בשבוע הבא: תלמידי ישראל ילמדו צרכנות נבונה
ביום ראשון הבא יצוין בעולם יום זכויות הצרכן. תלמידים בבית-ספר יסודיים ובחטיבות ביניים ילמדו כיצד לצרוך באופן זהיר ומחושב יותר, ואיך להביע ביקורת צרכנית פעילה במקרים של הפרת זכויות וקיפוח
פיחות במעמד המשפט: "אמא, תקני לי"? לקראת יום זכויות הצרכן הבינלאומי - שיצוין ברחבי העולם ביום ראשון הבא, 15 במרס - המועצה הישראלית לצרכנות הפיקה עם משרדי החינוך והתמ"ת ערכות הפעלה לתלמידים, כדי להגביר מוּדעות לזכויות צרכניות. מדובר בחינוך לצריכה זהירה ומחושבת יותר, ובהבעת ביקורת צרכנית פעילה במקרים של הפרת זכויות וקיפוח.
בעקבות חוזר מנכ"ל שיצא ממשרד החינוך, החל ביום ראשון ובמשך כל השבוע הבא, מורים יעבירו מערכי שיעורים שיעסקו בחינוך לצרכנות חכמה יותר. בחלק מבתי-הספר, סטודנטים שעובדים עם המועצה לצרכנות יעבירו את המערכים.
שתי הערכות שהוכנו לשם כך כוללות מערכי פעולה שנוצרו בשיתוף עם מינהל חברה ונוער, תחום חינוך חברתי קהילתי במשרד החינוך, והמחלקה לחינוך לחיים בחברה באגף לחינוך יסודי במשרד החינוך, ומאה - המחלקה לפיתוח פדגוגי-טכנולוגי במשרד התמ"ת.
בבתי-הספר היסודיים, התלמידים יוזמנו לסייר בהדמיה של חנויות "הקניון לצרכן הנבון". בכל חנות הם ייחשפו לבעיה צרכנית, ויתבקשו להתמודד עם פגיעה בזכויות הצרכנים.
בחטיבות הביניים, הדגש בפעילות יושם על חיזוק מודעותם לפרסומים מטעים ופיתוח אופני התמודדות עם פרסומים כאלה. במסגרת הפעילות, התלמידים יוזמנו לעיין ב"קטלוג פרסומים". בכל מודעת פרסום שבו הם ייחשפו לבעיה צרכנית ויצטרכו להתמודד עם פגיעה בזכויות הצרכנים.
לאחר הפעילות יתקיים דיון בכיתה בכל הקשור לדרכי ההתמודדות של התלמידים עם עוולות צרכניות והטעיות בפרסום. זאת, בהתבסס על המידע שהמורים יציגו לתלמידים על-פי ההנחיות שיעמדו לרשותם במערך למורה.
מנכ"ל המועצה לצרכנות, עו"ד אהוד פלג, אמר כי חשיבות מערכי הלימוד האלה היא בחינוך למודעות צרכנית בגיל צעיר, כדי להכין את התלמידים להתמודד טוב יותר עם עולם האינטרסים המסחריים, וליצור צרכנים נבונים יותר ואף אנשי עסקים הגונים וישרים יותר.