שתף קטע נבחר

בית המשפט עיכב את המשך הבנייה בתמנע

לראשונה התערב בית המשפט במחלוקת סביב בניית המלון בעמק ססגון. "אדם טבע ודין" עתרה נגד התוכנית בטענה כי היקף הבניה בפרויקט חורג מהאישור שניתן לתוכנית, ודרשה צו ביניים נגדה. הוסכם כי עד להחלטה בנושא ביוני לא ייקבעו עובדות בשטח. היזם: נכבד את הליך הגישור. מנכ"ל החברה: "עדיין מוקדם לומר מי ניצח פה ומי הפסיד"

בית המשפט המחוזי בבאר שבע התערב היום (א') לראשונה בסוגיית בניית בית המלון בעמק ססגון שליד תמנע, וגרם לעיכוב נוסף של הפרויקט השנוי במחלוקת.

 

בית המשפט דן בעתירה שהגישה עמותת "אדם טבע ודין", שטענה כי הפרויקט חורג מאחוזי הבנייה שהוקצו לו בתוכנית המקורית. העמותה דרשה להוציא צו ביניים המונע מהיזם, יואב איגרא, להתחיל בעבודות הקמת המלון כפי שתיכנון לעשות החודש.

 

הדיון הסתיים ללא פסיקה, אולם שני הצדדים - העותרים וגם היזם - התבקשו להציג את עמדותיהם המפורטות בדיון נוסף, שיתקיים בעוד כחודשיים. עד אז, הוסכם, לא ייקבעו עובדות בשטח.

 

עוד בנושא:

 

"ביקשנו שלא תהיינה עבודות עד שיש הכרעה בתיק. אמנם לא הוחלט על צו ביניים, אבל עובדתית זוהי אותה תוצאה – ולכן אנו מרוצים", אמרה ל-ynet עו"ד נירית לוטן, מ"אדם טבע ודין". "בעיניי מדובר בעוד צעד חשוב במאבק ואני מקווה שבית המשפט ימשיך במה שהוא התחיל ויורה על ביטול התוכנית הפסולה הזו", סיכמה לוטן. בשיחה עם ynet אמר היזם, יואב איגרא: "השופט ביקש משני הצדדים להגיע להסכמות ואנחנו החלטנו לכבד את הליך הגישור"

 

מספר תושבי אזור תמנע, המאוגדים מזה מספר חודשים בוועד פעולה כנגד הפרויקט, בירכו גם הם על החלטת בית המשפט וקראו ליזם ולמועצה לנצל את הזמן שניתן עד לפסק הדין בנושא ולמצוא חלופה ראוייה יותר לבנייה. בעבר היה ניסיון מצד ועד הפעולה להציע אתר חלופי למלון, אולם היזם דחה אותו. לאחרונה החל תהליך גישור בין הצדדים, שמנסים למצוא חלופה אחרת לפרויקט.

 

המחלוקת: על כמה שטח מותר לבנות?

העתירה מתמקדת בסעיף א' של התוכנית, שאושרה בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, בו נכתב כי מוקד התיירות לאזור תמנע יכלול מלון אחד בשטח כולל של עד 8 אחוזים מסך השטח. בעמותה טוענים כי משמעות ההוראה היא כי מוקד התיירות באזור יכול להשתרע על פני כ-24 דונם משטח האזור המוקצה למלון, אלא שתוכנית הבנייה של היזם משתרעת על פני למעלה מ-200 דונם.

 

טיעון נוסף אותו מעלים אנשי העמותה בעתירתם, מתייחס לעובדה שמעולם לא נערך דיון עליה במועצה הארצית לתיכנון ובנייה. "עמק ססגון מהווה חלק ממכלול נופי, שהוא ככל הנראה סוג השטח הרגיש והמוגן ביותר שהתמ"א מגדירה", נכתב בעתירה. הוראות התוכנית הארצית, נטען, קובעות כי בשטח כזה לא ניתן לאשר תכנית בינוי משמעותית אלא באישור המועצה הארצית. "דיון כזה לא התקיים, על אף שהייתה חובה לקיימו...", אמרו בעמותה. "לו היה מתקיים דיון כזה, גם אם בסופו הייתה מאושרת התכנית (וזה כלל לא ודאי), יתכן מאד שאישור זה היה מותנה בהכנסת שינויים בתכנית".

 

מנכ"ל קבוצת איגרא, מיקי חברוני, הוסיף ואמר: "עדיין מוקדם לומר מי ניצח פה ומי הפסיד. אנחנו לא סופרים את הכסף בחוץ. הדיון רק החל וכשנגיע לשורה התחתונה נראה מי ניצח". חברוני מתח ביקורת על עמותת "אדם טבע ודין" ואמר כי "הם מנסים להוביל פה מהלך פופוליסטי, אבל לצערי כל טיעון, קלוש ככל שיהיה, מספיק כדי לעורר דיון משפטי. במידה והיו עיכובים ושינויים בתוכנית – עשוי הדבר להתבטא בנזק של מיליוני שקלים ואנחנו נצטרך להתחשבן ולמצוא לכך אחראי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמק ססגון. בלי עובדות בשטח עד יוני
צילום: תימור כץ
נכבד את הליך הגישור. יואב איגרא
צילום: עמית שאבי
מומלצים