סקר: קונים פחות מזון אבל העיקר הבריאות
מסקר רשות ההסתדרות לצרכנות עולה ש56.3% מהצרכנים מוציאים פחות עקב המצב הכלכלי, אם כי רובם לא הפחיתו הוצאות על בריאות. בעלי הכנסות נמוכות נאלצים לצמצם יותר
56.3% מהצרכנים נאלצו לצמצם בהוצאותיהם עקב המשבר הכלכלי. כך עולה מתוצאות סקר שערכה רשות ההסתדרות לצרכנות באמצעות חברת גיאוקרטוגרפיה לקראת יום הצרכן הבינלאומי שיתקיים ב-15 במרס.
מהסקר, שנערך לפני ארבעה ימים בקרב מדגם מייצג של 500 גברים ונשים, עולה כי מבין הצרכנים שנאלצו לקצץ בהוצאותיהם,כ- 54% קיצצו את רכישות המזון שלהם. בעלי ההכנסה הנמוכה בקרב הנדגמים, קיצצו ברכישות המזון שלהם אף יותר מכך ב- 63%. מהסקר בכללותו עולה כי בעלי הכנסות נמוכות נאלצו להצטמצם יותר מאחרים ברוב התחומים.
בין היתר עולה מהסקר כי רוב ההצטמצמות של הנבדקים בהוצאותיהם נעשתה בהוצאות על מותרות. 67% מהנבדקים צמצמו את יציאותיהם לבתי קפה ומסעדות, 61% קיצצו ברכישות ביגוד והנעלה,58% הקטינו את הוצאותיהם על נופש וטיולים בחו"ל, 57% הפחיתו בטיולים ונופש בארץ, 53% הורידו מצריכת תרבות (קולנוע ומופעים), ו- 50% צמצמו בהוצאות טלפון וטלפון סלולארי.
רוב המצטמצמים העדיפו שלא לחסוך על בריאות והעדיפו לקצץ הכי פחות על חינוך וחוגים לילדים - 90% מבין אלה שקיצצו בהוצאות העדיפו שלא לצמצם את הוצאותיהם על בריאות ו-67% מהם לא קיצצו בהוצאות לחינוך וחוגים לילדים. מבין אלו שכן נאלצו לקצץ בהוצאות לבריאות, הקבוצה הגדולה ביותר היא זו של בעלי ההכנסות הנמוכות.