שתף קטע נבחר

ברגותי: ישחררו 400 אסירים? זה פשוט צחוק

במהלך ביקור בכלא "השרון" פגשו חברי ועדת הפנים של הכנסת את האסירים הביטחוניים מרואן ברגותי וסמיר קונטאר. ברגותי אמר כי ממילא מרבית האסירים היו אמורים להשתחרר בקרוב ולכן הוא היה מצפה שכמחווה אמיתית - תשוחרר כמות רבה יותר של אסירים. הוא טען שאם יובא הסכם שלום בפני העם הפלסטיני - הוא יזכה לתמיכה רחבה

בכיר האסירים הפלסטינים, מרואן ברגותי, אמר היום (א') כי אם אכן ייחתם הסכם שלום אשר יובא להכרעה בקרב כל הפלסטינים, הוא בטוח שהסכם כזה יזכה לתמיכה רחבה שתכלול גם את הציבור בעזה, תחת שלטון החמאס. את הדברים שמעו חברי ועדת הפנים של הכנסת, שסיירו במתחם כלא "השרון" ופגשו, בין היתר, את האסירים הביטחוניים סמיר קונטאר וברגותי.

 

בתשובה לשאלה של חבר הכנסת משה גפני על הערכתו לסיום הסכסוך, ענה ברגותי: "הסוף לסכסוך קרוב מאוד. צריך רק מנהיג עם האומץ לחתום. אני חושב שאנחנו עומדים כרגע לפני פיתרון". כשגפני הקשה כיצד תדע ישראל שחתימה עם מנהיג פלסטיני תהיה תקפה השיב ברגותי - "אם יהיה הסדר קבע, הפלסטינים יילכו למשאל עם".

 

בהמשך לשאלה מצידו של ח"כ אופיר פינס, התייחס ברגותי להליך שחרור 400 האסירים שצפוי להתבצע מחר. לדבריו, לא מדובר במחווה של ממש: "השחרור מחר הוא צחוק. רוב האסירים גם ככה ישתחררו בתוך כמה חודשים. אפשר לשחרר אלפי אסירים ולא רק 400. אבו מאזן ביקש יותר, אבל לא נותנים לו".

 

חברי הוועדה שמעו מברגותי וקונטאר תלונות על כך שאין באגף האסירים הביטחוניים טלפון ציבורי, המאפשר להם יצירת קשר עם בני משפחותיהם. "זוהי עובדה מתמיהה במיוחד נוכח העובדה שבמדינת ישראל ישנו אסיר ביטחוני אחר ששמו יגאל עמיר אשר נהנה מטלפון 24 שעות ביממה", אמרה חילו. בתגובה לטענות האסירים הביטחוניים הסביר נציב שב"ס, רב גונדר בני קניאק, כי הגישה החופשית לטלפון שניתנת לרוצח ראש הממשלה נעשית בעקבות החלטות שהתקבלו בבית המשפט.

 

בכלא שבו סיירה הוועדה יושבים למעלה מ-100 אסירים ביטחוניים. שמותיהם של קונטאר וברגותי עלו לאחרונה במסגרת עסקת השבויים הנרקמת כביכול בהקשר להשבתם הביתה של החיילים החטופים אלדד רגב ואהוד גולדווסר. ח"כ חילו אמרה

שקונטאר יודע שלא ייכלל בעסקה קרובה, אם זו תתבצע, אך עם זאת "הוא אמר ששמו יעלה בעסקאות אחרות שעתידות להתגבש. יותר מכך הוא סירב לפרט".

 

קונטאר ציין בשיחה עם המבקרים כי קיים כבוד הדדי בין האסירים הביטחוניים לשב"ס וכי הם זוכים ליחס טוב. בתשובה לשאלתו של  גפני האם הוא מתחרט על מעשיו השיב: "אני לא מתחרט. השאלה אינה אישית. מדובר בסכסוך שהוא קולקטיבי".

 

למרות שהעיד על היחס ההומני,  התלונן קונטאר על נושא הביקורים והגבלת ביקורי המשפחות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
ברגותי. בלי טלפון
צילום: איי אף פי
קונטאר. מנהיג
מומלצים