מחיר הדלק עלה ב-0.3%
מחיר ליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי עלה ל-6.69 שקל לליטר, 2 אג' יותר ממחירו הקודם. בנזין 96 אוקטן התייקר ב-3 אגורות ועלה ל-6.71 שקל לליטר. ב-1 באוגוסט ירדו מחירי הדלק ב-4.71%
הלילה (ב') בחצות עודכנו מחיריהם של מוצרי הדלק לצרכן. בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי עומד על 6.69 שקלים לליטר- עלייה של 0.3%, 2 אג' יותר מהמחיר הקודם. בנזין 96 אוקטן עולה 6.71 לליטר - עלייה של 0.45%, 3 אג' יותר מהמחיר הקודם.
עמלת תדלוק במשאבה המיועדת לתדלוק על ידי עובד תחנת התדלוק עומדת על 12 אג' לליטר. מחיר ליטר 95 אוקטן בשירות על ידי עובד תחנת תדלוק הינו6.81 שקלים - 2 אג' יותר מהמחיר הקודם. מחיר ליטר 96 אוקטן בשירות מלא הינו6.83 שקלים - המשקפים תוספת של 3 אג'.
מקור: משרד התשתיות הלאומיות
באילת עולה ליטר בנזין 95 אוקטן 5.81 שקל לליטר - עלייה של 0.35% לעומת החודש הקודם. ליטר בנזין 96 אוקטן עולה 5.82 שקלים - עלייה של 0.34% לעומת החודש הקודם. עמלת תדלוק במשאבה המיועדת לתדלוק על ידי עובד תחנת התדלוק (לא כולל מע"מ): 0.11 שקל לליטר.
כיצד ייתכן?
החודש חלה ירידה במחיר הנפט, המהווה את הבסיס לחישוב מחירי הדלק הנקבעים מדי חודש על ידי משרד התשתיות - אך לא רק מחיר הנפט משפיע על עלות הדלק לצרכן הישראלי. את המחירים קובעים בהתאם למחירי הדלק בשוק החופשי באיטליה ובדרום צרפת בחמשת ימי העבודה האחרונים של החודש. התחזקות הדולר קיזזה את ירידת מחיר הנפט, שכן בהמרה לשקלים מתקבלת עלות גבוהה יותר לכל יחידת נפח - ככל שמתחזק הדולר למול השקל.
לולא היה יורד מחיר הנפט, מחיר הדלק היה מזנק בהרבה יותר בשל התחזקות הדולר. וההיפך, לולא היה מתחזק הדולר - אזרחי ישראל היו חווים הוזלה משמעותית במחירי הדלק. גורמים נוספים משוקללים במחיר הסופי לצרכן והם: מס הבלושעלותו כ 2.3 שקלים לליטר ואשר נקבע על ידי אגף המכס והמע"מ במשרד האוצר; סל הוצאות השיווק לבנזין, וכן המע"מ המוסיף עלות של 15.5% על רכיבי ההמחרה הרשומים מעלה ואשר נקבע על ידי משרד האוצר.
ממשרד התשתיות הלאומיות נמסר ל-ynet כי מחיר הבנזין בארץ הושפע מהירידה המתונה במחיר הנפט ובמחירי תזקיקי הבנזין כפועל יוצא, ואולם ירידה זו התקזזה עם עליית שער הדולר, דבר שהביא לבסוף לעלייה קלה במחיר. ב-1 באוגוסט ירדו מחירי הדלק ב-4.71%, לאחר שביולי עלו ב-4.01% לשיא של כל הזמנים.
בסוף השבוע ירד מחיר הנפט הגולמי ב-13 סנט ל-115.46 דולר לחבית, חרף הכוננות וההיערכות המיוחדת שהוכרזו בגלל סופת "גוסטב". מפיקות הנפט החלו לפנות את אסדות הקידוח במפרץ מקסיקו לקראת הגעתה של הסופה הטרופית.