טעם כלור בטחינה ירושלים: בגלל ההכשרה לפסח
צרכן פנה ל-ynet בטענה שחש בטעם של כלור בטחינה גולמית. בטחינה ירושלים מוסרים שאכן ישנה בעיה בטעם בטחינה גולמית שיוצרה בין 27 בינואר ל-10 בפברואר. הסיבה: מגע של מים בטחינה בעקבות הכשרת המפעל לחג. בטחינה הזאת משתמשים גם יצרני סלטי טחינה וחומוס אחרים, והיא נאספה ממפעליהם. כל צרכן שיפנה למפעל יקבל החזר ופיצוי
חשתם בטעם לוואי כלורי בטחינה? בטחינה ירושלים, מפעל המוכר טחינה וטחינה גולמית לצרכנים וליצרנים, הכשירו את הטחינה לפסח ומים חדרו לטחינה. התוצאה: טעם של כלור.
צרכן שהבחין בטעם לוואי בטחינה הגולמית של טחינה ירושלים, פנה למפעל. "חשתי בטעם של כלור במוצר" כתב ל-ynet. "לאחר פניה שלי לחברה, הם הודו בפני שאכן יש בעיה עם המוצר".
בטחינה ירושלים מסרו ל-ynet כי הם מבקשים מצרכנים להימנע מאכילת מוצרי טחינה גולמית מתוצרתה שיוצרו בין התאריכים 27 בינואר ל-10 בפברואר 2010.
טחינה ירושלים נמכרת באריזות של 500 גרם עד 200 ק"ג, ברשתות שיווק כמו שופרסל רשת יש החרדית וטבע קסטל, אבל גם למפעלי סלטים כמו מעדני מיקי, כדי המלך, נשנש, סלטי גן וסלטי שמר. מסלטי מיקי מוסרים כי השתמשו בטחינה ירושלים בעבר, עבור מוצר אחד, וכעת הם משתמשים בטחינה הנסיך.
שלומי מור, הבעלים טוען שלמעט הפגם שנפל בטעם, אין מדובר בסכנה בריאותית: "יש לי בדיקות מעבדה שמוכיחות את זה", אמר.
"לא פרסמנו מודעה על כך, משום שאין באמת כלור בטחינה. מדובר בטחינה שבאה במגע עם מים כתוצאה מהכשרת המפעל לפסח. טחינה לא מעובדת שבאה במגע עם מים מוציאה טעם לוואי שריחו כריח כלור.
"הוצאנו הודעה לספקים ולחנויות ואספנו את רוב המוצרים, ואנו משתדלים לאסוף את כולם, אולם הפיזור שלהם כה גדול שזה לוקח זמן. כל מי שמחזיק בטחינה מהתאריכים הללו מוזמן להתקשר אלינו. אנחנו מחזירים לו את כספו וגם מפצים".