אריסון הציעה את דני גילרמן כמחליף לדנקנר
גילרמן הוא ידיד קרוב של סטנלי פישר, ואף היה בין האנשים ששכנעו אותו לקבל את תפקיד נגיד בנק ישראל
בעלת השליטה בבנק הפועלים, שרי אריסון, הציעה למנות את שגריר ישראל באו"ם לשעבר, דני גילרמן, ליו"ר דירקטוריון הבנק במקומו של דני דנקנר. בימים האחרונים, עלו כמה שמות כמועמדים להחלפה, בשיחות לא רשמיות בין נציגי אריסון לבכירים בבנק, ובין השאר עלה שמו של גילרמן.
מה יהיה?
הערכה: דני דנקנר לא יתפטר אלא יודח
תני גולדשטיין
המו"מ בין אריסון לבנק ישראל על עתידו של יו"ר הפועלים הגיע למבוי סתום: הנגיד פישר אינו מוכן לפשרה שתשאיר את דנקנר בתפקידו, ואילו אריסון ודנקנר מסרבים להצעה שיתפטר מרצונו. האפשרות היחידה היא הדחה - כנראה כבר בימים הקרובים
מקורב למו"מ בין אריסון לבנק ישראל אמר: "אנשי אריסון ואנשי בנק ישראל מנסים להגיע לעסקת חבילה שתכלול הסכמה על זהותו של מנכ"ל הבנק, על המשך דרכו של דנקנר ועל זהותו של יו"ר הבנק הבא, ובמסגרת ההצעות עלה גם שמו של גילרמן."
גילרמן הוא ידיד קרוב של סטנלי פישר, ואף היה בין האנשים ששכנעו אותו לבוא לארץ ולקבל את תפקיד נגיד בנק ישראל. מלבד התפקיד שמילא גילרמן בחו"ל הוא שימש כחמש שנים דירקטור בבנק לאומי, וכ-10 שנים כדירקטור בבנק הבינלאומי. עוד שימש גילרמן שנים רבות בוועדה המייעצת לבנק ישראל, והוא נחשב למקורב לבכירים בבנק. תפקיד נוסף שמילא גילרמן הוא יועץ לאיש העסקים אדמונד ספרא. כמו כן כיהן כנשיא איגוד לשכות המסחר, ובתפקיד הזה צבר קשרים רבים בעולם העסקי.
אתמול נפגשו שנית יו"ר הפועלים דני דנקנר והנגיד סטנלי פישר כדי לדון בדרך שבה יסיים דנקנר את עבודתו בבנק בלי ששמו יוכתם. פישר עדיין עומד על כך שדנקנר יתפטר.
אתמול הוסכם בין בנק הפועלים לבנק ישראל להקים ועדה לאיתור מנכ"ל, שבה יהיו חברים שלושה דירקטורים חיצוניים ושלושה דירקטורים מטעם בעלת השליטה שרי אריסון.
משרי אריסון נמסר: "מתנהלים כל הזמן מגעים בפרשה, נהיה מוכנים רק לפשרה שתכבד את כל הצדדים".
חודש של סערה בצמרת
תחילת הפרשה לפני כמה שבועות, עם הודעתו של מנכ"ל בנק הפועלים צבי זיו על התפטרותו. באותה ישיבת דירקטוריון שבה הודיע זיו על התפטרותו החליט הדירקטוריון כי את זיו יחליף ציון קינן.המפקח על הבנקים רוני חזקיהו ביקר בחריפות את החלטת הבנק למנות באופן מיידי את קינן, ללא הקמה של ועדת איתור שתבדוק ותסנן את המועמדים לתפקיד מנכ"ל הבנק, ואף חיבר דו"ח ביקורת בנושא הזה ודרש להקים ועדת איתור.
בתחילה דחה בנק הפועלים את דרישתו של חזקיהו להקמת ועדת איתור והודיע כי "החלטות דירקטוריון הבנק במינוי מחליף לקינן היו ראויות", אולם כמה ימים לאחר מכן חזר בו הדירקטוריון והסכים להקמת ועדת איתור.
עם זאת, בנק ישראל לא דחה את עצם מועמדותו של קינן כמנכ"ל, וגם לאחר שהוסכם על הרכב הוועדה יש סיכוי רב לבחירתו. על פי המתווה שסוכם עם בנק ישראל, כל מועמד ששלושה חברי ועדה יתמכו במועמדותו יובא לאישור דירקטוריון בנק הפועלים, ובדירקטוריון זה כזכור כבר נבחר קינן למנכ"ל הבנק פה אחד.
בהכנת הכתבה השתתפו צח שפיצן, נווית זומר וגד ליאור. הכתבה המלאה התפרסמה במוסף "ממון" של ידיעות
דני גילרמן: מהאו"ם לבנק הפועלים?
צילום: ירון ברנר
דני דנקנר, שרי אריסון וצבי זיו בימים יפים יותר
צילום: סיון פרג'
מומלצים