שתף קטע נבחר
 

משבר? רפאל ממשיכה לצמוח

רפאל רשמה בשנת 2008 מכירות של 5.5 מיליארד שקל, זינוק של 37.6% לעומת 2007. צבר ההזמנות גדל ב-73.2% והגיע לשיא של 9 מיליארד שקל והרווח הנקי גדל ב-21%. סמנכ"ל הכספים: "מתכוונים להגדיל את כוח האדם"

חברת התעשייה הביטחונית רפאל סיימה את שנת 2008 ברווח נקי של 166 מיליון שקלים. מדובר בזינוק של 21.1% לעומת הרווח הנקי שרשמה בשנת 2007, למרות הפגיעה ברווחיות שנבעה מהתנהלות שער החליפין במהלך 2008.

 

מכירות החברה הסתכמו ב-5.483 מיליארד שקלים, עלייה של 37.6% לעומת הרווח הנקי שרשמה בשנת 2007. 

 

עוד עולה מהדו"חות הכספיים של החברה כי במהלך 2008 היא קיבלה הזמנות בהיקף שיא של 9 מיליארד שקלים, זינוק של 73.2% לעומת 2007. צבר ההזמנות של החברה הגיע ל-12 מיליארד שקלים, עלייה של 39.8% לעומת 2007. כ-72% מהצבר מיועד לייצוא, בעיקר לארה"ב ולמדינות שונות באירופה ובמזרח הרחוק.

 

בחברה אומרים כי עיקר המכירות נעשו בתחומי ההגנה, בתחומי אוויר-שטח, טילי נ"ט, פודי תקיפה, ניווט וצילום, מיגון לסוגיו, עמדות נשק נשלטות ואמצעי פריצה. כ-72% מהצבר מיועד לייצוא ומתפרס על פני מדינות רבות בעיקר באירופה, בארה"ב ובמזרח הרחוק.

 

"למשבר הכלכלי הגלובלי לא הייתה שום השפעה לרעה על פעילות החברה בשנת 2008", אמר ל-ynet סמנכ"ל הכספים של הבחרה, דוד ואיש, "אנחנו עובדים כמעט אך ורק עם השוק הביטחוני (בניגוד לתעשייה האווירית, שמכירותיה בשוק האזרחי קטנו, ת.ג). לא ראינו שהמדינות שמזמינות מאתנו ביצעו הזמנות של היקף ההזמנות שלהן למשבר. גם האג"ח שלנו לא נפגע מהמשבר: במהלך גל הזינוק בתשואות על האג"ח, בסוף השנה שעברה, פנינו לבתי השקעות ובדקנו אתם אם הם מעוניינים לפדות את האג"ח שלנו, וגילינו שהם לא מוכנים בגלל שהם מאמינים בחברה".

 

ומה קורה בשנת 2009?

 

"אנחנו עושים מעקב מאוד צמוד כדי לראות אם יש ירידה בהזמנות. ומה שמפתיע אותנו, זה שאנשי הקו שלנו לא רואים סימנים לירידה בהיקף ההזמנות".

 

גם בהזמנות מטורקיה?

 

"אני מעדיף שלא להתייחס למדינות ספציפיות. היקף ההזמנות הכללי עד כה לא ירד".

 

רפאל היא המעסיק הכי גדול בצפון הארץ - מעסיקה 6,000 עובדים. האם בזמנים אלה, כאשר מפוטרים אלפי מהנדסים וטכנאים, לא כדאי לנצל את הצלחתכם כדי לגייס עובדים?

 

"בהחלט כן. אנחנו מתכוונים להגדיל השנה את מצבת כוח האדם של החברה. אבל אנחנו עושים זאת בצורה מאוד זהירה, בגלל החשש לפגיעה עתידית של המשבר בצבר ההזמנות".

 

האם עכשיו כשהבורסה בתחתית, האם זה לא הזמן להיכנס לשם גם במכירת מניות?

 

"אנחנו לא הבעלים של רפאל (הבעלים היא המדינה, ת.ג), אבל אני לא חושב שכדאי שאנחנו נהיה חברת התעשייה הביטחונית הראשונה שתיכנס לשם".

 

מנכ"ל רפא"ל, ידידיה יערי, מוסיף: "היכולת של רפאל להתאים את עצמה לצורכי הלקוחות הביאה לפריצת דרך שיווקית בארץ ובשווקים הבינלאומיים שאפשרה לנו להגיע לשיא בהזמנות. אני מעריך כי פעילות החברה תמשיך לגדול". ואילו יו"ר רפאל, אילן בירן, מוסיף כי: "סל המוצרים והיכולות של רפאל פתח בפניה שווקים והזדמנויות שהביאו את החברה להמשיך ולהציג תוצאות כספיות חיוביות. צבר ההזמנות הזה הוא המענה של רפאל לנוכח המשבר הכלכלי ואי-הוודאות השוררים בשווקים העולמיים. עם זאת, בצד הגברת מאמצי השיווק והפיתוח יש להמשיך גם בצעדי ההתייעלות והזהירות המתחייבים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סמנכ"ל הכספים של רפאל, דוד ואיש: "שוקלים לגייס עובדים
מומלצים