למה לא לאכול צהריים מול המחשב בעבודה
אם גם אתם אוכלים את ארוחת הצהריים שלכם תוך כדי עבודה קחו בחשבון שזה פוגע ביעילות, יגרום לכם להמשיך לנשנש כל היום וימנע מכם הזדמנויות חברתיות ועסקיות. קומו, ולכו לאכול במקום אחר
קרוב לשני שלישים מהעובדים באמריקה בוחרים לאכול את ארוחת הצהריים שלהם מול מסך המחשב. התופעה, קרוב לוודאי נפוצה גם בארץ, הרי אכילת כריך בזמן שמתעדכנים במיילים בהחלט נשמע כמו הדרך הקלה להספיק את כל העבודה ולצאת מהמשרד בשעה סבירה.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה :
את זה לא כדאי שתכתבו בקורות החיים
הגבול שבין חיזור להטרדה מינית במשרד
רוצים להתייעל? בטלו את הישיבות בעבודה
אולם מתברר כי מעבר לכך שארוחות הצהריים האלה ליד שולחן העבודה הן משעממות מבחינה קולינרית, הן גם שגויות מבחינה כלכלית. בוב פוזן, מחבר ספר על פרודוקטיביות בעבודה פרסם בביזנס אינסיידר 5 סיבות מדוע לא משתלם לאכול מול המסך.
1. פגיעה ביעילות:
בניגוד לדעה הרווחת, אכילה מול המסך דווקא פוגעת ביעילות ולא משפרת אותה. פוזן טוען שיש דרכים טובות יותר לנצל את זמן האכילה, כדאי למשל לנצל את ההפסקה לפעילויות שיעזרו לחדש את האנרגיה שלכם, כמו הליכה או אפילו נמנום של 20 דקות. פוזן ממליץ לנסות את הגישות השונות עד שתמצאו את מה שעובד עבורכם. הוא ממליץ גם לשבת לאכול לבד כדי ל'טעון את המצברים' האישיים שלכם, ולחדש את היצירתיות. במילים אחרות, הפסקה והתרחקות ממסך המחשב, אולי תעלה לכם יותר מבחינת הזמן שאתם משקיעים, אך תחסוך לכם בטווח הארוך הודות ל'זריקת הפרודוקטיביות' שתקבלו מכך שתתנו למוח ולגוף שלכם מנוחה.
2. אם אתם נשארים לאכול ליד שולחן העבודה, קרוב לוודאי שתמשיכו לנשנש במשך כל היום:
הסיבה היא שכאשר אוכלים מול המסך תוך כדי בדיקת מיילים או ביצוע מטלות אחרות, אתם לא מתמקדים באוכל שלפניכם. לעומת זאת, אנשים שמקדישים את הזמן כדי ליהנות מהארוחה ולחשוב על מה שהם אוכלים, נהנים גם מתחושת שובע למשך זמן ארוך יותר מאשר אלה שאוכלים בזמן שהם חושבים על נושאים הקשורים לעבודה.
3. אכילה תוך כדי עבודה מחזקת תרבות נגד "הפסקות":
לפי טענת מומחים, לעיתים קרובות מדי העובדים חשים שמופעל עליהם לחץ להישאר לאכול ליד השולחן, מכיוון שהם לא רוצים להיתפס כעצלנים וכמי שלוקחים יותר מדי הפסקות. אולם מחקר בנושא מצא שאותם עובדים שמרגישים צורך להמשיך ולעבוד גם בזמן הפסקת הצהריים, מדווחים על רמות עייפות גבוהות יותר. העייפות באה לידי ביטוי בירידה ביעילות, בפרודוקטיביות ובאיכות העבודה. הקמת חדר מנוחה הולם תסמל לעובדים שתרבות הארגון מעריכה לקיחת הפסקות בעת הצורך, ומובילה לירידה בעייפות ולעלייה בפריון.
4. סביבת העבודה שלכם מטונפת:
אותם עובדים מסורים שאינם יכולים להתנתק מהמחשב אפילו לא להפסקת צהריים בסופו של דבר מוצאים עצמם עובדים על שולחן מטונף ומעלים פי 400 את מספר הבקטריות המסוכנות באזור העבודה שלהן לעומת אסלה של שירותים ציבוריים.
5. מונע הזדמנויות חברתיות ועסקיות:
ארוחת הצהריים מהווה הזדמנות טובה לחיזוק הנטוורקינג ולביסוס קשרים. יתרה מכך, מחקרים מצאו שניהול משא ומתן בזמן ארוחת צהריים משפר את הרווחיות של העסקה המתגבשת.