צרכנות נבונה: איך בוחרים מקרר?
קניית מקרר היא רכישה הרת גורל, שכן מדובר במכשיר שהולך לבלות איתכם שנים ארוכות. לרשותכם מדריך ממצה לקנייה נבונה, הדפיסו ושמרו - זה ישתלם לכם
מקררים באים בשלושה מבנים עיקריים. מקרר עם מקפיא עליון, מקרר עם מקפיא תחתון ומקרר עם דלת לצד דלת. חישבו איזה מקרר מתאים לצרכים שלכם. קניית מקרר היא רכישה הרת גורל, שכן מדובר במכשיר שהולך לבלות איתכם שנים ארוכות וכדאי לוודא שבחרתם נכון.
- מקרר עם מקפיא עליון הוא הנפוץ ביותר. תא ההקפאה בו נמצא מעל לתא הקירור, כך שהמדפים התחתונים במקרר נגישים פחות. צריכת החשמל שלו נמוכה יחסית. אפשר ברוב המקרים לבקש מהמשווק לשנות את כיוון פתיחת הדלת.
- מקרר עם מקפיא תחתון הוא מכשיר יקר יחסית, בעל קיבולת מקפיא גדולה יותר מזו של מקרר עם מקפיא עליון. היתרון הבולט שלו הוא שתא הקירור כאן נוח יותר לגישה. צריכת החשמל בינונית.
- מקרר דלת לצד דלת נחשב לסוג המקרר הגדול והיקר ביותר, שלו צריכת החשמל הגבוהה ביותר. קיבולת תא ההקפאה שלו גדולה, אולם המדפים בו צרים יותר ולכן האחסון בו פחות נוח. הוא תופס שטח גדול, אבל מתאים למקומות שאינם מאפשרים פתיחה של דלת רגילה.
- מדידה: אחרי שהסכמתם על מבנה המקרר שברצונכם לרכוש, חכו רגע. מדדו את כל אורך הדרך שהמקרר יעשה - ממכוניתו של הסבל ועד למיקומו המיועד. לא מספיק לקחת את המידות של הגומחה בה יוצב המקרר. חשוב לבדוק אם הוא בכלל עובר בדלת הראשית ובדלתות שאחריה.
- אל תסתפקו במידות של המקרר הישן שלכם. אולי החלפתם דלת בשנים שחלפו מאז קנייתו? אולי שיניתם את עיצוב ומבנה הבית? אולי תרצו להחליף מקרר עם דלת אחת במקרר עם שתי דלתות והמיקום המתוכנן לא מאפשר זאת? נ.ב: אל תשכחו לשמור מרווח לאיוורור.
- אל תחששו שמידותיכם חורגות מהמקובל בעולם המקררים. למקררים, בניגוד לתנורים, אין תקן גודל אחיד והם באים בלא מעט צורות, גבהים ונפחים.
- האם יש לו אבא ואמא? בצאתכם לבחון את הסחורה - גשו למקומות המוכרים מוצרים של יצרנים ויבואנים מוכרים. במקומות מורשים, כל המקררים הם בעלי תקן של מכון התקנים, וכולם הם T קלאס - כלומר עומדים בתנאי האקלים בארץ.
- כמה חשמל הוא זולל? על כל מקרר תמצאו תווית שעליה סימון רמת הנצילות האנרגטית של המקרר בהתאם לחוק, כש-A מסמנת רמת נצילות גבוהה ו-G רמת נצילות נמוכה. ככל שהמקרר מדורג קרוב ל-A הוא חסכוני יותר בחשמל, אם כי לא בהרבה. מדובר בחיסכון של 10 שקלים לחודש בממוצע בחשבון החשמל.
- קיבולת: בדקו את נפח המקרר, נטו ולא ברוטו.
- הנדסת אנוש: בדקו את התכנון הפנימי של חלל המקרר. העדיפו מדפים רחבים על-פני צרים ועמוקים. האם המדפים ניתנים לכיוונון? האם הם חזקים ולא מתנדנדים? האם חלקי הפלסטיק איכותיים? האם המקרר מאורגן לפי צרכיכם?
- בלי קרח מיותר: רצוי לבחור מקרר "נו פרוסט", משום שהוא ניחן במנגנון הפשרה אוטומטית, ועל כן אינו מצריך הפשרה ידנית של קרח מדי תקופה. מקררי "דיפרוסט", שצוברים קרח הדורש הפשרה, הם בדרך כלל זולים יותר, ועל כן הם יכולים להתאים לשוכרי דירות חסכניים.
- אטם הדלת עשוי להתרופף ברבות הימים. בדקו האם הוא ניתן לפירוק או החלפה, ללא החלפת כל הדלת. קיימים דגמי מקררים שלא מאפשרים את החלפת האטם בנפרד אלא בצורך החלפת כל הדלת בעלות גבוהה.
- אטם שיוצר ואקום חזק מדי - מומלץ לחורר.
- אחריות מ-ל-א-ה: הטיפ החשוב ביותר ברכישת מקרר הוא האחריות שניתנת עליו. על רוב המקררים תלויים שלטי פרסום הזועקים מספר מפתה של שנים, אולם באותיות הקטנות אטפשר להבחין שהאחריות על כלל המקרר אורכת זמן קצר ושאר השנים מתייחסות לאחריות על מערכת הקירור בלבד. את האחריות המלאה ניתן להרחיב בתוספת תשלום, אבל בחרו מלכתחילה במקרר בעל האחריות המלאה הרבה ביותר. שירות אמין הוא כזה המסוגל לספק את כל חלקי החילוף למשך 7 שנים מתאריך הקנייה.
סיוע מקצועי: אורן מנצור - מנהל טכני ארצי אלקטרה מוצרי צריכה ואלישע מחסני חשמל תל-אביב
מקרר עם מקפיא עליון
צילום: רועי גזית
מומלצים