שתף קטע נבחר

התוכנית השוודית: אפס פליטות CO2 עד 2050

שוודיה חשפה השבוע תוכנית שאפנית למאבק בשינוי האקלים על ידי הפחתה חדה של פליטת גזי החממה והשקעה גדולה בשידרוג משק האנרגיה המקומי.

 

"התוכנית שואפת להביא אותנו למצב בו איננו זקוקים לדלק מאובנים כלל, ובו רמת פליטת גזי החממה שלנו תואמת את צרכי הסביבה", אמר שר הגנת הסביבה השוודי, אנדראס קארלגרן.

 

על פי התוכנית, הממשלה השוודית רוצה שמחצית מהאנרגיה המופקת במדינה תהיה ממקורות מתחדשים עד שנת 2020, שכל המכוניות שבה לא יזדקקו לדלק מאובנים עד 2030, ושרמת פליטת גזי החממה שלה תאופס עד 2050.

 

ומה בישראל?

 

המשמעות: ניצול מאסיבי של טורבינת רוח, אנרגית גלים ומים, אנרגיה גיאו-תרמית ואנרגיה גרעינית, דלק ממקורות צמחיים ומכוניות חשמליות - הכל כדי להפחית באופן ניכר את פליטת גזי החממה.

 

בין היתר מתכוונת שוודיה להעלות מסים על מכוניות הפולטות גזי חממה, להפחית מסים על מכוניות "ירוקות" ולהגביר את ההשקעה בפרוייקטים המקזזים פליטות של גזי חממה במדינות מתפתחות. על פי הדיווח, הממשלה תשקיע 300 מיליות קרונה (34 מיליון דולר) בנושא בין 2010 ל-2014.

 

התוכנית השוודית היא השאפתנית באירופה: לשם השוואה, מדינות האיחוד האירופי הסכימו לאחרונה להפחית את פליטת גזי החממה שלהן ב-20 אחוז (מהרמה ב-1990) עד 2020, ולנצל אנרגיות מתחדשות בהיקף של 20 אחוז עד אותה שנה.

 

ההכרזה על המהלך כעת קשורה גם לעובדה ששוודיה תקבל ביולי את תפקיד הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי. פרשנים העריכו שהיא רוצה להציב עצמה בעמדה הובלה על פני שאר מדינות היבשת לקראת הכינוס לחתימה על אמנה בינלאומית חדשה, בחודש דצמבר בקופנהאגן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הופכים עץ לחשמל בשוודיה. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים