2 מומחים, מל"טים מקורקעים. הסיוע הישראלי
נתניהו הבטיח עזרה בחיפוש אחר הנערות החטופות, אבל בינתיים נראה כי סיוע זה מסתכם בשני יועצי טרור. לפני 8 שנים רכשה ניגריה מל"טים ישראליים, אבל אף אחד מהם לא עלה לאוויר: "הם כנראה חונים באיזו חצר"
ראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח לנשיא ניגריה גודלאק ג'ונתן סיוע משמעותי בחיפוש אחר הנערות החטופות, אבל לפחות בינתיים נראה כי עזרה זו מינורית יחסית. גורם ביטחון ישראלי אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי מירושלים נשלחו לניגריה שני מומחי טרור, במטרה לעזור בחיפוש אחר הנערות שנחטפו על ידי ארגון הטרור "בוקו חראם".
עוד על פרשת הנערות החטופות ב-ynet:
למען הנערות החטופות: איך ישראל תסייע?
כשפים וקמעות: הציידים שיאתרו את החטופות פסגה ביטחונית נגד בוקו חראם: 'למחוץ אותם' 7 מיליון דולר לראשו. הארכי-טרוריסט מניגריה
"בניגריה שני יועצים שעסקו בנושאי טרור בעבר. הם נשלחו על ידי המדינה לסיוע", אמר הגורם הישראלי. הוא הבהיר כי השניים לא מכהנים כיום בתפקיד רשמי: "הם לא חיילים ולא פקידים. הם לא חלק ממערכת הביטחון". בנוסף נאמר כי "אלו לא כוחות מבצעיים, הם כאן כדי לייעץ".
גורמים רשמיים מסרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי ניגריה קנתה בעבר מישראל מל"טים והייתה יכולה להשתמש בהם בחיפוש אחר הנערות, אבל תחזוקה לקויה הובילה לקרקועם. "למיטב ידיעתי, המערכות הללו אינן מבצעיות", אמר צור דביר מחברת אירונאוטיקס, שמכרה ללגוס את המל"טים, מדגם אירוסטאר.
החשיפה תגרום מבוכה רבה עוד יותר לנשיא גודלאק, שעל ממשלתו נמתחה ביקורת בעקבות התגובה האיטית למשבר החטופות. העסקה עם הניגרים התבצעה ב-2006 ולפי דביר מאז הם לא פנו לחברה בבקשה לבצע עבודות תחזוקה שגרתיות. "קיבלנו פנייה מהם בנוגע לחלפים, אבל זה אף פעם לא הגיע לידי עסקה. חבל. המל"טים כנראה חונים באיזו חצר".
הניגרים קנו את המל"טים מהחברה הישראלית במטרה לעקוב אחר חמושים שפגעו בצינורות הנפט וחטפו עובדים - זמן רב לפני ש"בוקו חראם" הפך למטרה המרכזית. ככל הנראה, הם מעולם לא עלו לאוויר. לא ברור
כמה מל"טים נמכרו, אבל אחד הגורמים אמר כי שוויים הכולל היה כ-16 מיליון דולר.
יותר מ-300 נערות נחטפו ב-15 באפריל על ידי לוחמי ארגון הטרור בוקו חראם. חלקן ברחו, אך 267 נותרו בשבי. מדינות רבות הציעו סיוע לניגריה בחיפושים אחר התלמידות. כלי טיס ומל"טים אמריקניים ממשיכים בימים האחרונים בחיפושים אחר הנערות. באזור נמצאים גם צוותים עם ניסיון במעקב, באיסוף מודיעין, במלחמה בטרור ובמקרים של בני ערובה מצבאות ארה"ב, בריטניה, צרפת וספרד.
אולם על עבודת הצוותים מטילים צל כבד הפיגועים שאירעו בימים האחרונים בניגריה. היום נהרגו במדינה לפחות 17 בני אדם בכפר בצפון-מזרח המדינה. זאת לאחר שאתמול נהרגו 118 בני אדם במתקפה משולבת על העיר ג'וס.