רפאל תספק לצבא הודו טילי ספיידר במיליארד ד'
הקבינט ההודי אישר את עסקת הענק, שבמסגרתה תספק רפאל מערכות להגנה מפני איומים אוויריים. אשתקד הפכה ישראל לספקית הנשק המרכזית של הודו
חברת רפאל זכתה בעסקת ענק למכירת טילים לצבא הודו תמורת מיליארד דולר, כך על פי דיווחים שהתפרסמו אתמול בערב בעיתון ההודי Asian Defence. מדובר בחוזה לאספקת טילי ספיידר, שמשמשים להגנה נגד איומים אוויריים שונים, בהם מטוסים, מסוקים וכלי טיס בלתי מאוישים בטווח של עד 40 ק"מ.
מערכת ההגנה מורכבת מטילי אוויר-אוויר מסוג פיתון 5 ודרבי ומכילה מכ"ם פנימי. חברת אלתא של התעשייה האווירית תשמש כקבלן משנה של רפאל לאספקת הטילים.
ב-2008:
ישראל הפכה ליצואנית הנשק המובילה להודו
נעמה סיקולר, "כלכליסט"
בכך עקפה ישראל את רוסיה; כך נחשף בתערוכת הנשק השנתית הנערכת בימים אלה בבנגלור שבהודו. היקף העסקאות בין המדינות - יותר מ-3 מיליארד דולר בשנה
על פי הדיווחים בהודו, אישר אתמול הקבינט המדיני-ביטחוני של המדינה את ההתקשרות עם רפאל. זאת במסגרת חוזה המשך לעסקה קודמת לאספקת טילים, שנחתמה בין הצדדים לפני כשנה. גם אז סופקו טילי ספיידר, אם כי בהיקף מצומצם יותר של כ־270 מיליון דולר.
השת"פ עם טאטא - יתרון
בשנה האחרונה, לאחר שנים של שליטה רוסית ביצוא הנשק להודו, נהפכה ישראל לספקית הנשק המרכזית של המדינה עם עסקאות בהיקף של יותר מ־3 מיליארד דולר. על פי החוק ההודי, נדרשת שותפות בין יצרן מקומי לבין יצרן זר כדי להתמודד במכרזים ממשלתיים. לכן שיתופי הפעולה שהקימו החברות הישראליות מבעוד מועד הקנו להן יתרון על פני מתחרות זרות. כך למשל, התעשייה האווירית (תע"א) משתפת פעולה עם הענקית ההודית טאטא וגם לרפאל שיתופי פעולה עם חברות מקומיות.שותפויות אלה אף הרחיבו את יכולת התמרון של השותפים ההודים והישראלים, והקנו להם מרחב תמרון כספי בחתימה על עסקאות. בשנה האחרונה אישרו ההודים גם עסקת ענק מול התעשייה האווירית לאספקת טילי ברק תמורת 1.5 מיליארד דולר. בעסקה זו משמשת רפאל קבלן משנה.
תערוכה של התעשיות הביטחוניות בישראלית
צילום: רועי גזית
מומלצים