המדינה מוכרת את מניותיה בדיסקונט
הבוקר (ג') יוכרז הזוכה מבין 10 בנקים זרים לרכישת 5% ממניות המדינה בבנק. בעקבות ההחלטה על המכירה כונסה ועדת הכספים בחשאיות, כדי לא לגרום לזעזוע במחיר מניות דיסקונט לפני סיום המסחר בבורסה. חברי הוועדה אמרו בתום הדיון כי היה מדובר ב"דרמה מלאכותית ומיותרת"
נושא הישיבה היה מכרז שייסגר מחר בבוקר בהשתתפות עשרה בנקים זרים למכירת 5% ממניות המדינה בדיסקונט - עם אופציה לעוד 3.33%. נכון לעכשיו המדינה מחזיקה ב-25% ממניות דיסקונט בשווי שוק של כ-2.5 מיליארד דולר. לעת עתה היא מעוניינת למכור רבע עד שליש מהמניות. את כינוס הוועדה הצדיק החשב הכללי בכך שמדובר ב"הליך שונה מהמתואר לעיל, שצריך היה להביא אותו מראש לאישור הוועדה".
הזוכה בהליך התחרות למכירה המניות יבחר היום (ג') סמוך לשעה 8:00 בבוקר, ותינתן לו אפשרות לרכוש כמות נוספת של עד 3.33% (מלבד 5%) ממניות הבנק במחיר הנמוך ב-0.5% מהמחיר שבו רכש את חבילת המניות, זאת עד לשעה 18:00 באותו יום.
חברי הוועדה אמרו בתום הדיון כי היה מדובר בדרמה מלאכותית ומיותרת, אולם לדברי יו"ר הוועדה ח"כ גפני, הדבר נעשה על מנת שלא ידלוף דבר לשוק לפני סגירת הבורסה. לדבריו, מחיר מניות דיסקונט הגיע לשיא ורצוי היה למכור אותן במחיר הגבוה ולמנוע את נפילת שווי המניות. עם זאת, חברי הוועדה טוענים כי די היה לו כינסו אותם ללא "רעש מיותר" לאחר סגירת הבורסה כך שכל מידע שהיה כרוך בהחלטת המכירה לא היה יכול להשפיע על מחירי המניות.
הוועדה אישרה את בקשת האוצר שבה נאמר כי המכירה המיידית תהיה עד שליש מאחזקות המדינה בדיסקונט (8.33%) וכי עיתוי מכירת שאר אחזקות המדינה והיקפן ייקבעו על ידי שר האוצר לפי תנאי השוק תוך דיווח מוקדם לוועדה.
ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) נמנעה בהצבעה ואמרה כי "האופן שבו בחר האוצר לקבל את אישור הוועדה לעיסקה הוא שערורייתי וזיעזע לחינם את הבורסה ואת הדולר. לא היה קורה דבר לו המכירה הייתה מתרחשת במתינות ובטפטוף ורוב הסיכויים שהעיסקה הייתה משתלמת יותר למדינה".
ח"כ חיים כץ (ליכוד) ציין כי הפעילות ואווירת החשאיות שאפפה את כינוס הישיבה והשמועות שהסיבה היא קריסת הדולר – הייתה לטובה לפחות לגבי שער הדולר שעלה ב-1.2% במסחר הבינבנקאי, ולעומת זאת הורידה את מחיר מניות דיסקונט ב-2.25% מהמחיר הבורסאי שניתן לה שעה לפני כינוס הישיבה. "ככה לא עושים עסקים", אמר כץ בתגובה לטענת גפני שפירסום מוקדם היה גורם לקריסת המניות של דיסקונט.
יצויין כי חבר הכנסת הראשון שהרגיש במה אמור נושא הישיבה היה שר האוצר לשעבר רוני בר-און, שאינו חבר הוועדה, אבל מיהר לחדר הישיבות בעקבות השמועות על מטרתה. הוא יצא כעבור שעה קלה ואמר "רוב מהומה על לא מאומה".
גרעין השליטה בדיסקונט (26%) נמצא בידי קבוצת ברונפמן-שראן משנת 2006. לקבוצה הייתה אופציה לרכוש 25% נוספים ממניות הבנק עד סוף 2008 אך היא לא מומשה.