס.
הוא הרוויח השנה 30 מיליון פחות משנה שקדמה לה ועדיין ניצב במקום הראשון. לפני שנתיים, אגב, הרוויח וודס יותר מכפול מהסכום ששילשל לכיסו ב-2011. התחרויות הכניסו לוודס פחות מ-3 מיליון דולר וכרגיל, מה שמציב אותו המקום הראשון שנה אחר שנה, הוא הכסף שהרוויח מחסויות.
בשביל כסף גדול מחסויות צריך תדמית מסוימת והתדמית של וודס נפגעה קשות בעקבות פרשיות המין שלו שנחשפו בתקשורת. אבל הסוכן של וודס הוא אדם חכם. ובזמנו כל הסכמי החסויות שלו נחתמו לשנים ארוכות קדימה. וכך, למרות שהוא כבר אינו מפרסם את כולן, וודס ממשיך לקבל כסף מנייק, EA ספורטס וכו'. הוא אולי קיבל מכה בכנף, אבל ממשיך להוביל את התחרות.