צרכנות נבונה בבחירת שעון יד יוקרתי
בבואכם לרכוש שעון יד, חשוב שתבררו עם עצמכם כמה שאלות: האם אתם רוצים שעון עמוס אפליקציות? (אם אינכם טייסי קרב, סביר להניח שלא), יש לכם בעיות ראייה? (במקרה כזה, לא מומלץ לוח בגוון בהיר), ועד כמה חשוב לכם אם זה מותג יוקרה או חיקוי? התשובות יחסכו לכם עשרות אלפי שקלים
שוק השעונים בעולם מציע מגוון עצום בצורות וסגנונות שונים, מחירי השעונים נעים ממאות שקלים ועד מאות אלפים, מה בעצם ההבדל בין השעונים? אז מה מתאים לך הצרכן הישראלי? וכיצד ניתן לשייך שעון לאופן השימוש? הנה כמה טיפים לצרכנות נבונה.
ראשית חשוב מאוד להתאים את השעון לצורת החיים שלנו. לא נרכוש שעון עדין אם אנו עוסקים בקבלנות בניין ולא נרכוש שעון מאסיבי אם אנו מקלידים כל היום. אנשים רבים מזדעזעים לגלות כי רצועת העור העדינה נקרעה, או שלשעון נכנסו מים, או שחלילה הוא אבד בגלל שהתפרק באמצע הצניחה החופשית (כל המקרים הללו התרחשו במציאות).
בהתאמת השעון יש להקפיד על:
גוון לוח השעון - זה צריך להיות אהוב ומתאים לאופי המשתמש. גוון לוח בהיר ומחוגים בהירים יכולים להוות מכשול למתקשים בראייה לטווח קצר או כאלה הסובלים מההשתקפויות. מה שמומלץ למי שמתקשה הוא רקע לבן או שחור כך שגם נמנע השתקפויות וגם יהיה קל לראות את השעה.
כרונו, שמונו - הרבה מאוד אנשים ששים לרכוש שעונים העמוסים במחוגים ובעוד אפליקציות שהם לעולם לא ישתמשו בהן. למי שאינו מורה ספורט, נהג מרוצים או טייס קרב - מומלץ מאוד לקנות שעון עם "פנים" נקיות כי כך יהיה מאוד קל לקרוא את השעה.
זרחן - אין לך דבר מתסכל יותר מלנסות נואשות לראות את השעה באמצע הלילה. ישנן חברות המצטיינות בזרחן המציג את השעה גם אם ספג אור קלוש ביותר ולכן שווה לבדוק את הנושא כבר בחנות.
גודל ומשקל השעון - יש להתאים את השעון לפרופורציות פרק כף היד וליכולת הפיסית שלכם. מותגים מתקדמים ייצרו את אותו השעון בקטרים שונים כך שניתן יהיה לבחור את מה שנוח לכם. חשוב מאוד לציין כי רק לאחר כמה דקות חשים את משקל השעון, כך שגם אם המוכר הלהוט מחמיא לכם, השאירו אותו כמה דקות על היד - פעמים רבות תופתעו לגלות כי הוא פשוט הופך למטרד.
רצועות או צמידים? - רצועות השעון נעימות יותר למגע, יבליטו את גוף השעון טוב יותר ויתנו מראה מעודן, צמידי המתכת המחוברים לשעונים עמידים הרבה יותר, אך המתלבטים צריכים לזכור את חסרון הצמידים: קר בחורף, שערות היד יתפסו מעת לעת ושריטות הן חלק בלתי נפרד בהתאם לאופן השימוש.
מנגנון קוורץ או אוטומטי? - שעוני קוורץ (טעונים בסוללה) ידייקו יותר בשל המנגנון המודרני המופעל ע"י אנרגיה חשמלית, התפישה המודרנית והפשטנית עומדת בסתירה למנגנון האוטומטי המסתמך על מכאניקה מסורתית ומסובכת הנשענת על טכנולוגיה בת מאות שנים, חשוב לזכור שרוב שעוני היוקרה בעולם הם מכאניים-אוטומטיים, ככלל שעוני קוורץ אינם נחשבים לשעוני אספנות בעלי ערך רב.
אטימות למים - נושא חשוב ביותר, וכאן המקום לשבור מיתוס: רמת האטימות לשעונים משתנה בהתאם למבנה קופסת השעון ועובייה, ככל ששעון עבה יותר אטימותו עמידה יותר.
רמות האטימות מתחלקות למס' רמות: 100M, 50M ,30M ומעלה. מספר המטרים הוא דימוי לחץ אטמוספרי המופעל על השעון בתנאיי מעבדה. למשתמשים במים באופן קבוע מומלץ להצטייד בשעונים עם רמת אטימות גבוהה החרוטה על גב השעון.
חשוב לציין כי ההבדלים בין מחירי השעונים משתנים בשל: רמת ההשקעה בפיתוח ובמבנה השעונים, החומרים מהם עשוי השעון, רמת הסיבוך בעיצוב ובמכאניקה, השאלה האם הוא נבנה בעבודת יד או בייצור סדרתי, ואיכות המנגנונים ובקרתם ע"י יצרן השעונים.
במידה והחלטתם לרכוש מותג יוקרה - ולמען האמת יש רק כמה עשרות שכאלה בעולם - דעו לכם כי תעשיית החיקויים - ה"רפליקות" - משגשגת בעולם ולמרבה הצער גם בישראל. כי כאן הרי הרושם הוא שקובע - ומי כבר יכול לנחש שמה שאתה עונד עלה לך 350 שקל במקום 35,000 שקל.
ובכן - אף על פי שבמקרים נדירים קשה לגלות, על פי רוב הצמיד הזול יחשוף את הנוכלות. במידה ומדובר על מנגנון האמור להיות מכני, ידלג מחוג השניות כל שנייה מה שמעיד על כך ששבקרביו מסתתר מנגנון קוורץ זול.
אז איך רוכשים בסופו של דבר שעון אמיתי ואיכותי? התשובה פשוטה ביותר, והיא כלל עולמית: רק בחנויות שאושרו על ידי המותג. בכל חנות תמצאו תעודות והכי חשוב - לשעון עצמו יצורפו מספר תעודות אותנטיות שבהן יופיעו המספר הסידורי של השעון. במקרה של ספק כל מה שעושים זה רושמים את דגם השעון, שם החנות - ויוצרים קשר עם היבואן הארצי. האמינו לי, מניסיון אישי: לעיתים תופתעו מאוד אבל תחסכו כך עשרות אלפי שקלים.
יעוץ מקצועי: מומחי רשת החנויות "אימפרס" מבית "רולטיים"