אוכל  טעם החיים
בי"ס לסטייקים: טי-בון, פורטרהאוס ומה שבינהם
מישל דור
פורסם: 04.05.06, 13:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-71 דיונים
31. אוכלי נבלות
יקיר   (05.05.06)
32. צחי בר אבן מסעדן המאה!!
דניאלה אלבין ,   NYC   (05.05.06)
33. לכל מי שקורא את בני (27) - לא להיבהל, לנסוע לתל מונד ולאכול!
עודד ,   קדימה   (05.05.06)
34. שווה את הכסף, פילה מדהים
עידו גל ,   רעננה   (05.05.06)
הגעתי לפורטרהאוס אחרי המלצה של חבר , המסעדה לא הכי זולה אבל שווה את הכסף. הבשר הטוב ביותר שאכלתי בזמן האחרון.
35. בתשובה ל 8 ולכל החכמים שמבינים
St. Michael   (05.05.06)
לאנטריקוט קוראים פשוט RIB STEAK!! לא סירליון שזה סינטה ולא פיים ריבס שזה נתח שנמצא בין האנטריקוט לסינטה.
36. ל # 27 הידען, פורטרהאוס ולא פורט הוס..ועוד
St. Michael ,   Porterhouse   (05.05.06)
ואגב, בתור פסאודו ידען העברית שלך ממש זוועתית. הואיל ואתה מרבה להתנשא ולהשתמש במילה "מגוחך", תלמד לפחות לאיית... "מגוכח"??? מה זה?
37. לכל הליצנים - סירלוין זה
meatball   (05.05.06)
סינטה, לא אנטרקוט.
38. יוסף אתה ענק!!!!!!
JESUS ,   קיבוץ אל-רום   (05.05.06)
גאוות הקיבוץ
39. ואחרי כל הבשר שאתם אוכלים הממשלה..
יוסי ,   באר שבע   (05.05.06)
צריכה לממן לכם תרופות להורדת כולסטרול
40. יחצנות זולה למזון שקיים מימים ימימה בארץ
אייל   (05.05.06)
41. לעודד(33) - במסעדה טובה סליחה אבל
בני ,   ת"א   (05.05.06)
כיון שאכלתי שם, המסעדה טובה. וסבירה לא שווה נסיעהשל שעה לכל כיוון אבל בהחלט מסעדה טובה ומשתדלת. ואפשר לאכול בה אוכל ממש טוב. אבל אין לא קששר, לא דמיון ולא קצה קמהו של דמיון בין סטיק פורטהואס לבין מה שמגישים שם תחת אותו שם. וזה כבר ממש לא בסדר. מפני שאני מניח שהאדונים מהמסעדה דווקא יודעים את זה. הם פשוט מטעים ובכוונה. וזה כבר ממש לא בסדר בנושאי אוכל.. שבוע טוב
42. ל 27 היודע כל - אתה הרי ישראלי טיפוסי, לא כן?
(05.05.06)
ניתן להשיג פוטרהוס במסעדם דוריס קצבים בראש-פינה; נתחים מעל קילו ומעלה...
43. 27 צודק לגבי איכות הטעם של הבשר בארץ
בשר טוב   (05.05.06)
ביפן וארה"ב איכות הטעם של הבשר ברמה מדהימה ולא טעמתי בארץ בשר שקרוב במעט לאיכויות האלה כפי הנראה החום בארץ מפתח סוגי של בקר שטעמו אינו איכותי או שהאוכל שהבקר אוכל גורם לכך לצערי הרב 27 צודק צריך לאשר יבוא של בשר איכותי מארה"ב אני בטוח כי קיימת אוכלוסיה שתהיה מוכנה לשלם בשביל בשר איכותי
44. 27 כמה מטומטם אתה?
טל ,   בגדד   (05.05.06)
את מי זה מעניין מה קורה בארה"ב. חבר'ה נחמדים פתחו מסעדה יפה, בשר איכותי שלא נראה בהרבה מקומות בארץ. רוץ לטעום וחווה דעה לאחר מכן. המסעדה הזו ללא ספק בשורה טובה לתושבי השרון. בהצלחה!!!
45. פשוט תודה ל - 14
חיים ,   רחובות   (05.05.06)
חסכת לי בתגובה אחת שעות רבות בחיי המתבזבזות בתור לקצב. כל יום חמישי שאני יוצא לקניות אני עומד וממתין לקצב בסופר ואישתי נהנת בקניות אתה גדול....
46. הבעיה שבארץ הורגים את הסטייקים.
(05.05.06)
הבעיה שקשה למצוא בארץ נתחי סטייק איכותיים. יש המון מסעדות שנותנות "כאילו" סטייק, ואז רואים שמדובר בנתח דק וירוד באיכותו ובטעמו. לכו תדעו גם מאיפה הורידו אותו מהפרה (אם זה בכלל פרה...) בשביל סטייק אמיתי צריך ללכת למסעדה אמיתית ולשלם מינימום איזה שמונים שקל, ולא סתם לאיזה מזללה או מסעדה מזרחית בסגנון נאפיס. בעיה נוספת היא ההכשרה - בשר מוכשר מאבד את רוב הנוזלים שלו, ואז הוא יוצא יבש כמו סוליה. אין מה לעשות, בשביל להנות מסטייק טוב חייבים לחטוא קצת. עוד בעיה מעצבנת היא היכן לקנות סטייקים לצריכה ביתית. בהמון חנויות מזריקים לסטייקים ג'לטינים למיניהם (בעעעעע...) בשביל "לנפח" אותם ולהגדיל את משקלם, וכך גם את הרווח. בחנויות אחרות, סתם מחזיקים מלאי ישן של בשר שכבר פג תוקפו ואינו ראוי למאכל אדם. אחרים לא שומרים אותו בקירור או בתנאי סניטריה טובים. ואפילו במסעדות היותר יקרות, לכו תדעו איך שמרו את הסטייק שלכם לפני שהגישו לכם אותו. וגם אם בסופו של דבר עברתם את הכל בשלום ונהנתם מסטייק טוב, עכשיו צריך לדאוג להסתיידות עורקים, וסכנה מסרטן בשל אכילת בשר שנצלה על פחמים מעשנים. בקיצור - סטייקים זה לא עסק בריא.
47. ל 11 - ידע מפיצים לא שומרים ולא זורקים פתיון!
מה זה משנה   (05.05.06)
כתבת את השם האיטלקי הנכון, אבל מה הלאה? בכל אופן, מדובר בנתח T-Bone הידוע גם כפורטרהואס, במשקל 600 גר' כל אחד המשורים במרינדה של יין קיאנטי קלסיקו איכותי (אל תקמצו בהוצאה). מתכון ל 6 סועדים: 3 נתחי T-Bone/Poreterhouse במשקל 600 גר' כל אחד (משקל זה קשה להשגה בארץ, אז "מתפשרים" על נתח גדול יותר - רק הגדילו את כמות המרינדה) 1 גזר 1 בצל צהוב קצוץ גס 1 גבעול סלרי קצוץ גס 2 עלי דפנה 1 כף גרגרי ערער (Juniper Berries) 1 בקבוק יין קיאנטי איכותי 2 כפות זמן זית כיתית מעולה פלפל שחור גס ומלח לפי הטעם הניחו את הסטיקים בתבנית (בשום אופן - לא מתכתית). הוסיפו את הגזר, בצל, סלרי, עלי דפנה וגרגרי הערער. כסו ביין... כל בקבוק היין, כסו את התבנית והחזירו למקרר למשך 12 שעות. הוציאו את הסטיקים מהמרינדה, ונגבו אותם מהנוזלים. העבירו את המרינדה לסיר, והביאו לרתיחה על אש בינונית. הנמיכו את האש עד שהנוזלים מצטמצמים בכרבע. השליכו את עלי הדפנה והעבירו את הציר דרך מעבד מזון ידני ומעל לסיר (כמו זה של ריסוק עגבניות) או בלנדר. העבירו את הרסק שנוצר דרך מסננת צפופה החזירו את הרוטב לסיר ושימרו על חומו מעל להבה קטנה. הדליקו את הגריל (עדיף גחלים אבל אפשר בגריל בתנור), שפשפו את הסטייקים בשמן זית, מלח (עדיף ים גס) ופלפל שחור והניחו על הגריל. צלו את הסטייקים במשך 1/2 1 דקות לכל צד (מידיום רייר) או 2 דקות למדיום; שיטה בדוקה לבדיקת רמת הצליה, נעשית ע"י לחיצה קלה עם האצבע - הבשר נא ככל שהאצבע שוקעת יותר. העבירו לצלחת הגשה, שיפכו את הרוטב החם על הבשר והגישו. ניראה כטירחה, אבל כשטטעמו ויעלה לכם חיוך רחב על הפנים - תעריכו. בתאבון!
48. 27--better to keep quiet
Dave ,   NY   (05.05.06)
If you do not know what you are talking about, better stay quiet. I nderstand that you like to show off the fact that you are at Peter Luger. But to say that there are only 50 places in the whole U.S. that serves good stakes is ridicules. Every steak house in Omaha serves steaks that you will never taste. So shut up next time.
49. חיים אח שלי בבשר
אשר ארה"ב ,   ארה"ב   (06.05.06)
חיים אח שלי זה מיקצועיות בבשר. בעודי אוכל כאן עוד חתיכה של עוף דלוח, אני מדמיין את האוכל במסעדה....
50. הסדנה המומלצת ב 7
גל ,   ת"א   (06.05.06)
אכן צודק. השתתפתי גם אני והיה יוצא מן הכלל. למדתי המון ונהנתי לא פחות, והבשר שאכלנו, אין דבר כזה בשום מקום. חבל על הזמן.
51. פיקאניה
alon ,   tel aviv   (06.05.06)
מה זה באמת החלק הז באיזה שמות הוא עוד נקרא
52. מתגעגעים אליך !!!
קזנקי ,   קזנקי   (07.05.06)
53. נחמד להתחבא מאחורי טוקבקים
אפרת   (07.05.06)
אבל זה גובל הוצאת דיבה. מדובר בפורטרהאוס אמיתי שעובר תהליך היישון ללא חומרים משמרים ותוספים. במסעדת פוטרטהאוס משתמשים בחומרי הגלם הטובים והיקרים ביותר. אנחנו, "האדונים מהמסעדה", משקיעים את הלב והנשמה בלקוחות שלנו ואיכות הבשר היא נעלה בעינינו.
54. לאפרת 53, יישר כוח! תמשיכו ותצליחו
St. Michael   (07.05.06)
כל הכבוד על היוזמה והמקצוענות. וכל המלעיזים הללו, בטוחני שלא יוכלו להבדיל בין צלחת זיתים לזו של גללי עיזים...
55. פורטרהאוס
עופר ,   רמת הגולן   (08.05.06)
אפרת שלום, אני ממש לא מבין למה את טורחת להגיב לכל אותם רפי שכל ו"אניני טעם" שחוץ מפיתה עבשה וחומוס תעשיתי לא אכלו דבר טוב בחייהם,אבל הם מומחים גדולים בלשפוך רעל וזבל בכל כתבה או המלצה שמופיעה ברשת, אז תני להם להנות מהביצה שבה הם שקועים ואתם תמשיכו לעשות את הדברים הטובים שאתם יודעים לעשות,
56. ל43
בן   (09.05.06)
הסטייקים בארץ לא אכותיים כמו בארהב משום שהבשר כשר. וביפן הם משקים את הפרות שלהם בבירה וזה מרכך את הבשר בגלל שהם ממשיכות לאכול.
57. סטיקים
shlomo   (20.05.06)
פרייב ריב זה אנטריקוט עם עצם סינטה זה מותן ולא אנטריקוט rib ey אנטריקוט ללא עצם
58. בשר עם טעם
shlomo   (20.05.06)
יש בשר טוב ואיכותי בארץ למשל בשרי יוזי
59. יוס אתה האליל שלי
מיכל ,   באר שבע   (20.05.06)
עלה והצלח אוהבים ניר ומיכל (ואל תדאג נבוא לטעום)
60. ממש מעולה
שוקי   (16.11.06)
מסעדה ברמה ממולץ
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה