אוכל  טעם החיים
בקצב לטיני: אמפנדס בשלוש מליות
דנה אלמוסני
פורסם: 09.03.10, 11:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 116 תגובות ב-69 דיונים
31. הצעה נוספת למילוי
שרון ,   תל מונד   (09.03.10)

1 קופסת גרגרי חומוס שלמים+2 ביצים קשות+בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד להצהבה קלה+מלח+פלפל שחור+הרבה צ'ילי חריף(לפי הטעם)

לערבב הכל במג'ימיקס.

אחרי המילוי לטגן עד לקבלת גוון חום-בהיר של הבצק -- בתיאבון!!!!!!!!!!!

32. ואחרכך מגיע האסאדו :)
תל אביב   (09.03.10)

 

33. כמה עיגולים יוצאים מ 500 גר' קמח?
חגית ,   השרון   (09.03.10)
34. עוד אפשרויות לא פחות טובות...
זה אנניייי   (09.03.10)

אחרי האסדו... לפני שמתפוצצים מפסיקים לאכול.

 

אז... למחרת כאשר שמים לב שיש בשר שלא נגעו בו מפרקים אותו או קוצצים עם סכין חדה.

 

אמפנדה דה פושו:

אפשר להקפיץ בצל, להוסיף כרוב ופלפל אדום ולהוסיף לא נתחי עוף (שנשארו מאתמול). תיבול לפי טעם אבל עם המתיקות של הבצל והארומה של העוף בגריל יחד עם הלימון והאורגנה, לא ממש צריך לטבל אותם.

 

כנ"ל אפשר לעשות עם השר עבר את הגריל ונשאר. יש לשים לב שבשר צלעות אסדו צריך לקצוץ קצת יותר.

 

אמפנדה דה אסלגה:

מקפיצים עלי מנגול מוסיפים צנוברים ופרוסות של ביצים קשות. אפשר להוסיף בצל מוקפץ וצנוברים. מומלץ לתבל עם אגוז מוסקט.

אפשר לגוון ובמקום מנגול אפשר לעשות "מיני טרטה פסקואלינה" (אותו עקרון רק עם תרד.

 

 

35. נראה קל וטוב!!!!!
קונטרית   (09.03.10)
היום כבר הכנתי אוכל אני אכין מחר ואספר איך יצא :)
36. FABRICA DE EMPANADAS כנסו!!!!!!!
מני ,   ראשון לציון   (09.03.10)

בתור אחד שטייל בארגנטינה ויש לו חברה מכורדובה אין ספק שאמפנדה זה דבר שבא בטוב בכל רגע!!!CASA DE EMPANADAS EN CORDOVA LA MEJOR

מי שמעוניין להזמנות לאירועים אפשר ליצור קשר ל0575823811מני וגו'אנה.

לא צויין בכתבה אבל יש הרבה יותר סוגים שהכי טוב זה אמפנדה ערבק,בשר שמושרה כל הלילה בלימון ויוצא חבל על הזמן!

37. אין כמו האמפנאדה הצ'יליאנית!!!!
שרון מהשרון   (09.03.10)
נכון שבארגנטינה המילוי פחות פופולרי אבל האמפנאדה הצ'יליאנית שגדולה פי 3 מהאמפאנדה הארגנטינית השכנה ומלאה בפירות ים הרבה יותר מוצלחת..הממממ... Lo Mejor !!!
38. המילוי של האמפנדס הוא תלוי גיאוגרפיה
ck   (09.03.10)

בכל איזור בארגנטינה יש את המילוי היחודי שלו - בטוקומן תמצאו את המילוי גם עם ביצה גם צימוקים וגם זיתים. בסלטה לעומת זאת תמצאו גם מילוי תפוחי אדמה.

 

האמפנדס האפויים הם אולי יותר בריאים, אך אין כמו אמפנדס מטוגנים עם הרבה "מיץ" שניגר כשאוכלים אותו. הבצק לאמפנדס אפויים הוא שונה מזה של אמפנדס מטוגנים.

 

בכל מקרה, הבצק המקורי במקום מרגרינה/חמאה עשוי משומן בקר.

 

ולגבי הבצק הקנוי - בארגנטינה ניתן לקנות את הבצק (למטוגן או אפוי) כבר חתוך לעיגולים במחיר שווה לכל נפש - כך שכל מה שנותר לעשות הוא למלא ואז לאפות/לטגן - ממש מעורר קנאה - אני מקווה שבקרוב גם אצלנו.

 

 

39. אם זה לשכם אז איך לא היה לך מתכון...
אישתו   (09.03.10)
40. הדפסה של המתכון. שאלה ל-YNET.
שמש   (09.03.10)

למה בהדפסה יוצא רק מילוי בשר ולא כל המתכון?

אפשר לסדר את זה?

41. האמפנדה שלי
TITO ,   Haifa   (09.03.10)
http://picasaweb.google.com/Bochner.n/MiCocina#4980226394529464338
42. הזמנת אמפנדס קפוא
ליאורה   (09.03.10)

היי דנה

ראשית, כתבה מקצועית שגרמה לי להזיל ריר ....

שנית, האם ניתן להזמין ממך ק"ג מכל מילוי, אני מאוד אוהבת שיש לי מצרכים במקפיא ושאהאורחים מגיעים  אני פשוט אופה אותם ומגישה, יאמי!!!

אשמח אם תשאירי את הנייד שלך להזמנות....

43. בקצב לטיני
אלברטו ,   ירושליים   (09.03.10)
המקום בו ניתן לאכול האמפנדות הטובות בארץ זה אצל הגברת ג"מילה בכפר אסיף היא חייה הרבה שנים בדרום ארגנטינהוהיא מתמחה באפית אנפנדות -האנפנדה במקור זה מאכל ערבי שהגיע לארגנטינה מספרד-אילה העובדות ואיתם אי אפשר להתוכח-בתאבון
44. אפשר להחליף את החמאה או המרגרינה בשמן?
אביבה ,   חיפה   (09.03.10)

אפשר להחליף את החמאה או המרגרינה בשמן?

45. אבל למה שוב לא כשר ?
שיפרה   (09.03.10)

איך גם אמפנדס בשרי וגם במילוי חלבי באותו טור.

אדם מן הישוב עלול חלילה לטעות ולהכינם אותם באותו מגש והרי הבאתם אותו לידי עבירה חמורה ביותר. אני קוראת הסירו מכשול בפני צדיקים.

לא היה קורה כלום אם יום אחד יתנו את המתכון הבשרי ויום אחר את זה החלבי

46. דנה - תודה על המתכונים הנהדרים. בשבוע שעבר
אניקו המתוקה   (09.03.10)

הכנתי את מאפה התרד שהבאת - עם בצק הפילס התורכי וגבינת ריקוטה (לא הוספתי את הביצים) והוא יצא טעים ומופלא.

 

אז תודה והמשיכי בטור הנהדר שלך :-)

 

 

47. ניסיתי ואהבו
אחת   (09.03.10)
הכנתי לארוחת הצהריים לילדים ואמרו שיצאה אחלה. עשיתי חצי מהכמות ויצאו בערך 20 יחידות, מבחינת המילוי השתמשתי במה שהיה לי בבית, קציצות מיום קודם, טגנתי בצל, הוספתי להם רסק עגבניות וביצה קשה ולמנה הצמחונית טגנתי בצל, הוספתי פטריות חתוכות, ביצה קשה וקצת רסק עגבניות ותבלינים. בקיצור מומלץ.
48. שפרה רדי לנו מהווריד
תודה   (09.03.10)
49. נסחפתם לגמרי.. בסך הכל כתוב
ריאליסט   (09.03.10)

"לא תבשל גדי בחלב אימו" ומזה הגעתם למסקנה שאסור לכתוב באותו עמוד?

מישהו פה איבד את השפיות.

50. המתכון הספרדי הרבה יותר טעים delicioso !!
Espanola ,   דרום   (09.03.10)

עליתי מספרד ושם הבצק של האמפנדילס empanadillas  נוהגים להכין עם בירה או יין לבן, + פפריקה מעט מלח שמן וקמח  המילוי הפופולרי שם הוא טונה עם רוטב מיוחד  , אצלינו בבית מאוד אוהבים וכאשר חברים טועמים המתכון תמיד מועבר.כי זה פשוט טעים!!!!! ole !!!

51. אני לא מאמינה שאני בכלל מגיבה לזה
קוקו לגמרי   (09.03.10)

 

52. אפשר מתכון לאנצ'ילדס?
תמי4   (09.03.10)
53. צודקת לחלוטין ,אני למשל משתמשת בשני מחשבים בביתי
חברה של שפרה   (09.03.10)

האחד למתכונים חלביים והשני לבשריים (גם שתי מדפסות,כמובן אצלנו מדקדקין מאוד)

ובפסח אני משתמשת בנייד

54. לא ככה מכינים סמבוסק!
(10.03.10)
55. כמה שאת צןדקת
chiri ,   תל - אביב   (10.03.10)
56. האם ניתן ללוש את הבצק במיקסר ולא ביד?
חולונית   (09.03.10)
57. לס אמפנדס
דבורה ,   מודיען   (10.03.10)
מתכון מעולה במיוחד אמפנדס תירס
58. הכנו אתמול בערב. המליות סבבה, הבצק זוועה!!!
אוריתות ,   חיפה   (10.03.10)
59. cierto
chiri ,   תל - אביב   (10.03.10)
las empanadas chilenas son las mas ricas que hay'
para chuparse los dedos(
aunque hoy soy vegeterania todavia recuerdo el gusto....
hay muy ricas de queso
buen provecho
60. הקפאת אמפנדס ממולא
ליבי   (10.03.10)

האם אפשר להכין אמפנדס עם טונה ולהקפיא?

 

תודה

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה