מגבוני אף: הישראלים צרכנים צנועים
מצוננים? חוץ מאי הנעימות הכרוכה בכך, תשלמו גם לא מעט כסף עבור הזכות לקנח את אפכם בממחטה מבושמת ועדינה
נזלת - מעבר להיותה מיטרד מעיק - גוררת גם הוצאה כספית לא מבוטלת. עם ישראל משלם על קינוח אפו כ-35 מיליון שקל בשנה. בהשוואה לארצות קרות יותר, הצרכן הישראלי, שצורך רק 430 גרם מגבוני אף בשנה, צנוע מהבריטי, שמשתמש ב-900 גרם מגבונים בממוצע, ומהשבדי, הצורך 1,700 גרם.
הענף עצמו נחלק ל-3 קטגוריות: מגבונים באריזת ניילון, התופסים נתח של 50% מהשוק, מגבונים בקופסאות התופסים 35% וממחטות באריזות כיס - 15%. כל חלוקה או סיכום אינם לוקחים בחשבון את התופעה הישראלית הייחודית, של שימוש מאסיבי בנייר טואלט לקינוח האף. הממחטות משמשות גם לצרכי קוסמטיקה, ניגוב משקפיים ועוד.
נתוני נילסן מחודש אוקטובר 2000 קובעים, כי בשוק ממחטות הנייר שולטת חברת חוגלה-קימברלי, עם מותגי לילי וקלינקס ומותג לייף הנמכר בסופר-פארם, התופסים כולם 60% מהשוק.
מלבדה פועלים בשוק סנו עם מותגי סנו סופט וגילי, התופסים נתח של 17%, וישראפייפר עם המותגים טושי, אביב וספורט, התופסים יותר מ-5%. מלבדם קיימים בשוק יצרנים ויבואנים קטנים ומזדמנים. הנתונים מבוססים על חלוקה כמותית.
בתחום החידושים מתמקדים היצרנים ברכות הממחטה ובתוספים, המיועדים לימי הצטננות קשה.
אשתקד החדירה חוגלה קימברלי את קלינקס-קולד-קר, מגבונים בני 3 שכבות עם תחליב אלוורה, שמן מינרלי ויטמין E המוצגים כנעימים לאף דלוק ורגיש. חסרונם: המחיר גבוה. אריזת קרטון (קובייה) בת 70 יחידות נמכרת ב-14 שקל, ובימים אלו מוצעת האריזה במבצע של 1 + 1 חינם.
חוגלה מציעה גם טישיו עבה במיוחד מבית קלינקס, בן 4 שכבות למצוננים כבדים. הממחטות נמכרות ב-5 אריזות כיס, כשבכל אחת 9 ממחטות, ב-5 שקל. חברת ישראפייפר מציעה החורף מוצר חדש: ממחטות מבושמות באריזת כיס בריח מנטול או בריח פרחים, העשויות מ-3 שכבות. בכל אריזה 10 ממחטות, ב-5 שקל. סנו מציעה את מותג גילי המשווק באריזות כיס; 5 יחידות ב-10 שקל, או יחידה בודדת של סופט ב-2.5 שקל.
המותג פרינסס של סנו, המותאם לשוק החרדי, נמכר במידות קטנות יותר, ובמחיר של 1.65 שקל.
פורסם ב"ידיעות אחרונות"

