שתף קטע נבחר

8 מכתבי חוב ל"הדס לוי" הלא נכונה

כ.ל.י תקשורת שגובה חלק מ"חובות" איקיוטק, שלחה ביום אחד 7 מכתבי דרישת תשלום של מאות שקלים להדס לוי, למרות ששינתה את שם משפחתה ב-1984 ולמרות שאף אחד ממספרי הטלפון במכתבים לא היה שלה. אחרי ששלחה מכתב הכחשה לעורכי-הדין קיבלה עוד דרישת חוב. "נעשתה טעות. המכתבים יישלחו להדס לוי אחרות". האם הן כן חייבות כסף? לא בהכרח

"בבוקר חביב אחד, פתחתי את תיבת הדואר ומצאתי שם 7 מכתבי דרישת תשלום חוב והתראה טרם נקיטת הליכים מעו"ד מרדכי כהן ניסן ממשרד עורכי-הדין נסים את כהן ניסן", סיפרה ל-ynet אזרחית מופתעת בשם הדס.

 

 

"במכתבים נטען שיש למישהי בשם לוי הדס, חוב לחברה בשם כ.ל.י תקשורת וניהול ישראל בע"מ. רק שקוראים לי הדס ורדי ומאז 1984 אז התחתנתי, לא קוראים לי הדס לוי. בנוסף, אף מספר טלפון מתוך השבעה שרשומים במכתבים האלה לא שייך לי ומעולם לא היה שייך לי".

 

במכתב הופיע הנוסח הקבוע שמופיע ברוב המכתבים ששולחת חברת שירותי התוכן הסלולרי איקיוטק ל"חייבים": נטען כי היא נרשמה במאי 2010 לשירותי תוכן ומידע, תוך שביקשה להיות מנוייה בשירותים כמו: "אודישנים במקום, כרטיסון, דייט מאסטר, ממותגים, בייבס, ספייסר, ספורטיפ, אקס ג'ובס, וי.אי.פי סלבס, בין היתר". אם לא תשלם את החוב שצברה, עורך-הדין טוען שינקוט נגדה הליכים משפטיים.

אחד המכתבים שהגיעו ל"הדס לוי" ()
אחד המכתבים שהגיעו ל"הדס לוי"
 

 

לא מכירה את החברה הזאת

"אני לא יודעת מה זו החברה הזאת שטוענים שנרשמתי אליה. אם הייתי נרשמת אליה ולא נרשמתי! אז בטח לא הייתי נרשמת בשם הדס לוי".

 

המכתבים, שנשלחו כולם ב-6 במרס 2014, כללו את סכומי ה"חוב" הבאים: 570.5 שקל חוב במכתב אחד, 686.4 שקל במכתב שני, 598.4 שקל במכתב שלישי, 681.4 שקל במכתב רביעי, 573.4 שקל במכתב חמישי, 645.4 במכתב שישי ו-636.4 שקל במכתב שביעי.

 

אחרי שהתלוננה, הגיע אליה מכתב שמיני

הדס התקשרה לשניים ממספרי הטלפון המצויינים במכתבים וגילתה שיש אנשים מאחורי המספרים, אבל שאין להם קשר אליה, אפילו לא קלוש. היא החליטה לשלוח למשרד עורכי-הדין מכתב עם טענותיה, אותו כתב בעלה.

 

בעלה של הדס שכבר אינה לוי, כתב: "קיבלנו לתיבת הדואר שלנו 7 מכתבים שיצאו ממחשרדכם.. כולם מתארים סיפור דומה של התחייבות שלכאורה לא כובדה על-ידי לוי הדס במהלך החודשים מרס-מאי 2012. בכל המכתבים מתוארת התחייבות לכאורה לרכישת שרותים דרך האינטרנט, שאין לנו כל הכרות או ידיעה לגביהם. בכל המכתבים מצויים מספרי טלפון סלולרי שאינם מוכרים על-ידנו כלל ומעולם לא הוחזקו על-ידנו. בכל המכתבים מתואר סיפור מוזר ואין לנו כל קשר עו ידיעה לגביו. בנוסף ומעבר לכל, שמה הקודם של אשתי... לא מופיע בשום מסמך שהוא או חתימה שהיא מאז נישואינו בשנת 1984".

 

ומה קרה בעקבות המכתב? "בתגובה הם שלחו לי עוד מכתב עם חוב חדש, על עוד מספר טלפון שאינו שלי", מספרת הדס. במכתב השמיני, שנשלח ב-27 באפריל, צויין סכום חוב של 553.2 שקל. סך כל ה"חובות" שיש ל"הדס לוי" לפי המכתבים הללו עומד על כ-4,300 שקל.

 

הדס מסכמת בנחרצות: "אין ספק שאני לא משלמת להם כלום, אבל צריך לטפל בתופעה הזאת. אני בטוחה שיש כאלה שמשלמים. אם אמא שלי היתה מקבלת את המכתב, היא היתה משלמת מפחד. זו פשוט הפקרות".

 

"מכתבים שהיו מיועדים להדס לוי שונות מרחבי הארץ"

אמיר גנס מכ.ל.י תקשורת וניהול ישראל בע"מ מסר בתגובה: "לאחר בדיקת המכתבים שבנדון הסתבר כי נעשתה טעות ומספר מכתבי התראה עבור חייבות שונות בשם 'הדס לוי' מערים שונות בארץ נשלחו ל'הדס לוי' שאין לה קשר לחובות הללו. כמובן שהטעות תתוקן לאלתר ומכתבי ההתראה יישלחו שנית לכתובות הנכונות.

 

"אני קורא לכל החייבים שאינם זוכרים ו/או מכירים את חובם לפנות ולברר לפני שהם מבצעים כל תשלום שהוא, ההמלצה תקפה לכל חוב צרכני עם או בלי קשר ל"כלי תקשורת" ו/או "איקיוטק".

 

הדסיות לוי - אתן לא בהכרח חייבות כסף לאיקיוטק או כ.ל.י תקשורת

מסע הגבייה של איקיוטק החל בקיץ 2013 ומקיף 100 אלף אזרחים ש"חייבים" לחברה כסף על שירותי תוכן, כך טוען הבעלים שלה, בן אופק. בחודשים האחרונים, איקיוטק המחתה חלק מה"חובות" שלה לגורמים שקנו אותם.

 

האם ה"הדס לוי" האחרות, שהמכתבים האלה עדיין לא הגיעו אליהן, אכן חייבות כסף לאיקיוטק/כ.ל.י תקשורת וניהול ישראל בע"מ, במרום הפקות, גרין דיזיין או שאר השמות של החברות שמשתתפות במסע הגבייה? לא בהכרח.

 

רוב מוחלט של האזרחים שקיבלו דרישות תשלום חוב ואיומים בהליכים משפטיים ופנו ל-ynet, למועצה לצרכנות ולקבוצת הפייסבוק איקיוטק טוענים שיש לי חוב אצלם, האמנם?! טוענים שאין להם חוב לחברה. חלקם טוענים שמעולם לא השתמשו בשירותי התוכן שלה (שירותים שסופקו באינטרנט וב-SMS, שהגבייה עליהם נעשתה באמצעות חשבון הסלולר). אחרים טוענים שהשתמשו בשירותים בהרשמה מרצונם, או שקיבלו הודעות SMS כאלה בלי שנרשמו, אך חסמו את הטלפון הנייד שלהם לשירותים אלו לפני שנים, בחברת הטלפון ו/או באיקיוטק.

 

ההצעה שלנו לכל אזרח שמקבל מכתב כזה וטוען שאינו חייב כסף על שירותי תוכן לאף חברה, לפנות בחזרה למשרד עורכי-הדין בבקשה לקבל הוכחות לצבירת החוב שלו כמו אישור חתום שלו שנרשם לשירות (וחתימה דיגיטלית כללית וכתובת IP הן לא הוכחה) והוכחה שלא התנתק מהשירות כראוי (צרכנים יכולים להתנתק משירותי תוכן סלולרי דרך חברות הסלולר, כך שאם נוצר חוב - הוא בין ספק שירותי התוכן לחברת הסלולר, כך קבעו משרד המשפטים וקבע בית-המשפט).

 

כמו כן אפשר לפנות לסיוע למועצה לצרכנות וכן לקבוצת הפייסבוק איקיוטק טוענים שיש לי חוב אצלם, האמנם?! שמנהל עו"ד אופיר לב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים