לגעת באוכל: השפים שמבשלים לכם מול העיניים
יותר ויותר ישראלים לא מסתפקים רק בביקור במסעדות, אלא בוחרים להגשים חלום ולהתארח אצל שף שיבשל עבורם ארוחת גורמה משובחת. לקראת ארוחת טעימות גלילית שתתקיים ב-19.6 במסעדת JAJO בת"א עם השפים של "משחקי השף", ביקשנו מהשפים יעל בגינסקי ולירון אבולניק לגלות לנו את הסוד לארוחה המושלמת
בשיתוף עם משק צוריאל
אם בילוי שגרתי במסעדות כבר לא מצליח לרגש אתכם, בשנים האחרונות יותר ויותר ישראלים בוחרים להגשים את אהבתם לארוחות גורמה באמצעות ארוחת שף ייחודית המתקיימת בבית השף, בבית מלון, בסטודיו מיוחד או אפילו בחיק הטבע.
"לא מסתפקים במסעדה"
"בכל העולם הגלובלי, אנחנו רואים מתכונים וסרטונים של שפים מכל העולם, אך מה שאי אפשר לחקות בבית הוא האווירה מיוחדת שיש בארוחת שפים. היום בישראל אנחנו בתרבות של מזון ואוכל, זה כבר לא טרנד שמגיע והולך. אחד הדברים שהיום נמצאים בצורה מאוד משמעותית על פני השטח, הוא הריגוש מהאוכל", מספר גורם בתעשייה. לדבריו, אנשים לא מסתפקים היום בריגוש שמגיע רק ממנה מתפריט במסעדה. "הריגוש הוא לקבל חומר גלם שלא הכרת, במיוחד אם זה במקום מוכר. לבוא לאותו מקום ולקבל משהו אחר לגמרי ברמה של חומרי הגלם העונתיים, שמגיעים מהמשק החקלאי הישר לשולחן".
"בארוחת שף אתה יכול להגיע עם קבוצה מוכרת לסעודה וגם עם אנשים שאתה לא מכיר אותם. התקשורת, החברה שנוצרת נותנת נופך מיוחד שמתווספת לכך שאתה לא יודע מה יהיה בתפריט, אלא רק יודע את הנושא הכללי של הארוחה".
ב-19.6 תתקיים ארוחת טעימות גלילית עם גבינות "משק צוריאל" במסעדת JAJO במתחם שרונה בתל אביב, בה הסועדים יוכלו לרכוש כרטיסים זוגיים ולהינות מתפריט מיוחד בן חמש מנות שף עם קינוח.
במהלך הארוחה, יתאפשר לסועדים לפגוש את ארבעת השפים מ"משחקי השף": ערן כהן, יעל בגינסקי, לירון אבולניק וסלח כורדי, שיכינו כל אחד מהם את המנה שלו לארוחה גורמה גלילית.
"בדרך כלל אנשים קונים כרטיסים מראש לחוויה קולינרית בה הם לא יודעים מראש את התפריט, הפעם לא רק שהתפריט מוכּר, אלא הוא גם מביא עמו חידוש, בו יוגשו מנות מיוחדות גליליות עם מיטב חומרי הגלם והגבינות", הוא מדגיש.
המפגש האישי עם הסועדים: "לונה פארק גדול וכיף"
המפגש האישי עם הסועדים מהווה אתגר לשפים. "זה מחייב אותך לתת הרבה יותר מעצמך וגם הרבה יותר כיף, כי נולד שיח אינטימי בינך לסועדים. זה לא תפריט שבנית, הצוות הוציא, תודה ולהתראות, ואולי תפגוש לקוח בתום הארוחה. כאן זה כמו לונה פארק גדול וכיף, שאתה יכול לפתח בו דברים, להשתולל ולהגיע לעולמות חדשים", מוסיף השף. למשתתפים באירוע תהיה הזדמנות לפגוש את השפים מקרוב, לשוחח איתם, להכיר אותם ולטעום את המנות של כל אחד מהשפים.
השפים יעל בגינסקי ולירון אבולניק, שהשתתפו בתוכנית "משחקי השף" ועובדים כיום במסעדות מובילות, מספרים כי ארוחות שף הן דרך להעניק לאנשים חוויה וחיבור מיוחד עם האוכל.
"כל מנה צריכה להתחבר אחת לשנייה"
יעל מספרת כי היא נמצאת רק בתחילת הדרך בכל הנוגע לעולם ארוחות השף בשוק הפרטי. "עד עכשיו בישלתי ארוחות שף בעיקר לחברים והן היו ארוחות לפי נושאים, מארוחה הודית, אתיופית, קוריאנית ועד ליפנית. אחד הדברים שאני אוהבת בארוחות שף, היא לבנות מערכת יפה והרמונית של מנות. כשאתה בא לארוחת שף, כל מנה צריכה להתחבר אחת לשנייה, כי זו חוויה וצריך שתהיה המשכיות".
לדבריה, החוויה לסועדים אינה מסתפקת רק במזון המוגש להם. "האוכל זה לא הכל. אדם אוכל קודם כל עם העיניים, עם האף ורק אז עם הפה. אוכל טוב הוא חשוב, אבל חשוב שתהיה גם הרמוניה עם כל מה שמסביב כדי ליצור חוויה שלמה.
בין אם מדובר בארוחת שף לעשירון העליון או ארוחת שף בהשקעה צנועה יותר, הסוד של השף לירון אבולניק, הוא לשמור על איכות חומרי הגלם.
"הסיפוק הכי גדול בארוחת שף - להיות קרוב לסועד"
"להבדיל מארוחה במסעדה בה יש קונספט וסגנון קבוע שצריך ללכת אליו, בארוחת שף, הלקוח בעצם קובע את הסגנון ואני כשף, משתדל תמיד להשתמש בחומרים שהם הכי נכונים לעונה, ליצור חוויה ברמה גבוהה בה אוכל לשלוט על רמת חומרי הגלם עד לרמת העיצוב בצלחת.
בכל ארוחה אני מביא איתי את סגנון הבישול המינימליסטי שלי, לא מעמיס במרכיבים, אבל שומר על רמה גבוהה. כשאני מבשל לאדם כלשהו, אני רואה אותו אוכל, נהנה מהמנה, זה דבר שאי אפשר לקבל במסעדה. הסיפוק הכי גדול שיש בארוחות שף הוא להיות קרוב לסועד".
באירוע הקרוב, יכין לירון פולנטת תירס טרי עם מוצרלה, פירה עם שורשים ואגוזים, שעועית ירוקה מוקפצת חמצמצה ופילה של מוסר ים. "זו מנה קיצית, קלילה וכיפית עם מנעד מתוק של הפולנטה, טעמים עמוקים ואדמתיים של ירקות השורש והחמצמצות של השעועית. הכל מתחבר יחד".
בין אם בחרתם להזמין שף הביתה, לגג של בניין מגורים יוקרתי או בסטודיו ייעודי לאירוח ארוחות שף, השפים מציינים כי על אף שהתקציב יקבע בסופו של דבר את איכות וגינוני הארוחה, בסופו של דבר, הארוחה אמורה להעניק לסועד חוויה שונה ממסעדה.
בארוחת הטעימות הגלילית, יעל תכין מנת סשימי על קרפצ'יו סלק וקרם גבינה בולגרית קממבר עם שלג יוגורט ולוביה צרובה. "זו מנה קלילה שתפתח את התיאבון, היא רעננה, משלבת מטבח עדין, קלאסי עם קצת פיוז'ן משלנו", היא מסכמת. "ארוחת שף היא יותר אינטימית, חופשיה בה גם אפשר להרגיש יחס יותר אישי מהשף שנמצא איתך. סועד שמגיע לארוחת שף זה כמו שמתחילים לקרוא בספר, אני לוקחת אותו ומובילה אותו עד לסוף הסיפור".
לרכישת כרטיסים לארוחת הטעימות