שתף קטע נבחר

פרשת השבוע חמה מהתנור

נו, שוב אתם מכינים עוף צלוי ואורז עם בצל מטוגן? הספר "מטעמי המקרא" יספק לכם מתכון חדש ודבר תורה לכל פרשה - מפיהם של הרב בני לאו, שלמה גרוניך, קובי אוז, רובי ריבלין, ספי בן-יוסף ואחרים

"וידבר ה' אל משה, כה תאמר אל בני ישראל. כה תעשה את צלי הבקר, ריח ניחוחי. צלעות-צלעות תחתכהו, ותחמם התנור מקדם. ותוסף עליו שמן זית, אבקת חרדל ושיני שום, ועוד תוסף עליו פלפל שחור. מן האדמה קח לך תפוח, ופזר בתבניות. לא תותיר ממנו עד בוקר".

 

טוב, למרות פירוט המאכלים המותרים והקורבנות בתורה - עדיין לא נכתבו שם מתכונים מפורשים. ובכל זאת, הקשר בין אירועים יהודיים וסעודות הוא ישן נושן (שלא לדבר על הבדיחה שמהותו של כל חג יהודי היא: "ניסו להרוג אותנו, ניצלנו, יאללה בואו נאכל).


עוגה לפרשת "ואתחנן" (צילום: חגית גורן)

 

אבל הנה משהו שעוד לא היה. דפי פורר-קרמר החליטה לערוך ספר מתכונים חדשני שמשלב מאמרים על פרשת השבוע, ולצידם מתכון שקשור לכתובים. היא אספה לא פחות מ-63 אנשי ציבור, דת ורוח שכתבו את הדברים מנקודת מבטם האישית והייחודית. תוכלו למצוא שם, בין השאר, את ח"כ חיים אורון לצד ח"כ הרב יצחק לוי, את קובי אוז ושלמה גרוניך, וגם את הרב יובל שרלו וסמדר שיר. כל אחד עם מאמר משלו ומתכון.


מוס לט"ו באב (צילום: חגית גורן)

 

הספר מחולק לשישה חלקים: חמישה חומשי תורה - בראשית (מנות ראשונות), שמות (מרקים ותוספות), ויקרא (עיקריות), במדבר (קינוחים) ודברים (עוגות ועוגיות). החלק השישי מוקדש לחגים ומנות חגיגיות במיוחד.

 

"ייחודו של הספר הוא בכך שהוא יכול לשמש כספר מתכונים לכל דבר, ובמקביל גם כספר עיון המספק לכל ארוחה את

טעמה הרוחני", אומרת פורר-קרמר. "וזוהי בעצם תמציתו של הספר - רוח, חומר, נפש וגוף. הספר הוא שילוב חד-פעמי בין הטעמים והפרשנויות השונות למקרא, לבין הטעמים המגוונים המענגים את החיך".

 

לכבוד חג האהבה שחל בשבת - ט"ו באב - הבאנו לכם את המתכון של השף צחי בוקששתר להכנת מוס שוקולד לבן. ולכבוד פרשת "ואתחנן" מצורף גם המתכון לעוגת השוקולד של מנחה "קולות" דניאל סגל. במסגרות  הכחולות תוכלו למצוא את המאמרים שנכתבו לצד המתכונים.

 

מוס לבן לט"ו באב/ צחי בוקששתר

החומרים:

240 גרם שוקולד לבן איכותי ככל הניתן, קצוץ

3 כפות מים

2 כפות ליקר משובח, לפי ההעדפה האישית

1/2 1 כוסות (350 מ"ל) שמנת מתוקה

3 חלבוני ביצה

1/8 כפית אבקת קרם טרטר

 

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד והמים מעל אמבט מים חמים (שהוסר מהאש), או 2 דקות בתנור מיקרוגל בחימום בעוצמה הנמוכה ביותר. בוחשים היטב למשחה חלקה (אם צריך, מחממים עוד אבל בזהירות - שוקולד לבן נחרך בקלות רבה). מוסיפים את

הליקר ובוחשים. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ולא נוקשה מאוד. מקציפים את החלבונים עם אבקת קרם הטרטר לקצף יציב ומבריק, מקפלים רבע מהקצף אל השוקולד המומס, ואחר-כך מקפלים אל תערובת השוקולד את יתרת קצף החלבונים ואת הקצפת, לקבלת מס אחיד. מעבירים לכלי הגשה (עדיף גביע), מכסים בפלסטיק נצמד ומקררים בין שעה ל-20 שעות. לפני ההגשה מסירים את הפלסטיק הנצמד, מעטרים בפירות היער (אפילו קפואים שהופשרו), ונהנים.

 

עוגת שוקולד של מיתון (אמא)

רכיבים קצת מוזרים, עוגה מעולה, להיט בימי-הולדת, ובלי אף ביצה...

 

החומרים:

3 כוסות קמח

2 כוסות סוכר

6 כפות קקאו

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית מלח

12 כפות שמן

2 כפות חומץ

2 כפיות תמצית וניל

2 כוסות מי קרח

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). בקערה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה. שמים בתבנית פיירקס מלבנית. בידית של כף עץ, עושים בתערובת הקמח 3 גומות. בקערית נפרדת, מערבבים יחד את השמן, החומץ והווניל. מחלקים את התערובת באופן שווה בין שלוש הגומות בתערובת הקמח. יוצקים את מי הקרח על כל התבנית, וטורפים היטב. אופים כ-30 דקות.


פורסם לראשונה 12/08/2008 22:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים