אלמנת שחק: "אהובי, איך ייראו החיים בלעדיך?"
הרמטכ"ל לשעבר אמנון ליפקין שחק הובא למנוחות בקריית שאול, ואלמנתו ספדה לו: "אתה הפרס הכי גדול". הנשיא פרס: "החלטת לא להמשיך ואמרת לי 'אני נפרד. לא נכנע'". ראש הממשלה נתניהו הוסיף: "אמנון היה אמיץ באופן יוצא דופן". שר הביטחון ברק: "אמנון הילך בינינו כנסיך"
גיבור ישראל הובא למנוחות:
בבית העלמין הצבאי בקריית שאול נערכה היום (יום ה') הלווייתו של הרמטכ"ל ה-15, רב-אלוף במיל' אמנון ליפקין-שחק, שהלך אתמול לעולמו ממחלת הסרטן. שישה אלופי צה"ל נשאו את ארונו של ליפקין-שחק שנפטר אתמול בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים והוא בן 68. רעייתו טלי ליפקין שחק ספדה לו: "אהוב שלי, נצחי שלי. איך ייראו החיים שלי בלעדיך? מראש זמננו היה קצוב כי התחלנו מאוחר. כשבאת אמרתי שאני רוצה 45 שנים. אני הרי תמיד רוצה יותר ורוצה את הכי, ואת הכי היה לי – אותך. אני בפרס הגדול כבר זכיתי. הייתי אדם טוב יותר בזכותך. למדתי ממך וגם למדתי אותך. אני נשארת שלך".
אחרי פרק תהילים שקרא הרב הצבאי הראשי, רפי פרץ, וקדיש שאמרו שלושה מבניו של ליפקין שחק, נשא דברים הנשיא שמעון פרס, שסיפר על פגישתם האחרונה השבוע: "צלצלת אליי. לבי ניבא לי רעות. כגחלת לוחשת אמרת לי שהגיע הזמן להיפרד. באתי לבית החולים. אתה נראית כרגיל – שולט בעצמך. ללא טיפת רחמים עצמיים. דאגתך, גם ברגעים אלה, הייתה לעם. למדינה. לעתיד. סיפרת לי על החלטתך לא להמשיך. 'אני נפרד, לא נכנע'. אמרת זאת בשקט אצילי. לא עמדה דמעה בעיניך. לא נשמעה אנחה בפיך. גם על הקרב הזה פיקדת בעצמך".
אחרי פרס עלה בנימין נתניהו וספד גם הוא לליפקין שחק. הוא הגדיר אותו כאחד מיחידי הסגולה שהפכו את צה"ל למה שהוא, ואת הסגולות האלה גילה ראש הממשלה כחייל צעיר במבצע כראמה. "מעבר לכאב העמוק והחריף של המשפחה יש גם את הכאב של העם, כי הידיעה על מותו של אמנון עוררה תחושה של אבל כבד בקרב כל חלקי העם", אמר נתניהו. "אמנון היה מטובי בנינו. לוחם נועז בשדה הקרב ומחוצה לו. הוא היה פטריוט ציוני, מנהיג שהולך בראש, אמיץ לב באופן יוצא דופן, בעל תושייה, שקול, נבון, ערכי, אדם שפיו ולבו שווים. כתוב בשמואל א': גיבור חיל ואיש מלחמה ונבון דבר ואיש תואר. אין זה סוד שהיו לנו חילוקי דעות, אבל אני תמיד הערכתי את עומק מסירותו למדינה".
שר הביטחון אהוד ברק, שדרכיו הצטלבו באלה של ליפקין שחק לאורך עשרות שנים - בעיקר בצה"ל אך גם בפוליטיקה - הגדיר את חברו המנוח "נסיך". ברק סיפר שלאורך השנים היה ליפקין שחק בעל השפעה חיובית על ראשי ממשלה כגון יצחק שמיר ויצחק רבין, כמו גם על גורמים לפלסטיניים שמולם ניהלה ישראל משא ומתן.
"צה"ל ומדינת ישראל נפרדים היום ממפקד ומנהיג שהותיר חותם בל יימחה על נורמות הלחימה והפיקוד תחת אש של צה"ל לדורותיו", אמר ברק. "אמנון מהלך בדרכי החיים ובינינו כנסיך. לעולם איננו מתלהם או מרים את הקול. מופת של שליטה עצמית. אמנון היה מעל הכול מופת מובהק של אומץ לב. נוכח אש האויב בשדה הקרב, מול יריבינו, בכל תפקידיו ובכל דרכי החיים בהתרסה חוזרת ונשנית מל התפרצויות המחלה. בכל אלה מגלה אמנון שוב ושוב אומץ לב וקור רוח מופלאים".
פרידה מרב-אלוף
אמנון ליפקין-שחק הלך לעולמו בגיל 68
מעל לכל - אדם / רון בן ישי נפרד
"תחת אש, דיבר כמו בלב תל-אביב"
"מנהיגות ואומץ לב". שני עיטורי העוז
על מורשתו המדינית של שחק אמר ברק: "פתרון שתי מדינות - רק הוא מבטיח את עתידה של ישראל ואת קיימותם ארוכת הטווח של החלום, החזון והמעשה הציוני. זוהי צוואתו המדינית של אמנון".
הרמטכ"ל בני גנץ אמר על קברו של ליפקין שחק: "בגבורתך ובתבונתך ובהובלתך, מנעוריך ועד בגרות, עד שהיית הרמטכ"ל, היית בעבור רבים מושא חיקוי והערצה. נשאנו אליך עיניים, עקבנו אחר מנהיגותך ובלבנו פנימה ייחלנו להיות כמוך. חשתי גאווה גדולה על היותי פקוד שלך והתחושה הזו מלווה אותי גם היום".
הבת מיכל שחק דיברה גם היא על המלחמה של אביה בסרטן, שאותה הגדירה כקרב היחדי שלא ניצח בחייו: "אחד הרופאים אמר לנו שהיית מטופל קשה כי אף פעם לא התלוננת. הימים האחרונים היו כל כך חשובים אך גם כל כך עצובים. אבא, עוד קשה להתייחס אליך בלשון עבר. הרבה פעמים אומרים שפיך ולבך היו שווים, אבל זה לא נכון. הלב שלך היה הכי גדול".
גיבור מלחמה: בעל שני עיטורי העוז
אמנון ליפקין נולד בשנת 1944 וגדל בתל-אביב. ב-1962 הוא התגייס לחטיבת הצנחנים וביוני 1968 קיבל את עיטור העוז על תפקודו בפעולה "כראמה" נגד בסיסי אש"ף בירדן. לאחר הפשיטה על מפקדות אש"ף בביירות במבצע "אביב נעורים" ב-1973, הוא זכה שוב בעיטור העוז. אחרי שורה של תפקידים בכירים בצה"ל, מונה ליפקין-שחק ב-1995 לתפקיד הרמטכ"ל.ב-25 בינואר 1999 נמנה ליפקין-שחק עם קבוצה פוליטית שבה היו חברים גם רוני מילוא, דן מרידור ויצחק מרדכי, שהקימה יחד את מפלגת המרכז. מרדכי הוצב בראש הרשימה כמועמד המפלגה לראשות הממשלה וליפקין-שחק הוצב במקום השני. לאחר בחירות 1999 הצטרפה מפלגת המרכז לממשלתו של אהוד ברק וליפקין-שחק התמנה לשר התיירות ובהמשך לשר התחבורה. ב-2001, עם הקמת ממשלת האחדות בראשות אריאל שרון, הוא הודיע על פרישתו מהכנסת.