שתף קטע נבחר

 

דיווח: יפן לא תדרוש הצעת החלטה נגד צ. קוריאה

יפן תכננה לדרוש גינוי במועצת הביטחון של האו"ם לאחר שצפון-קוריאה שיגרה טיל לחלל, אך ככל הנראה נסוגה בה ותסתפק בהצהרה נשיאותית לא מחייבת

יפן צפויה למשוך את הצעת ההחלטה למועצת הביטחון של האו"ם בנוגע לשיגור הטיל הצפון-קוריאני. כך דיווחה הבוקר (שבת) סוכנות הידיעות היפנית קיודוניוז. מקורות דיפלומטיים ביפן מסרו כי בכוונת מדינתם להודיע על משיכת ההצעה עוד היום. לפי הדיווח, יפן תסתפק בהצהרה נשיאותית לא מחייבת. היא תודיע על החלטתה לחמש החברות הקבועות במועצה במהלך פגישה שתיערך בין שגרירי המדינות.

 

כבר אתמול רמז ראש ממשלת יפן, טארו אסו, כי מדינתו תסתפק בהצהרה נשיאותית ולא תבקש להעביר החלטה נגד פיונגיאנג במועצת הביטחון. לדברי אסו, יפן אומנם מעוניינת בהחלטה מחייבת של המועצה, "אך חשוב לה ביותר לשלוח לפיונגיאנג מסר הולם מהקהילה הבינלאומית, בין אם מדובר בהצהרה נשיאותית ובין אם מדובר בהחלטה מחייבת".

 

יפן, יחד עם מדינות רבות נוספות, מחתה נגד שיגור הטיל הצפון-קוריאני ביום ראשון האחרון, וטענה כי הוא מפר את החלטות מועצת הביטחון 1695 ו-1718, האוסרות על פיונגיאנג כל פעילות בליסטית. אתמול החליטה יפן להאריך בשנה נוספת את הסנקציות על צפון-קוריאה. בנוסף להרחבת הסנקציות הכלכליות הוחלט גם על צעדי ענישה חדשים, בהם איסור על ייצוא מוצרים למדינה הקומוניסטית.

 

מוקדם יותר השבוע הזהיר סגן-שגריר צפון-קוריאה באו"ם, פאק טון האן, כי פיונגיאנג תנקוט "צעדים חזקים" אם מועצת הביטחון של האו"ם תחליט להגיב לשיגור הטיל ארוך הטווח. בהופעה נדירה בפני כתבים במטה האו"ם אמר פאק כי הביקורת שמתחו ארצות-הברית, יפן ודרום-קוריאה על השיגור אינה דמוקרטית.

 

"זה לא הוגן, זה לא הוגן", אמר, "בזמן שהם בעצמם משגרים מאה לוויינים כפול מאיתנו, לנו אסור לעשות זאת. זה לא דמוקרטי". פאק חזר וטען כי ארצו שיגרה לוויין לחלל וטען כי השיגור אינו מהווה הפרה של החלטת מועצת הביטחון מ-2006. "זו לא הפרה של ההחלטה. אמרנו שלא מדובר בטיל. זה למטרות שלום, לשיגור לוויין. הבהרנו זאת לפני השיגור".

 

ארצות-הברית, יפן ודרום-קוריאה האיצו במועצת הביטחון לאשר החלטה המגנה את הפרת ההחלטה מ-2006, אך סין ורוסיה, שלהן זכות וטו במועצה, חסמו את המאמצים.

 

צבא ארצות הברית טוען כי אף חלק מהטיל לא הגיע לחלל, למרות טענות פיונגיאנג שהוא נשא לוויין שכעת משדר מידע ומוזיקה. כמה דיפלומטים אף טענו כי צפון קוריאה חיברה לוויין-דמה לטיל, אך פאק הכחיש את הטענות: "אנחנו אומרים שזה לוויין. אנחנו בטוחים. הבהרנו את זה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השיגור הצפון-קוריאני
צילום: AP
יפן נערכת
צילום: AFP
מומלצים