שתף קטע נבחר

אזהרה להורים: מיטת תינוק מסוכנת

בדיקת מכון התקנים: חומר מסרטן בכמות של פי 13 מהמותר נמצא במיטות מדגם 23 בסדרת "אוירון במרום" שמשווקת רשת ”שילב”. הרשת: פנינו ביוזמתנו לרוכשי המיטות, ועד יום ראשון כולן ייאספו

כמויות חריגות במיוחד של פורמלדהיד, הנחשב חומר מסרטן, נמצאו בדגם של מיטות תינוק המשווקות בלעדית ברשת ”שילב”.

 

מדובר בדגם 23 מסדרת ”אוירון במרום”, סדרה חדשה ויוקרתית יחסית. מחיר המיטה 2,099 שקל, והיא משווקת ברשת מסוף 2008. הממצא החריג מסוגו בישראל, שהפתיע את אנשי מכון התקנים, התגלה בעת ביקורת שגרתית של אנשי המכון במפעל הייצור של ”רהיטי טל”, יצרן מיטות תינוקות ותיק, שנחשב אחד הגדולים בתחום מיטות התינוק, ומוכר את מוצריו ברשת ”שילב”, וכן בכמה חנויות פרטיות ובהן בוטיקים יוקרתיים למוצרי תינוקות.

 

השיעורים החריגים של פורמלדהיד, פי 13 ממה שמתיר התקן, נמצאו דווקא במסגרת העץ הנמצאת בראש המיטה - סמוך לראשו של התינוק. גז פורמלדהיד מסוכן כשנושמים אותו.

 

בדיקת ”ידיעות אחרונות” מעלה שפורמלדהיד נחשב חומר מסרטן ונמנה עם החומרים המסרטנים המצויים בסיגריות. במשך 100 שנה הוא יוצר באופן מלאכותי, ונעשה בו שימוש נרחב בתעשיית הדבקים.

 

לבידי עץ שבהם יש פורמלדהיד אמורים להיבדק עם כניסתם לישראל, מכיוון שמדובר בגז מסוכן - במיוחד בשאיפה לתינוקות. בשל כך תקני הפורמלדהיד במיטות לתינוקות מחמירים.

 

התקן הישראלי מתיר פליטה של 8 מ”ג למ”ר לשעה. במיטות הבעייתיות נמצאה, לדברי דוברת מכון התקנים, כמות של יותר מפי 108 – 13 מ”ג ו-109 מ”ג למ”ר לשעה.

 

אסור היה לשווק ללא תקן

בישראל יש תקן רשמי למיטות תינוק, ופירושו של דבר שאסור לשווק מיטות שאינן עומדות בדרישות התקן. האחראי על הפיקוח הוא משרד המסחר והתעשייה. במכון התקנים מבהירים שהיצרנים אינם מחויבים לדאוג לכך שכל מיטה מתוצרתם תישא תו תקן, אבל ברגע שיצרן החליט לקבל תו תקן למיטות תינוק מתוצרתו - אסור לו לייצר מיטות שאינן נושאות תו תקן.

 

מנכ”לית ”שילב”, ענת לוין, ודובר הרשת אמרו אמש: ”הוזמנו 40 מיטות בלבד מהדגם הזה -  20 מהן נמכרו לצרכנים. מיד כאשר נודע לרשת על התקלה היא פנתה ביוזמתה טלפונית לכל 20 הצרכנים שקנו את המיטה, כדי להחליפה במיטה חדשה.

 

"כמחצית המיטות כבר נאספו, והאחרות ייאספו עד יום ראשון הקרוב בתיאום עם הצרכנים. הרשת עצרה את מכירות המיטה. אנו עובדים עם הספק שנים רבות, מהימנותו היתה תמיד לעילא ולעילא, והוא עבר תמיד בהצלחה יתרה את בדיקות מכון התקנים. כדי לוודא שאין סיכון לתינוקות שישנו במיטות פנתה הרשת לבדיקת הנושא על ידי מומחים בתחום - ונעדכן את הלקוחות”.

 

טובי שמש, מבעלי ”רהיטי טל”: ”אנחנו נשענים על תעודת בדיקה שמכון התקנים מנפיק לספקים. קיבלנו תעודה מספק הלבידים שהם עומדים בתקן. כמו כן עבר האב-טיפוס של מיטה זו בדיקת תקן כשהוא נשען על פלטפורמה של דגם אחר ואושר לשיווק.

 

"למזלנו מדובר במוצר שלא הצליח. פעלנו במהירות מאז נודעה התקלה. עד היום ייאספו המיטות שנמכרו. כמו כן יושמדו 24 מיטות נוספות שהיו לנו במלאי. החלק הבעייתי צבוע בחלק שאוטם את המוצר, והתנדפות החומר הרעיל כמעט בלתי אפשרית”.

 

דוברת מכון התקנים: ”המיטה לא אושרה לשיווק, ואסור היה לשווק אותה ללא תו תקן”.

 

הידיעה מתפרסמת היום ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: מתוך אתר האינטרנט של "שילב"
נמכרו כבר 20 מיטות כאלה
צילום: מתוך אתר האינטרנט של "שילב"
מומלצים