בריטיש איירווייז: הדיילים שובתים למשך 3 ימים
הנהלת חברת התעופה הודיעה כי תטיס את מרבית הנוסעים באמצעות טיסות שכר ומתנדבים. נציגות החברה בישראל: מצאנו פתרונות וחלופות לכל הנוסעים כבר בתחילת השבוע
עובדי צוות האוויר של חברת התעופה הבריטית "בריטיש איירווייז" (BA) שובתים החל בחצות (שבת) למשך שלושה ימים. ביום שישי התנהלו דיונים מרתוניים בין איגוד העובדים לבין הנהלת החברה, ואולם בשעות אחר הצהריים נמסר כי המשא ומתן נקלע למבוי סתום והשביתה - שהייתה צפויה מראש - יוצאת לדרך.
מבריטיש איירווייז ישראל נמסר כי כל הנוסעים שרכשו כרטיסים לטיסות בימי השביתה קיבלו הודעות כבר בראשית השבוע, ולכולם נמצאו פתרונות וחלופות.
הנהלת החברה בבריטניה מסרה כי כ-65% מהנוסעים יוטסו באמצעות טיסות שכר וכ-1,000 מתנדבים. לדברי האיגוד, החברה סירבה להגיש לעובדים הצעת שכר חדשה, שהייתה יכולה למנוע את השביתה.
עובדת בריטיש איירווייז לקראת השביתה שתוכננה בדצמבר (צילום: רויטרס)
הפרק הנוכחי בסכסוך העבודה המתמשך בין האיגוד להנהלה אמור להימשך ב-20, 21 ו-22 במרס. ואולם כבר מעבר לפינה ממתין גל נוסף של שיבוש הפעילות באחת החברות הגדולות בעולם התעופה - העובדים הודיעו כי ישבתו שוב למשך ארבעה ימים החל בשבת הבאה, 27 במרס.
עובדי BA הכריזו על סכסוך העבודה לפני חודש בקירוב, והתחייבו אז שלא לפגוע בפעילות הערה בתקופת חג הפסחא, שיחול בתחילת אפריל, בד בבד עם חג הפסח.
העובדים נדרשים להדק את החגורות
חברות התעופה ברחבי העולם נפגעו באופן ניכר מהמשבר הכלכלי העולמי, ובאחרונה הוכרזה 2009 כשנה הגרועה בתעופה העולמית בעידן שאחרי תום מלחמת העולם השנייה. כתוצאה מכך, עלה המתח בין המעסיקים בענף לעובדים, שאינם מוכנים לשאת בתוצאות ולהדק את החגורות - ובמקרה זה לא במובן שהם מכירים מקרוב במטוסים.
גורם נוסף לפגיעה הכלכלית בחברות התעופה הוותיקות והגדולות נעוץ בשגשוג שחוות חברות התעופה שמציעות לנוסעים טיסות מוזלות באופן ניכר; הבולטות והמצליחות שבהן הן ריאנייר ואיזיג'ט.
הנהלת בריטיש איירוויז מתכננת להקפיא את שכרם של 75% מעובדיה. זאת, לצד צעדי התייעלות וצמצום נוספים. העובדים אינם עומדים מנגד, וב-22 בפברואר הצביעו בעד הכרזה על סכסוך עבודה במחאה על הצעדים המתוכננים.
מחאת עובדי חברת התעופה הבריטית עלתה לכותרות לקראת תום 2009. לפני חג המולד האחרון איימו העובדים להשבית את הפעילות למשך 12 יום, ולקרקע כמיליון נוסעים ברחבי העולם. בסופו של דבר, השביתה הגדולה הזו לא יצאה לפועל בהתערבות בית המשפט הבריטי.