שתף קטע נבחר
 

מוליתן שוב בסכנת סגירה, בגלל עיכובים במכירתו

כונס נכסי מפעל הטקסטיל מנהריה מעכב את ההליכים למכירתו, ובינתיים, המשקיע שמפעיל אותו על חשבונו, צבי מאיר, מאיים לסגור אותו ביום ראשון. מאיר: "הכונס אמר לנו שלא אכפת לו שהמפעל ייסגר". הכונס מכחיש: "מאיר הסכים להפעיל את המפעל עד מרץ". בית המשפט יכריע בסוגיה מחר

מפעל הטקסטיל מוליתן בנהריה, שנסגר לפני כחודש ונפתח בחזרה לפני כשבועיים, עלול להיסגר שוב ביום ראשון הקרוב. כך נודע ל-ynet. זאת, בשל עיכובים במכרז למכירת המפעל ולהפעלתו מחדש. כונס נכסי המפעל, עו"ד רון חכים, והמשקיע המפעיל אותו, צבי מאיר, מאשימים אלה את אלה בעיכובים - והעובדים עלולים לשלם את המחיר.   

 

מוליתן נסגר והוכנס לכינוס נכסים לאחר שצבר חוב של מיליוני שקלים מול הבנקים, ולא הצליח לשכנע אותם להעניק לו אשראי נוסף. לפני כשבועיים הודיע צבי מאיר, תעשיין ותיק מתחום הטקסטיל ובעל מפעל טקסטיל מאזור התעשייה ברקן, כי הוא מעוניין לרכוש את מוליתן.

 

מאיר פתח את המפעל מחדש בהשקעה של 1.2 מיליון שקל - כמחציתם בהלוואה שלקח מדיסקונט וכמחציתם מכיסו האישי.

 

במקביל, יצא חכים במכרז למכירת המפעל, שבו אמורים להשתתף מאיר ואולי גם יזמים נוספים. ההזמנה ליזמים להגיש הצעות מחיר פורסמה במועדה, אבל חכים מעכב את פרסום המידע הכספי על המפעל, שהוא חלק מהמכרז.

 

המידע היה אמור להתפרסם ב-23 בדצמבר, אבל חכים עדיין לא פרסם אותו, וכעת טוען מאיר שהוא אינו יכול להפעיל את המפעל ומאיים לסגור אותו ביום ראשון הקרוב, כנראה לתמיד.

 

מאיר וההסתדרות הגישו בקשה דחופה לדיון בעתיד המפעל לבית המשפט המחוזי בחיפה. הדיון יתקיים מחר בצהריים - ורק אז יתברר אם המפעל ימשיך לפעול או שדינו ייחרץ. 

 

"הכונסים היו צריכים לפרסם את המכרז בשבוע שעבר ולסיים אותו כבר מחרתיים, כדי שבית המשפט בחיפה יחליט מי הכונס", אמר מאיר ל-ynet. "במקום זה, הם משכו את הזמן. אני מעוניין לגשת למכרז בעצמי, ובינתיים, אני מפעיל את המפעל על חשבוני כדי לאפשר לו להתקיים. בשבועיים שהמפעל היה סגור הוא הפסיד 50% מהלקוחות שלו ונשאר בלי חומרי גלם.

 

"הצלחתי במאמץ רב להחזיר חלק מהלקוחות ולהשיג חומרי גלם. עכשיו הם מבקשים דחייה של שבועיים במכרז. אני משקיע כסף, והם לא דואגים לסגור את המכרז כדי שאוכל להציל את המפעל ולקבל את הפדיון על ההשקעה שלי בעתיד. שאלתי אותם מה קורה, והם אמרו, אנחנו מייצגים את הבנק, והבנק לא מעוניין בקיומו של המפעל הזה. מצדנו, שייסגר. לא טוב לך? לך הביתה".

 

אז אתה סוגר את המפעל ביום ראשון?

"אני לא מוכן להפעיל אותו בתנאים האלה יותר. אם הם לא יזרזו את העניינים, או לא יכניסו כסף ממקור נוסף, אאלץ לסגור אותו. אני מקווה שבית המשפט יקבל החלטה שתיתן לו חמצן לעוד כמה ימים ותמנע את סגירתו".

 

ההסתדרות: "מה שכונסים עושים זה גועל נפש"

כונס הנכסים עצמו מסר גירסה שונה לחלוטין של הדברים: "כדי להכין תיק מידע על המפעל צריך להביא למפעל שמאים שיבדקו את כל נכסיו ואת ספרי החשבונות של החברה", אמר חכים. "עקב המצב העגום של הנהלת החברה, וחוסר הסדר המשווע בניירת שלה, חלו עיכובים בהכנת תיק המידע, והוא יימסר למציעים רק היום. הודענו לבית המשפט כבר בשבוע שעבר שפרסום המידע עלול להתעכב".

 

אבל בינתיים מאיר עלול לסגור את המפעל, והוא טוען שאי אפשר יהיה לפתוח אותו אחר כך מחדש.  

"מאיר התחייב להפעיל את המפעל עד 31 במרס על חשבונו. הוא היה מודע לכך. העובדה שהוא בחר לנצל את אופציית היציאה המוקדמת שלו מהמפעל, במקום להמשיך ולהפעיל אותו, מראה שייתכן שהוא השתכנע בעמדה שלנו - שהסכומים שנדרשים כדי להפעיל את המפעל מחדש גבוהים בהרבה ממה שהצהירו ההנהלה והעובדים, ומגיעים למיליונים רבים של שקלים".

 

זה נראה כאילו אתם לא ממש רוצים להפעיל את המפעל הזה מחדש. מדוע?

"אנחנו רוצים מאוד שהמפעל הזה ימשיך לעבוד. אנחנו נשמח מאוד אם צבי מאיר ימשיך להפעיל אותו עד סוף מרץ, ושבינתיים נמצא משקיע, צבי מאיר או מישהו אחר, שיקנה אותו וימשיך להעסיק את העובדים".

 

סגירת המפעל עלולה לחסל את מקור פרנסתם של 60 עובדיו, רובם עולים חדשים וכולם תושבי הצפון. יו"ר ההסתדרות במרחב הגליל המערבי, אשר שמואלי, אמר ל-ynet: "אני מבין את מאיר. הם שפך על המפעל המון כסף ואין לו יותר מה לשים. מה שהכונסים עושים זה חמור, זה נורא, זה גועל נפש. לא מעניין אותם האנשים, הם מוכנים לפטר אותם ולהשאיר מהמפעל רק ברזלים ונדל"ן".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל מוליתן: סכנת הסגירה חזרה
צילום: חגי אהרון
עובדי מוליתן: "הכונס רוצה להשאיר רק את הברזלים"
צילום: חגי אהרון
מומלצים