שתף קטע נבחר

האם תקני שמלת כלה באאוטלט?

שתי יזמיות החליטו למכור למתחתנות שמלות מעצבים בזול ופתחו אאוטלט שמלות כלה, שם הן מוכרות 400 דגמים ב-1,500 עד 3,900 שקל ומאיימות להתרחב לרשת ארצית. המעצבים משתפים פעולה ומזרימים לשם שמלות, אבל בסוד: הלייבלים שלהם גזורים. בשורה צרכנית?

לקנות שמלה באאוטלט - נשמע הגיוני. לקנות שמלת כלה באאוטלט - נשמע לא אפשרי. המעצבת נירית לבב והיזמית ורד בירון-שרביט לא חשבו כך והקימו לפני כחודש וחצי סטארט אפ: אאוטלט שמלות כלה. חנות שהיא למעשה היכל שמלות כלה, שממוקם ברחוב הכלתי מכל - דיזנגוף. מה חדש פה? מבחר של מאות דגמים ומוצרים נלווים במחירים שחותכים 70% מהמחיר הממוצע בשוק.

 

 

האאוטלט צמח כרעיון במוחה של לבב, מעצבת שמלות כלה כבר 15 שנה, דווקא כשהחליטה להפסיק למכור שמלות בעיצוב אישי והחלה להיפטר ממלאי השמלות שברשותה, במחירים נמוכים מהנהוג. אוכלוסיית שמלות הכלה בארץ מקובצת בחנויות מעצבים מעטות למדי, ששוכנות ברחוב וחצי. המתחם הדחוק הזה נשלט על-ידי מעצבים שמשכירים שמלה לערב במחירים שבין 6,000 ל-15 אלף שקל. שמלה קנויה עולה בערך אותו הדבר, רק כשכאן המחירים יכולים גם להרקיע ל-50 אלף שקל.

 

בעקבות חיסול מלאיה, לבב הבחינה בשתי תופעות: האחת התנפלות יוצאת מגדר הרגיל על בוּפה השמלות הזולות שפתחה, והשנייה: אופנת שתי השמלות לכלה אחת. היא עשתה חישוב: יש בארץ בין 35 ל-40 אלף כלות בשנה. משמע: רווח של כ-300 אלף שקל. ואז הגיעה לשתי מסקנות: לכלות יש צורך עז במחיר נמוך ובמבחר רחב. ואין פלא, שכן שמלה שכורה היא אחת ההוצאות הכבירות של כלה לקראת יום חתונתה, שיכולה לרושש חשבון בנק ישראלי מצוי, וחלק ניכר מהכנסות הצ'קים הוא קודש לכיסוי ההוצאות עליה. אבל משום מה, רוב המתחתנות נוטות שלא לוותר עליה.

 

בסינרגיה עם המעצבים

לבב פנתה ליזמית ורד בירון-שרביט כדי לממש את חזונה וזו פנתה לבדוק כיצד קונים שמלות כלולות בעולם. "בישראל, הכלה חייבת להגיע לדיזנגוף ואין הרבה בחירה", מספרת בירון-שרביט. "אז בדקתי מה קורה בעולם. ראיתי שאירופה ובארה"ב הדבר הכי חם והכי מבוקש זה שמלות באאוטלטים. יש כלות שעומדות מ-5:00 באאוטלטים ומודדות שמלות על הג'ינס. או צובאות על מייסיס בהמוניהן. כך החלטנו להקים את הסטודיו שלנו".

 

השיטה שלה למכור שמלות בזול היתה כזאת: "מעצב מחזיק ליין אדיר של דגמים ומידות ובגלל תחלופה גבוהה - נשאר לו המון מלאי. הוא מוכר אותו לנו", היא מספרת. "מדובר בשמלות חדשות שמעולם לא נלבשו או שמלות שהושכרו. כל מעצב מוכר גג 80 דגמים. לנו יש מגוון של 400 דגמים ו-500 שמלות. אין מקום בארץ שמספק את אותו היצע ומגוון. בנוסף אנחנו מספקות הינומה, לנז'ריי, אקססוריז ונעליים. מחירי השמלות אצלנו נעים בין 1,500 ל-3,900 שקל. כלה שקונה שמלה ב-1,500 שקל יכולה לצאת מכאן עם טוטאל לוק ב-2,600 שקל".


טווחי המחירים באאוטלט. בשקלים

טווחי המחירים באאוטלט. בשקלים
שמלות הינומות אקססוריז נעליים הלבשה תחתונה
3,900-1,500 400-200 500-77 399-199 449-119

 

איך זה שהמעצבים לא רואים בהן מתחרות ומוכרים להן ממיטב סחורתם? "אנחנו גוזרות את הלייבלים", היא מסבירה. "כי אנו חתומות מולם על הסכמי סודיות ושומרות עליהם בקנאות. זו סינרגיה - הם הרי שמחים למכור את המלאים, הדגמים הכי יפים שלהם נמכרים אצלנו, ואנחנו עובדות עם המעצבים המובילים בלבד".

 

"יש זולות יותר אבל אין יוקרתיות יותר"

מי שחשה חשק היולי לרכוש שמלה לבנה באלפי שקלים, אבל גרה הרחק מלב המאפלייה הדיזנגופית, יכולה להשתמש בתחבורה - או להמתין בסבלנות. "זה סניף ראשון ברשת", מספרת בירון-שרביט. "אנחנו במו"מ עם המשביר להכניס את האאוטלט כחנות בתוך חנות בחיפה, י-ם ואשדוד ורוצות גם לחלק זיכיונות, לשאר חלקי הארץ. אנחנו מתכננות להתרחב לבגדי ערב עבור אם ואחיות הכלה, וניכנס לשת"פ עם חברת איפור בינ"ל. הקונספט שלנו מתאים לכל סוגי האוכלוסיות: למי שרוצה לרכוש שמלה אחת בזול, או למי שיכולה עכשיו לקנות 3 שמלות: אחת לבית הכנסת ושתיים לערב החתונה".

 

עם המבחר קשה להתווכח, אבל עם נמיכות המחיר בהחלט כן. אפשר למצוא שמלות במחירים האלה אצל מעצבים מסוימים, ואף במחירים נמוכים מאלה: אם מצליחים לאתר בחנויות מעצבים שמלה שאינה לכלה אבל, היא כן לבנה או בצבע שמנת או בצבעים פחות קונבנציונליים. מחיר שמלות כאלה יכול לנוע בין 400 לאלף שקל.

 

"אפשר למצוא שמלות כלה במחירים דומים", היא מודה, "רק שאצלנו זו לא שמלה באלפיים שקל שהבד שלה עלה 200 שקל. אלה לא מתחרים. אצלנו זו שמלה מבד של ארמני, שעולה אלפיים שקל אבל נמכרת אצל מעצבים ב-15,000 שקל. אנחנו מביאות בשורה של שמלות יקרות במחיר מצוין".

פורסם לראשונה 13/05/2010 20:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
משמלות האאוטלט
צילום: גלעד לנגר
גם אקססוריז
צילום: גלעד לנגר
הלייבלים? גזורים
צילום: גלעד לנגר
מומלצים