שתף קטע נבחר

המשרה הנחשקת: לשתות וויסקי על הבוקר

רבים מחכים לסופ"ש כדי לצאת לברים ולהשתכר קלות. נצח ימין, המועסק בתחום האלכוהול, שותה קוקטייל אחר קוקטייל בברים בלילות השבוע, ובבוקר, במשרד, הוא לוגם וויסקי עוד לפני שנפטר מההנגאובר. הכסף - טוב. רוצים את העבודה שלו? תישתו

סופרים את הימים, את הדקות ואת השעות עד לסוף השבוע - כדי שתוכלו לצאת ולבלות? נהנים לשבת בברים, לשתות ולהכיר אנשים חדשים? זה אולי כיף - אבל עולה לא מעט. מתברר שיש מישהו שעושה זאת בכל לילות השבוע, כי זו העבודה שלו - ומשלמים לו על זה. נצח ימין (29), עובד עבור יבואנית משקאות האלכוהול והיין אקרמן, טועם קוקטיילים להנאתו ושופט בתחרות הברמנים השנתית של חברת פינלנדיה.

 

  

ימין עובד כבר 5 שנים במקצוע. בשיחה עמו הוא אמר לי בטון  משועשע ש"זו עבודה - ומישהו חייב לעשות אותה". רבים היו שמחים לבצע אותה במקומו ולקבל כסף על מה שנראה כמו אחת העבודות המהנות שישנן. כששאלתי אותו איך הגיע לתפקיד - הוא צינן את התלהבותי: "אני חושב שיש בארץ רק עוד אחד כמוני, שבוחן בחוץ ברמנים ומשקאות - גם הוא עובד באותה החברה שלי. בכל מקרה צריך להשתפשף בתחום.

 

"עבדתי כברמן מגיל 18 במשך כ-6 שנים, ואז עברתי לניהול ברים ומשם לאקרמן כסוכן מכירות לברים ומועדונים ומשם התקדמתי לתפקיד הנוכחי", מספר ימין. לשאלתי מה עוד צריך חוץ מניסיון בתחום, הוא השיב: "צריך לדעת לשתות, ולא בהכרח לשתות הרבה. לא נדרש שתהיה אלכוהוליסט. צריך פשוט לאהוב אלכוהול".

 

וויסקי של 10:00 בבוקר

ימין לא צוחק כשהוא אומר שח-י-י-ב-י-ם לאהוב אלכוהול בתחום הזה: אחרי שהוא בוחן את מקצועיות הברמנים, את אופן הגשת הקוקטיילים וטעמם בשעות הקטנות של הלילה - הוא צריך, כמו כל אדם מהשורה - להיפטר מההנגאובר ולבוא בבוקר לעבודה במשרד. בעצם, לא בדיוק כמו כל אדם; "כשאני מגיע בבוקר למשרד יש לי שעה להתארגן על עצמי וב-10:00 אנחנו כבר מתחילים לשתות וויסקי, או לטעום רום, או לטעום יין". 

 

לדבריו, העבודה לא נגמרת "כשיש עוד 40 מותגים שגם להם יש את האירועים, את התחרויות ואת הטעימות שלהם. גם שם אני מקריב את הכבד שלי - ובין הטעימות בחוץ, לבין הטעימות במשרד אני גם עוסק בניהול הקריאייטיב - ולרגעים האלו צריך להיראות צלול".

 

ובערבים בברים, כבר יצא לך לגמור את הערב על הריצפה? אני שואל. "אחרי כמה שנים הגוף כבר מתרגל לעניין הזה". כשלא ויתרתי על תשובה, ענה ימין שבינתיים שיטוטיו הליליים רוויי האלכוהול לא הפגישו אותו עדיין עם הבלטות, אבל הוא הגיע "קרוב מאוד לזה".

 

וכמה אלכוהול סופג בעצם הכבד של בנימין מדי ערב? "הממוצע הוא 6 קוקטיילים בלילה - אבל בערבים קשים זה יכול להגיע גם ל-25", הוא עונה ומוסיף ש"זה יכול להגיע לכמויות מטורפות - הכבד שלי סופג הכל".

 

חולם להיות כוכב רוק

נשמע כיף, נכון? כשימין התבקש לדרג את מידת ההנאה שלו מהעבודה מ-1 עד 10 - הוא ענה ש"אחרי 5 שנים קשה לי להגיד 10, אבל אין ספק שזה נמצא באזור ה-9". טוב, ימין שומר את ה-10 שלו למשהו אחר: "כשהייתי צעיר יותר חלמתי להיות כוכב רוק - ולמען האמת עדיין לא זנחתי את החלום".

 

ומה עושה כוכב הרוק בהתהוות כשהוא מסיים עוד ערב עם חיוך על הפנים ומעט מבושם? "או שאוספים אותי ומחזירים אותי הביתה, או שאני לוקח מונית - בכל מקרה על אוטו אני לא עולה אחרי ערב כזה".

 

 

על מה אתם רוצים לקרוא בערוץ קריירה? כיתבו לנו .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אני מקריב את הכבד שלי"
צילום: יהונתן צור
"זו עבודה - ומישהו חייב לעשות אותה"
צילום: יהונתן צור
בוחן ברמנים
צילום: יהונתן צור
חולם להיות כוכב רוק
צילום: יהונתן צור
מומלצים