אולמרט: יש לנו כוח להגן על עצמנו מפני איראן
בפגישה עם תלמידים בג'וליס, נדרש ראש הממשלה, אהוד אולמרט, להתייחס לסוגיית הגרעין האיראנית: "לישראל יש את הכוח להגן על עצמה מפני כל איום, אבל האיום האיראני הוא לא רק נגד ישראל". לדבריו, ההחלטה של מועצת הביטחון להחריף את הסנקציות נגד איראן מוכיחה שהעולם נחוש לבלום את תוכנית הגרעין
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מגיב בצהריים (יום ג') להחלטת מועצת הביטחון להחריף את הסנקציות נגד איראן: "לישראל יש את הכוח להגן על עצמה מפני כל איום, אבל האיום האיראני הוא לא רק נגד ישראל, לכן אירופה וארה"ב, ובסופו של דבר גם רוסיה וסין הסכימו לסנקציות", אמר בתשובה לשאלה של תלמיד בעת סיור בג'וליס. אולמרט הקדיש את יומו לסיור ביישובים דרוזיים.
"ההחלטה של האו"ם מאתמול להטיל סבב שלישי של עיצומים על איראן מוכיחה שהעולם אינו מוכן לקבל את איראן כמדינה גרעינית", אמר ראש הממשלה והוסיף בהקשר זה כי רק במאמץ בינלאומי רחב היקף וגדול ניתן יהיה לבלום את ההתגרענות האיראנית. "ישראל לא צריכה להיות לבד ובראש המדינות שפועלות למנוע מאיראן להתגרען. ישראל היא אחת המדינות המאוימות על ידי איראן, ויש לה כוח להגן על עצמה מפני כל איום שלא יהיה".
אולמרט הקדיש כארבע שעות לדיון מעמיק עם ראשי רשויות מהמגזר הדרוזי והצ'רקסי על המצוקות והקשיים של המגזרים. במהלך הביקור פנה אליו ד"ר אכרם חסון, ראש עיריית עיר הכרמל, ואמר: "זה הזמן להעדיף את הדרוזים אפילו על פני היהודים - כדי לנקר עיניים ולהראות שיש שכר לנאמנות. אסור שארגונים כמו עדאלה ומוסוואת יגנו על הזכויות של הדרוזים, וזה מה שקורה כרגע".
הוא נועד עם ראשי הדרוזים והצ'רקסים ביישוב ג'וליס. בפגישה השתתפו גם המנהיג הרוחני של הדרוזים השייח מוואפק טריף, יועץ ראש הממשלה לענייני דרוזים סמיר והבה, השר לפיתוח הנגב והגליל יעקב אדרי, סגן שרת החוץ מגלי והבה והמנכלי"ם של משרדי הממשלה השונים.
בהתייחסו לבעיית התעסוקה, אמר אולמרט כי "אין סיבה שצעירים דרוזים, שמשולבים בכל יחידות צה"ל המובחרות ביותר, ייתקלו עם שחרורם במגבלות אפילו לא פורמליות בקבלה לתעסוקה". הוא אמר שבאחריותו לדאוג לכך שלא תהיה שום מגבלת תעסוקה לדרוזים במדינת ישראל, וטען: "גם כיום הבעיה אינה טכנית, אלא תודעתית".
השייח טריף אמר בפגישה כי על אף ההתקדמות לשוויון, "אנחנו נמצאים רק בתחילתו של תהליך סגירת הפערים". פרט לבעיות התעסוקה, הזכיר השייח' גם בעיה בהקצאת קרקעות לדיור. לטענת ראשי הרשויות, המדינה אינה משחררת די מגרשים לבנייה לחיילים משוחררים, וכי המחירים שנדרשים הצעירים לשלם עבור המגרשים שכן שוחררו גבוהים".
אולמרט אמר כי אמנם יש מקום לפעול להקצאת קרקעות אלה בשל האופי השבטי-מסורתי של בני העדה, אולם אין מקום לקרקעות בחינם ולאפליה לטובה על פני המגזר היהודי.
הדרוזים עם ישראל
ביום העיון בג'וליס הוצג גם מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת תל אביב, לפיו יותר מ-94 אחוז מהצעירים הדרוזים בישראל בוחרים להגדיר את עצמם בקריטריונים של דת ולאומיות כ"דרוזים-ישראלים". המחקר, שבדק את "יחסה של
החברה הדרוזית לסביבה הפיזית", כלל בסך הכל 750 נשאלים - בהם גם נוצרים ומוסלמים.
לעומת הדרוזים, התוצאות בקרב בני הדתות האחרות היו פטריוטיות הרבה פחות. 43 אחוז מהמוסלמים הגדירו את עצמם קודם כל כ"ערבים-פלסטינים". 15 אחוז הגדירו את עצמם "ערבים-ישראלים" וארבעה אחוזים אמרו שהם "מוסלמים-ישראלים". אצל הנוצרים התוצאות התחלקו באופן השווה ביותר: 24 אחוז הגדירו את עצמם "ערבים-פלסטינים", 24 אחוז כ"ערבים-ישראלים" ו-24 אחוז כ"נוצרים-ישראלים".