שתף קטע נבחר
 

מסתמן: פיצוי של רבע מיליון לכל דייר בחדרה

29 מ-36 הדיירים בבניין בו קרסו המרפסות בחדרה צפויים לחתום על הסכם לקבלת פיצוי מהחברה היזמית, גינדי השקעות, בגין אובדן הערך של הדירות. 7 דיירים עדיין לא הגיעו להסכמות עם החברה. הדיירים בבניין הסמוך הגישו תביעה על סך 59 מיליון שקלים, בדרישה לבטל את חוזה המכר

פחות משלושה חודשים לאחר קריסת המרפסות בפרויקט החדש של גינדי השקעות, מסתמן כי בימים הקרובים ייחתם הסכם לפיו החברה תפצה 29 מתוך 36 בעלי הדירות בבניין בו קרסו המרפסות, ברבע מיליון שקל כל אחד. מדובר בסכום כולל של 7.5 מיליון שקל לכל הדיירים. 7 בעלי דירות נוספים עדיין לא הגיעו להסכמות עם החברה. בתמורה צפויים הדיירים בבניין להתחייב להימנע מתביעות עתידיות.

 

 

הסכום יינתן כפיצוי בלבד על האירוע ועל אובדן הערך של הדירות, על רקע הקשיים הצפויים לדיירים שירצו למכור את הדירות בעתיד. מלבד פיצוי זה, החברה תישא בעלות תיקון הנזקים.

  

הפרויקט כולל בניין נוסף זהה, שגם בו 36 דירות. בניין זה היה מאוכלס כולו בעת האירוע ופונה לאחר הקריסה. דיירי בניין זה ניהלו גם הם משא ומתן עם גינדי השקעות, אך לפני כחודש הגישו תביעה על סך 59 מיליון שקלים, בדרישה לבטל את חוזה המכר שלהם. תביעה זו עדיין עומדת.

 

סער דר, נציגי הדיירים בבניין זה, שמתגורר כעת בדירה שכורה בשכונת הפארק בחדרה כמו מרבית הדיירים הנוספים, אמר ל-ynet: "התביעה תמשיך להתנהל בבית המשפט, ואנו דורשים את ביטול חוזה המכר".

 

דו"ח הבדיקה: נס שהמרפסות לא נפלו מיד

בסוף חודש דצמבר, כשבועיים לאחר שהחל אכלוסו של בניין בן 9 קומות ברחוב נחל פורת 8 במזרח חדרה, התמוטטו המרפסות בשתי הקומות העליונות התמוטטו וצנחו מטה. 

 

המרפסות לאחר שצנחו לחצר הבניין (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
המרפסות לאחר שצנחו לחצר הבניין (צילום: חסן שעלאן)(צילום: חסן שעלאן)

 

באירוע לא היו נפגעים בנפש, בעיקר בשל העובדה כי מרבית הדיירים טרם עברו לבניין. למרות זאת, הבניין, וכן הבניין הסמוך לו שאוכלס (שני הבניינים יחד מהווים את פרויקט "גינדי פארק חדרה") פונו בהוראת עיריית חדרה.

 

דו"ח ראשוני שהוכן על ידי המהנדס ישראל דוד שעות ספורות לאחר המקרה, ופורסם כשבוע לאחר מכן, הצביע באופן ברור כי המרפסות קרסו כתוצאה מליקויי בנייה חמורים שעיקרם חיסכון במוטות ברזל. "זה נס שהמרפסות לא נפלו מיד. המרפסות נראות כמו סדין תלוי", נכתב בדו"ח.

 

תחילה, חברת גינדי השקעות לא התנערה מהמקרה, אך הדגישה כי הקבלן המבצע של הפרויקט, חברת אורתם מליבו, אחראי לטיב העבודות. מספר ימים לאחר מכן שכרה גינדי את שירותיו של עו"ד צבי האוזר, מזכיר הממשלה לשעבר, על מנת לגשר בין הצדדים.

 

חברת גינדי השקעות בחרה שלא להגיב.

 

אמיר נחום, מנכ"ל חברת אורתם מליבו, הקבלן המבצע בפרויקט, אמר ל-ynet: "אין לנו קשר עם הדיירים. אנו לא חלק מההתנהלות מולם". לדבריו, "החברה ממתינה לקבל תוכניות לחיזוק הבניין, והיא תבצע אותן".

  

את הדיירים ייצגו במשא ומתן מול גינדי השקעות עורכי הדין משה אלי ושמואל לכנר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חסן שעלאן
התמוטטות המרפסות בחדרה
צילום: חסן שעלאן
מומלצים