שתף קטע נבחר

צילום: ויז'ואל פוטוס

הקיץ: מותר להשקות דשא - אך רק פעמיים בשבוע

רשות המים פרסמה הנחיות להשקיית דשאים בגינות פרטיות: מותר להשקות בהמטרה פעמיים בשבוע בלבד, למשך חצי שעה בכל פעם ורק אחרי חמש בערב ועד 10 בבוקר. במקביל פועלת רשות המים לקדם מס בצורת שייקר את הצריכה הביתית. והגינות הציבוריות? הן ימשיכו לקבל מים - אבל פחות

אם יש לכם דשא בגינה - הוא יכול לנשום לרווחה: האיסור הגורף על השקיית דשאים בגינות פרטיות, שאמור היה להיכנס לתוקף מחר הושעה, ובמקומו פרסמה היום (ה') רשות המים הנחיות חדשות המגבילות את השקיית הדשאים.

 

על פי ההנחיות החדשות, מותר יהיה להשקות דשאים בגינות פרטיות רק פעמיים בשבוע ולמשך חצי שעה בכל פעם. ההשקיה תותר מהשעה חמש אחר הצהריים ועד השעה עשר בבוקר שלמחרת, ורק עד חודש נובמבר.

 

לאחר אישורן במועצת רשות המים ובוועדת הכלכלה של הכנסת, יהפכו ההנחיות לבעלי הגינות לכללים שייקבעו כהוראת שעה מחייבת לשנה הקרובה. במקביל לאישור הזה, תבחן רשות המים פתיחת הליכים פליליים כנגד מי שיפר את הכללים.

 

עוד על השקיית גינות וחיסכון במים:

 

גם גינה וגם חיסכון במים? זה אפשרי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתוכנית: ביזבוז מים יעשה חור בכיס 

בתוך כך הודיעה הרשות כי היא פועלת לקידום "היטל בצורת" על צריכת מים בתעריף ג' - תעריף צריכה ביתית מעבר לכמות של 15 קוב מים למשק בית עד 4 נפשות לחודשיים. "היטל הבצורת" המתוכנן ייקר באופן משמעותי ביותר את המים הנצרכים בתעריף ג', ומשקי בית שיצרכו כמויות גדולות יידרשו לשלם מאות ואלפי שקלים בגינם.

 

ברשות ציינו כי במידה ולא יאושר ההיטל שהם מבקשים לקדם בכנסת עד הקיץ, ייאלצו לשוב לתוכנית המקורית ולאסור באופן גורף השקיית דשאים בגינות פרטיות.

 

ומה באשר לגינון הציבורי? על פי הסדר בין רשות המים למרכז השלטון המקומי ופורום 15 הערים העצמאיות, יקבלו הערים הקצאות מים להשקייה - כמחצית מהכמות שנצרכה בשנים קודמות.

 

ההסדר נולד עקב החשש של הרשויות מהרס הפארקים והגינות הציבוריות שטיפחו בהשקעה ניכרת לרווחת התושבים. לפיכך הוחלט שהן יקבלו מים בכמות מופחתת, ויידרשו להחליט בעצמן איך לחלק את ההקצאה. ברשות אמרו כי לרשויות ציבוריות שלא יעמדו בהנחיות ייסגרו הברזים, ולא יותר להן להשקות את הגינות כלל. במקביל בונחת הרשות פתיחת הליכים פליליים נגד ראשי רשויות שיפרו את הכללים.

 

צעדי חירום לשנתיים הקרובות

ברשות המים אמרו כי הצעדים השונים נועדו לאפשר למשק המים בישראל להתמודד עם המחסור שנוצר עקב רצף של חמש שנים שחונות, והוא חיוני בשנתיים-שלוש הקרובות עד אשר מתקני ההתפלה המוקמים יחלו לספק מים בתפוקה מלאה. "התגייסות הציבור נדרשת לשנתיים הקרובות, עד לכניסתם לפעולה של כל מתקני ההתפלה המתוכננים בשנת 2011-2012, אשר יתווספו למתקנים שכבר פועלים", אמר מנהל רשות המים, פרופ' אורי שני.

 

כיום פועלים בישראל שני מתקני התפלה - באשקלון ובפלמחים - המפיקים כ-140 מיליון קוב. מתקן שלישי שצפוי לספק 127 מיליון קוב נוספים נמצא בשלבי הקמה מתקדמים בחדרה; הוא צפוי להתחיל לספק מים כבר בספטמבר השנה.

 

על פי הערכות הרשות, בשנת 2012 יקבל משק המים תוספת של כ-600 מיליון מ"ק מים מותפלים. עד שנת 2020 יותפלו בישראל 750 מיליון מ"ק בשנה - כמות השווה לצריכת המים הביתית והעירונית השנתית.

 

  • מבזבזים מים? ניתן לדווח דרך אתר האינטרנט של רשות המים www.water.gov.il או בדוא"ל: pniyot@water.gov.il או בטלפונים: 03-6369682, 03-6368783

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פעמיים בשבוע בלבד. ממטרה
צילום: gettyimages imagebank
מומלצים