שתף קטע נבחר

יוצאים החוצה? קחו טיפים להגנה מפני השמש

ההנחה לפיה יש למרוח קרם הגנה רק כשהולכים לים או לבריכה היא מוטעית ועלולה לפגוע בבריאותנו. השמש מצפה לכם כשאתם ממתינים לאוטובוס, כשאתם חוצים את הרחוב באמצע היום וגם כשאתם נתקעים בפקק תנועה. עשו לעצמכם טובה והקפידו לשמור על עצמכם בעזרת הטיפים הבאים. לבריאות

הקיץ כבר עוד שנייה פה, וכמעט מבלי ששמנו לב, השמיים הקודרים החלו להתחלף בקרני השמש היוקדות. קשה לחמוק מהשמש כשממתינים לאוטובוס, כשחוצים את הרחוב באמצע היום או אפילו כשנתקעים בפקק תנועה. חשוב לזכור כי חשיפה לשמש מסוכנת בכל מקום ובכל שעה, ולכן מומלץ להשתמש בתכשירים בשגרת היום יום המכילים מקדמי הגנה.

 

  • לילדים ותינוקות השתמשו בתכשירים ייעודיים המותאמים לעורם הרגיש ואינם כוללים מסנני קרינה כימיים. בנוסף, הקפידו למרוח אותם במסנן גבוה. הקפידו למרוח גם את הילדים לפני צאתם מהבית - 80% מהנזקים לעור נגרמים לפני גיל 18. עורם של תינוקות וילדים רגיש פי 3 משל אדם מבוגר. לכן, הקפידו למרוח תינוקות וילדים בתדירות של כל שעה.

 

  • הלבישו את ילדיכם בבגדי ים בעלי שרוולים ארוכים וכאלה שעשויים מחומר מסנן קרינה. הקפידו על חבישת כובע.

 

  • הקפידו להימרח גם לפני כניסה למים: 95% מקרינת השמש חודרת את המים לעומק של 5 ס"מ וכ-40% לעומק של 50 ס"מ. בנוסף, בחוף הים החזרת הקרינה מהמים ומהחול מגבירה את עוצמת החשיפה.

 

  • הרכיבו משקפי שמש לכם ולידיכם והקפידו כי הם בעלי תו תקן המסננים מעבר קרינת שמש על סגולית. השעות הפחות מסוכנות לחשיפה לשמש הן עד 10:00 בבוקר ומ-17:00 אחר הצהריים.

 

  • רצוי למרוח את מקדם ההגנה רבע שעה לפני שיוצאים מהבית ולחדש את המריחה בתדירות של כל שעה וחצי-שעתיים. האיברים והאזורים הרגישים ביותר עליהם כדאי לשים את הדעת הינם אזור המחשוף, הצוואר, הפנים והידיים (רצוי עד העצם של העין ולא קרוב יותר לעיניים).

 

  • אנשים בעלי עור בהיר נוטים להשתזף/להישרף מהר יותר מבעלי עור כהה. בעלי עור כהה זקוקים למסנני קרינה בעלי SPF גבוה יותר ולהקפיד לחדש את המריחה לעיתים תכופות יותר.

 

  • מומלץ להקפיד ולרכוש מקדמי הגנה ספציפיים לעור הפנים. לרוב, מקדמי ההגנה לפנים עשירים ברכיבים חיוניים כמו ויטמינים שונים וחומרי לחות, שמעבר להיותם מגני מפני השמש - הם מעשירים את העור.

  

  • מוצרי ההגנה מהשמש מומלצים לשימוש למשך שנה מהיום בו התחלנו להשתמש בהם. גם אם אנחנו מאחסנים אותם בתנאים מוצלים וקרירים, עדיין, לרכיבים יש נטייה להשתנות ואז האפקטיביות שלהם יורדת באופן משמעותי.

 

  • מקדם ההגנה SPF מהווה מדד לחישוב פרק הזמן שבו התכשיר מסוגל להגן על העור מפני כוויות השמש בהשוואה לזמן שבו העור מאדים ללא הגנה. לדוגמא, אם ללא שימוש בתכשיר העור מאדים לאחר 5 דקות, תכשיר בעל מסנן קרינה 20 SPF יעכב את האדמת העור פי 20 זמן, כלומר אחרי 100 דקות.

 

  • האם ככל שעולה מספר מקדם ההגנה יהיה העור מוגן יותר? תכשיר בעל מקדם הגנה 30 סופג וחוסם כ-97% מהקרינה העל סגולית, והגדלת המקדם מעבר לכך לא תוסיף הרבה ליעילותו (למשל, הגנה 50 תעלה את כושר הסינון ל-98%). למעשה, היא עלולה לעשות את ההיפך: הגדלת מקדם ההגנה למספרים גבוהים מחייבת להגדיל את הריכוז של החומרים הפעילים בתכשיר העלולים ליצור גירוי בעור וצריבה בעיניים.

 

הטיפים באדיבות: ננסי ירחי, מנהלת קשרים רפואיים של המותג וישי, ביולוגית בהכשרתה; אילן שקד, רוקח ומנהל שיווק וסחר בית מרקחת וטבע ברשת סופר-פארם; אורלי רובינסון, מנהלת סדרת מוצרי ההגנה מפני השמש של המותג אוון בחברת התרופות והדרמו-קוסמטיקה מדיליין ואיריס אגיב, מנהלת ההדרכה של לנקום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
הקפידו שמשקפי השמש יהיו בעלי תו תקן
צילום: AFP
מומלצים