מדריך לבית השעיר: איך נבחר שואב אבק?
מי שרוצה לבחור שואב אבק טוב צריך להפשיל שרוולים וללכלך את הידיים, לשים את היד על צינור היניקה ולבדוק בעצמו את כוח היניקה שלו. כדאי גם לדאוג שיתאים לצרכי הבית ולשים לב לגודל מיכל איסוף האבק. מישל דור מסביר איך לשאוב את השואב הנכון
קניית שואב אבק היא משימה רצינית, שדורשת זמן, סבלנות והפשלת שרוולים. נכון, כיום ניתן לקבל על שואב האבק פרטים "בתיאוריה" כמו נתוני עוצמת שאיבה וכוח מנוע. אבל אם אתם רוצים שלא "ישאבו" מכם כסף על שואב שאינו ראוי- חשוב לא להתתעצל ולבדוק בחנות היטב-היטב מה אתם קונים.
הבחירות של מישל ומירב - הפרקים הקודמים
שימו את היד על צינור היניקה וחושו בעצמכם כמה כוח יש למוצר. חשוב לציין שכוח היניקה של מרבית השואבים יורד ככל שהם מתמלאים באבק, אבל עוצמת היניקה של השואב בחנות היא שוות ערך לזו של שואב ותיק שעובר ניקוי מסודר בבית.
הדבר החשוב ביותר בקניית שואב הוא להתאים אותו לצרכי הבית. במידה ויש בבית הרבה שטיחים (מעל 3-4), כולל שטיחים מקיר לקיר, מומלץ לקנות שואב חובט (עומד). אם יש לכם בעלי חיים - רכשו שואבים המיועדים במיוחד לשאיבה של פרוות ושיער סורר. מברשת בעלת מנוע חשמלי (בנוסף למנוע הקיים בגוף השואב), ומיני ראש טורבינה, יסירו את שערות החיות העקשניות ביותר שחדרו עמוק לריפוד הספות ולשטיחים.
אם יש בבית רהיטים רבים, יש צורך בשואב חובט בעל יכולות תנועתיות ותמרון גבוהות. טכנולוגיית ה"כדור" מאפשרת תנועה מלאה של השואב סביב רהיטים על ידי סיבוב פרק כף היד בלבד, והיא הופכת את השימוש היומיומי בשואב האבק לזריז ונוח לתפעול. טכנולוגיה זו זמינה כבר אצל המותגים המובילים בצורות שונות.
אל תמהרו להיפרד משואבים בעלי שקיות מתכלות: שואבים רבים עדיין משתמשים בטכנולוגיה הזו כיוון שצרכנים רבים ממש לא אוהבים לקבל את ענן האבק לפניהם כשהם מרוקנים את מיכלי האיסוף. החיסרון של השקיות הוא, כמובן, הצורך החוזר ונשנה לרכוש אותן, אך מצד שני - לאחר שהן מתמלאות, ניתן לאטום אותן, ומשם הן עושות את דרכן לפח.
יש לשים לב למיכל איסוף האבק של השואב: כדאי לבדוק שהמיכל גדול דיו ויוכל להכיל מספיק אבק. אם המיכל אינו מספיק גדול והאבק מתפזר, זה פוגם בעוצמת היניקה וכתוצאה מכך, באיכות השאיבה.
חשוב ללמוד כבר בחנות כיצד מנקים את השואב. כיום מרבית השואבים בשוק הם ללא שקית, וחשוב לוודא שהשואב שלכם יהיה קל ונוח לניקוי. רצוי לבחור שואב שמיכל האיסוף שלו מתפרק ונשטף בקלות, כיוון שזו פעולה שתאלצו לבצע מדי פעם.
פילטר אוויר סתום בשואב = מנוע שרוף. לכן, בדקו כמה נוח לפרק את הפילטר, והאם קל לרחוץ ולנקותו. זו פעולה שתאלצו לבצע מדי פעם ונוחות ונגישות חשובות כאן.
כל השואבים מגיעים עם אביזרים נלווים. מי שרוצה שואב אבק עם מברשת חובטת, צריך לשאול במעמד הקנייה אם השואב מגיע עם מברשת כזו, מאחר ולא בכל שואב שקונים כיום קיימת מברשת כזו. אם יש מדרגות בבית והוא גדול, או שהבית קטן ויש בו מחסור במקומות אחסון יש צורך שואב אבק קומפקטי ובעל משקל קל שאפשר יהיה לשאתו ולאחסנו בקלות.
מניסיון אישי: טכנולוגית ה"ציקלון" הרשימה אותי עמוקות. המדובר בכוח שאיבה אדיר שמבחינתי לא מצאתי לו אח ורע. לדעתי שווה מאוד לבדוק את השואבים המצוידים בטכנולוגיה זו ראשונים, כי יש סיכוי סביר שתמצאו את מה שאתם מחפשים כבר בהתחלה. חשוב לציין כי יש מספר חברות שונות המשתמשות בטכנולוגיה זו ולכן אין "להינעל" על מותג אחד בלבד.
לעולם אל תתנו למוכר ל"נפנף" לכם במתקן איסוף כבל החשמל אל תוך גוף השואב. לדבר זה אין שום משמעות כלל ונהפוך הוא: בדרך כלל, שואבים זולים ביותר מציגים את ה"גימיק" הזה , ולכן אם נתקלתם בו - אל תתרגשו כלל.
לשם ניקוי כל סוגי הרצפה והשטיחים – נחוצה מברשת המותאמת לסוגי שטיחים שונים, לרצפות עדינות, או מברשת רכה לפרקט טבעי. אם ברצונכם לאפשר ניקוי גם במקומות גבוהים בבית, נחוץ לכם מוט שאיבה מודולארי הניתן להארכה.
פילטרי Hepa האנטי בקטריאליים הם מונח שאנשי המכירות אוהבים לגלגל בלשונם. אם אינכם סובלים ממחלות ריאה, אין כל צורך להוסיף ולו אגורה שחוקה על הפילטר הזה.
מומלץ מאוד לרכוש שואב אבק מחברות גדולות ומוכרות בשוק, כך שיהיה מאחורי המוצר "אמא ואבא", ותוכלו לדעת למי לפנות כאשר משהו מתקלקל. כיום החברות הגדולות נותנות אחריות של 3 שנים ומעלה (בדרך כלל שנה+שנתיים על המנוע).
חלק מהרשתות שבדקנו באו לקראת הלקוח בכל הקשור למדיניות ההחזרה. גם אם הלקוח רכש את השואב, פתח אותו ושאב בו את כל הבית, הרשתות ישמחו לקבל אותו חזרה במידה ויש אי שביעות רצון, כל עוד לא נשאבו בו אבנים, חצץ או בטון.
יעל אונגר השתתפה בהכנת הכתבה.
תודה לרשת שקם אלקטריק, חברות דייסון, ישפאר וברימאג על הייעוץ המקצועי