לא רק בהוצל"פ: שביתה בהנהלת בתי המשפט
עובדי הנהלת בתי המשפט פתחו בשביתה ללא הגבלת זמן. העובדים דורשים השוואת תנאים לאלה של עובדי ההוצאה לפועל, ששובתים גם הם כדי לקבל תוספות שכר כמו אלה שניתנו לקלדניות
שמח במערכת המשפט: אחרי הקלדניות, ובמקביל לשביתה בהוצאה לפועל, פתחו הבוקר גם עובדי הנהלת בתי המשפט בשביתה. כך נודע ל-ynet. העובדים, שהגיעו הבוקר לעבודה, נעלמו מיד עם הגעתם ואמרו כי "אנחנו שובתים".
בהסתדרות הסבירו כי העובדים יצאו הבוקר לאסיפות, שבמהלכן הופסקה העבודה ובסופן הוחלט לפתוח בשביתה ללא הגבלת זמן.
עידן השביתות:
הנהלת בתי המשפט מבצעת את כל הפעילות האדמיניסטרטיבית המאפשרת לדיונים המשפטיים להתנהל: קביעת מועדים לדיונים, טיפול בפניות של עורכי דין, הגשת חומרים למשפט והוצאת צווים. שביתה בהנהלה אינה גורמת להפסקת הדיונים שכבר נקבעו, ולכן, אם היא תימשך יום, יומיים או כמה שעות, היא לא תפריע לציבור באופן משמעותי.
אם, לעומת זאת, תימשך השביתה גם בשבוע הבא, היא תביא לעיכוב וביטול דיונים ותסרבל דיונים אחרים, ואם היא תתארך אף מעבר לזה - היא תשתק את כל המערכת המשפטית במדינה. יצויין כי השביתה מתקיימת גם בבתי הדין לעבודה, כך שלהנהלת בתי המשפט יהיה גם קושי טכני לבקש מבית הדין לעבודה להפסיק את השביתה.
עובדי הנהלת בתי המשפט דורשים להשוות את תנאיהם לאלה של עובדי ההוצאה לפועל - שגם הם שובתים, בדרישה לשפר את תנאי עבודתם בדומה לשיפור שחל בתנאי העסקתן של הקלדניות, ששבתו בסוף השנה שעברה. העובדים גם מתלוננים על העומס הקשה בבתי המשפט ודורשים תוספת תקנים. העילה הישירה לסכסוך העבודה בבתי המשפט היא שכאשר העובדים כינסו אסיפות הסברה כדי לדון בבעיותיהם, החליטה ההנהלה לנכות את זמן האסיפות משכרם, בטענה שמדובר, למעשה, בשביתה.
מהנהלת בתי המשפט נמסר בתגובה: "הדיונים המשפטיים מתקיימים היום כסדרם, וכך גם לגבי מעצרים וביצוע סעדים דחופים. עד כה לא נתקבלה הודעה רשמית מההסתדרות על השביתה".
יו"ר ועד עובדי הנהלת בתי המשפט, דני חסון, לא הגיב לפניות חוזרות ונשנות של ynet.