המשלחת הישראלית בהאיטי; עד 100 אלף נהרגו
בעוד המדינה הענייה מתקשה לספור את גופות ההרוגים, העריך ארגון הבריאות העולמי ש-50 עד 100 אלף בני אדם נהרגו ברעש האדמה. המטוס הראשון של משלחת הסיוע הישראלית נחת בבירה והצוות נערך להכין בית חולים שדה
המטוס הראשון של משלחת הסיוע הישראלית נחת הערב (יום ו') בבירת האיטי כדי לעזור במאמצי ההצלה. נראה כי הסיוע הישראלי מגיע בדיוק בזמן, אחרי שארגון הבריאות העולמי פרסם הערכה עגומה על ממדי האסון - 50 עד 100 אלף בני אדם נהרגו כתוצאה מרעש האדמה.
רעש האדמה בהאיטי - כל העדכונים ב-ynet:
- האו"ם: חייבים 550 מיליון דולר להאיטי
- נס בהאיטי: פעוט חולץ אחרי 3 ימים
- אות חיים מבתו של אייבי נתן
- שגריר ישראל בהאיטי: "הכל הרוס"
מטוס "אל-על" שהטיס את המשלחת הישראלית למדינה המוכה נחת הערב בעיר פורט או-פרינס. המטוס מכיל ציוד להקמת בית חולים שדה וכן כוח של יחידת החילוץ של פיקוד העורף. בשעות הקרובות תחל ההיערכות להקמת בית החולים. מטוס מטען שני צפוי לנחות בקרוב, ובכך תושלם הגעת המשלחת של ישראל, הכוללת 220 אנשי צוות.
זמן קצר קודם לכן הודיע ג'ון אנדרוס, העומד בראש הזרוע האמריקנית של ארגון הבריאות העולמי (WHO), כי מספר ההרוגים כנראה גבוה מכפי שחשבו. "מתוך הסתמכות על מגוון של מקורות, ההערכה היא שמדובר ב-50 אלף עד 100 אלף בני אדם", אמר. ארגון הצלב האדום העריך אמש שמספר ההרוגים עומד על 50 אלף בני אדם. אומדנים אלה אינם מתבססים על גופות שנמצאו, שכן רובן עדיין קבורות מתחת להריסות של עשרות אלפי בניינים שקרסו במדינה.
לפי אומדנים שונים, כשלושה מיליון תושבים בהאיטי הושפעו מהאסון, רבים מהם איבדו בני משפחה, את בתיהם ואת כל רכושם. דוברת סוכנות המזון של האו"ם בהאיטי, אמיליה קסלה, הודיעה כי עובדים ומתנדבים מחלקים היום כ-6,000 טונות של מזון לתושבים הגוועים ברעב מאז הרעש.
באו"ם ציינו כי מדובר בארוחות מוכנת להגשה, ביסקוויטים וכמה מצרכים אחרים. מדובר ב-40 אחוזים ממצבור המזון של האו"ם בהאיטי, הכולל 15
אלף טונות של מזון. מוקדם יותר דווח כי מחסני האו"ם בפורט-או-פרינס נבזזו ורוקנו לחלוטין, אך מאוחר יותר נמסר כי רוב המזון אותר. "האוכל שם", הדגישה קסלה. "אנחנו מנסים להשיג כוחות שיאבטחו את האזור".
חברי משלחות חילוץ והצלה אמרו כי הניסיון לחלק אוכל ומים נקיים לניצולים הרעבים והצמאים היא המטלה המרכזית. מלבד הסכנה הממשית לחייהם של התושבים ישנו חשש כי המחסור באספקה בסיסית יצית גל של בזיזות ואלימות מצד המוני רעבים.
קסלה מסרה כי הסוכנות הציבה לעצמה יעד לאיסוף ארוחות מוכנות שיספקו שני מיליון בני אדם בחודש הקרוב. כמו כן, מתכוון האו"ם לפנות לממשלות ברחבי העולם בבקשה לגייס 550 מיליון דולרים למען סיוע הומניטרי עבור המדינה הענייה ביותר בצדו המערבי של הגלובוס. מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, צפוי לטוס להאיטי אף הוא "בקרוב".
"ההרס הוא כה גדול שעצם הניסיון להעביר אספקה מנקודה א' לנקודה ב' הופך למטלה לא קלה בכלל", אמרה קסלה. "התמונות מתפרסמות בעולם
במהרה, וזה חשוב משום שהעולם צריך לדעת. אולם העברה פיזית של טונות של ציוד, אוכל ומים אינה דבר מיידי כמו טוויטר, סקייפ ושידורי טלוויזיה".
בתוך כך הודיע הבית הלבן כי הנשיא האמריקני, ברק אובמה, שוחח עם עמיתו מהאיטי, רנה פרוול. אובמה הבטיח לנשיא המדינה החבולה כי ארצות הברית "תעניקה תמיכה מלאה" לטווח הקצר ולטווח הארוך. "הנשיא אובמה שוחח עם הנשיא פרוול במשך 30 דקות והתחייב שממשלת ארצות הברית עומדת לצד העם בהאיטי".