איך מגדלים סחלבים?
מסתבר שלא מאוד מסובך לגדל את הפרח היפהפה הזה בבית, ולא כל סחלב עולה הון תועפות. הסחלב לא דורש השקייה רבה ופורח זמן קצר בשנה אבל כל שנה התפרחת שלו גדלה. צפו בכתבה והצטיידו בכללי הבסיס לגידול סחלבים
מיתוסים לא מעטים נקשרו בדמותו האצילית של הסחלב או האורכידיאה. למרות שבעולם קיימים בין 80 ל-100 אלף סחלבים והכלאות, הפרח הזה נחשב לנחשק באופן מיוחד, ומי שצפה בסרט "אדפטיישן" יודע אובססיית סחלבים מהי.
הסחלב אינו הפרח וגם לא העציץ הנפוץ ביותר בישראל, ונראה כאילו יקר וקשה לגדל אותו כאן. אז נכון שעציצי סחלבים יכולים לעלות לא מעט כסף, אבל לא תמיד מדובר בהוצאה שיש למשכן עבורה את הבית. ונכון שנראה כאילו המפגש בין הפרח המעודן לגנן הישראלי החובב לא יוביל לתוצאות חיוביות מצידו של הסחלב, אבל מסתבר שהטיפול בו אינו קשה כל כך. צפו בכתבה והדפיסו את העצות שקיבצנו כאן.
- מחיר סחלב הוא פונקציה של זמן גידול. ככל שסחלב מבוגר יותר כך הוא מרשים וגדול יותר, ומציג תפרחת משובחת יותר.
- במשתלות המקובלות תוכלו למצוא פחות או יותר 20 סוגי סחלבים. מחירם ינוע בין 39 שקלים לכמה מאות.
- הסחלב הפופולרי בישראל הוא הפנלופסיס. פופולריותו היא תוצאה ישירה של זמן הפריחה הארוך שלו, יחסית לשאר הסחלבים הנמכרים פה - 7-3 חודשים בשנה.
- לעומתו, ישנם סחלבים כקטליאה שזמן הפריחה שלהם הוא 3 ימים בשנה.
- בדרך כלל, סחלבים מגדלים בבית, משום שמקור הסחלב באזורים טרופיים. הוא אינו סובל שמש ישירה ולא חובב קור.
- חשוב להניח אותו במקום מואר, אולם לא בצמידות לחלון כדי שלא יהפוך מסחלב לסחלב מטוגן.
- למרות דעה רווחת, אין צורך להשקותו במים מזוקקים או מינרליים. מי ברז יספיקו.
- אסור להשקות סחלב כשמצע הגידול שלו עדיין רטוב. מכאן שחשוב מאוד לדבוק במדיניות השקייה רחבת מרווחים, קרי: בין פעם בשבועיים, לפעם ב-3 שבועות. השקייה תכופה יותר תגרום לריקבון.
- איך משקים? בהשקייה גדושה: לפחות 50% ממה שהכנסנו צריך לצאת החוצה, כדי להדיח את המלחים שמצטברים במצע. בסיום, יש לרוקן את עודפי המים מהתחתית.
- יש לדשן אותו כל השקייה שנייה. אפשר למהול במים דשן סחלבים נוזלי: חצי מכסה - על ליטר ורבע מים. מחיר הדשן נע בין 15 ל-20 שקל.
- במשתלות, סחלבים פורחים כל השנה, משום שהם גדלים בתנאי חממה מיוחדים. אבל בעולם האמיתי, כלומר בבית שלכם, פריחות של הסחלב היא קצרת מועד. אז מה קורה כשהפריחה נגוזה? סחלב הוא צמח רב שנתי ולא זורקים אותו כשהוא חדל לפרוח. יש לגזום את גבעול הפרח מעל העין התחתונה, ולהמשיך להשקות ולדשן כרגיל עד שיגיעו חודשים קרים, דצמבר למשל. כדי לפרוח שוב, סחלב זקוק ל-15 מעלות במשך 45 יום. שווה לחכות, כי בינואר-פברואר הוא יוציא עוד ענף, והפריחה תהיה גדולה ורבה מהקודמת.
- בא לכם להעביר את הסחלב לעציץ אחר? השתמשו אך ורק באדמת סחלבים שעשויה חתיכות עץ או קוקוס גרוס, ושמדמה את אדמת גידולות בטבע. אריזה של 10 ליטר תעלה 25 שקל, אם כי עבור עציץ סטנדרטי תזדקקו רק לכ-3 ליטר.
- ואם בכל זאת בא לכם להוסיף סחלב לגינה - סוג סחלב שמתאים לכך הוא סימבידיום, שיכול גם לשרוד באפס מעלות. יש לגדל אותו במקום מוצל, ולהשקותו פעם ב-10 ימים. הוא פורח כחודש וחצי בשנה.
- ומה לגבי מזיקים? סחלב הוא צמח די עמיד ואויביו כאן לא רבים. אחד מהם הוא כנימה קמחית, שנראית כמו צמר גפן. אפשר להסירה ביד או לרכוש תכשיר שידביר אותה, שיעלה כ-45-35 שקל.
ייעוץ מקצועי: פארק הסחלבים אוטופיה
בין 80 ל-100 אלף סחלבים והכלאות
צילום: חגי דקל
יכולים לעלות לא מעט כסף
צילום: חגי דקל
מומלצים