טבריה: לא הכל למהדרין בסופרמרקט "למהדרין"
צרכן פנה ל-ynet בתלונה: אני קונה במקום שנקרא "מחסני כמעט חינם למהדרין", אבל חלק מהמוצרים אינם כשרים למהדרין. מנכ"ל הרשת: יכול להיות שמן הראוי לשנות את השלט
ליאור כהן, שעושה את קניותיו בסניף טבריה של מחסני כמעט חינם למהדרין, מעולם לא התלבט בסוגיה הזו. לדידו, רשת שיווק שמצהירה שהיא למהדרין, מחזיקה במחסניה מוצרים למהדרין בלבד. או כך לפחות הוא חשב.
"ואז באתי לרכוש פירות יבשים, וראיתי שאין עליהם הכשר למהדרין", סיפר כהן בשיחה עם ynet. "כשהגעתי לקופאית, הפניתי את תשומת לבה לעניין. היא אמרה לי שיש להם עוד כמה מוצרים שאין עליהם את ההכשר הזה, ואמרה גם: 'לא הכל כאן למהדרין.
ואכן, כשמתחת לשם המקום מופיעה בגדול המלה 'למהדרין', ניתן בהחלט להסיק בטעות שכל המוצרים הנמכרים במקום כשרים למהדרין. כמו שלו היה נכתב מתחת לשם המקום "צמחוני", סביר היה להניח שבמקום נמכרים מוצרים המיועדים לצימחונים.
עו"ד זאב פרידמן, יועץ משפטי במועצה הישראלית לצרכנות, מסכים עם ההנחה. "לציין באותיות של קידוש לבנה 'למהדרין', עלול בהחלט להביא צרכן להניח שכל מוצרי החנות הם למהדרין, ולכן לציין את המושג למהדרין על גבי שלט באותיות מאירות עיניים, מבלי לסייג את הדברים, הוא דבר פסול בדברים שלדידם הוא פרט מהותי בעסקה.
"מן הראוי שכל חברה שנוהגת בהגינות לכל לקוחותיה, תציין באותו גודל שהיא כותבת למהדרין 'נא בידקו את כל המוצרים - כי אצלנו יש ככה וככה'".
מנכ"ל מחסני כמעט חינם, אלון מדמוני, אמר ל-ynet בתגובה לדברים: "נבחן מחדש את נושא השלט. יכול להיות שמן הראוי לשנות את השלט.
"כמעט כל המוצרים בחנות הם למהדרין, ואנחנו מחזיקים בה את כל מגוון הכשרי הבד"ץ, אבל אנחנו מחזיקים בה גם מוצרים עם הכשרים רגילים, כמו קורנפלקס ושוקולד. יש קטגוריות שאנו מחזיקים בהם גם מוצרים למהדרין, וגם מוצרים שאינם למהדרין. זאת, משום שאת החנות פוקדים כל עמך ישראל.
"עם זאת, אנחנו לא מעלים מחירים של מוצרים שאינם למהדרין כאילו היו למהדרין. היתה עכשיו שנת שמיטה, והחזקנו שתי מחלקות של ירקות ופירות - אחת למהדרין והשנייה שלא למהדרין, ומכרנו את הירקות והפירות למהדרין במחיר של הירקות והפירות בעלי ההכשר הפשוט".